0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
τωρα για τον λεσκυ....σκεφτομουν να το παρω μια και δεν το εχω αλλα τελικα δεν το πηρα πιστευονατς οτι δεν θα καταφερω να το διαβασω...
Παιδιά, ψυχραιμία! Είμαι διοριστέα του τελευταίου ΑΣΕΠ και ο λόγος για τον οποίο γράφω είναι γιατί κατανοώ πλήρως τη θέση στην οποία βρισκόσαστε (είναι νωπές οι μνήμες...). Ξεκινήστε από τα σχολικά. Και όταν λέω σχολικά, εννοώ βιβλία καθηγητή (πολύ καλή ανάγνωση - όχι παπαγαλία) και τις σχολικές γραμματολογίες του γυμνασίου. Καλύπτουν την ύλη (ειδικά σε αρχαία - νέα) σε ποσοστό 90%. Μόνο αφού έχετε διαβάσει και έχετε κατανοήσει πολύ καλά αυτά, μπορείτε να προχωρήσετε σε άλλου είδους γραμματολογίες (προκειμένου να εμπεδώσετε τα όσα διαβάσατε και να καλύψετε ενδεχομένως και το υπόλοιπο 10%). Το μόνο μάθημα στο οποίο τα σχολικά βιβλία δεν καλύπτουν περισσότερο από 30-35% του γνωστικού είναι η ιστορία. Κατά τα λοιπά, συνιστώ ψυχραιμία και οργανωμένο διάβασμα. Δείτε το ως ένα προσωπικό στοίχημα και κάποια στιγμή θα δικαιωθείτε, σας το εγγυώμαι! Α, και πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διδακτική γιατί, δυστυχώς, είναι τελικά το βαρόμετρο. Εξαιτίας της δε διορίστηκα στον προηγούμενο διαγωνισμό, εξαιτίας της διορίζομαι τώρα... Καλά κουράγια. Και... εδώ θα είμαστε για ό,τι θελήσετε (δεν ξεχνιέται εύκολα η εμπειρία, είναι αλήθεια!).
Μπορείτε να δείτε και να "κατεβάσετε" πλούσιο υλικό και διδακτικές προτάσεις για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στις σελίδες του www.sunfiles.orgΤο υλικό εμπλουτίζεται και ανανεώνεται διαρκώς.
...Το θέμα είναι ότι ακόμα κι αν έχεις διαβάσει ολόκληρο τον Lesky... και έχεις κρατήσει και σημειώσεις... δεν ξέρεις τί θα τους κατέβει και τί θα βάλουν (αν κρίνω δηλ. από την ερώτηση χρονολόγησης του Ευριπίδη...). Δηλαδή, και ολόκληρη μονογραφία να διαβάσεις, σίγουρα δε θα σταθείς σε τέτοια σημεία, εκτός κι αν κάνεις μάστερ στην αρχαία ελληνική...
Αυτό ισχύει για όλα τα μαθήματα. Είναι σίγουρο ότι κάποιες ερωτήσεις δεν μπορούν να απαντηθούν με τίποτα, παρά μόνο με τύχη.
Εγω, δεν θα μπω σε αυτη τη λογικη της βιβλιοφαγιας και βιβλιογραφιας. πρωτιστα και κυρια θα διαβασω καλα τα σχολικα και βιβλια καθηγητη και αφου κανω αρκετες επαναληψεις πανω σε αυτα μεχρι να "κατσικωθουν"καλα στον ανυπαρκτο εγκεφαλο μου τοτε αν το επιτρερψει ο χρονος θα διαβασω και πολιτη και γεωργοπαπαδακο. εξαιρεση αποτελει η ιστορια για την οποια τα σχολικα δεν αρκουν.