0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σε όλους , Επιλέχθηκα ως Υπεύθυνη Εκπαιδευσης και ετοιμάζω τα χαρτιά μου. Θα ήθελα να μάθω πως γίνεται να απαλλαγώ από την καταβολή ΦΠΑ. Ποιον ΚΑΔ θα πρέπει να ενεργοποιήσω ; Alfieri, έχεις κάνει την έναρξή σου ; έχεις κόψει ΑΠΥ χωρίς πρόβλημα ;
Μα δεν μπορώ να καταλάβω εξαρτάται από εμάς αν θα πληρώσουμε ΦΠΑ ή όχι.Δεν θα μας τα κρατήσουν αυτοί;Είναι δυνατόν να μην ξέρουν εκεί στην εφορία αν θα πρέπει να μας κρατάνε ΦΠΑ ή όχι;Και τελωσπάντων οι εκπαιδευτικοί γιατί να μην πληρώνουν ΦΠΑ και όλοι οι υπόλοιποι να πληρώνουν 23% το οποίο είναι σχεδόν το 1/4 του μισθού;Συν τα 220 του ΟΑΕΕ,συν 20% παρακράτηση φόρου.Μιλάμε για υπερβολικά πολλά λεφτά κι εγώ θεωρώ πιο λογικό αυτό που λέει η alfieri......Μόλις τα υπολόγισα και είναι όντως 580 ευρώ καθαρά.Τώρα πλέον όλοι οι εποχικοί στο δημόσιο παίρνουν 625 ευρώ τον μήνα(πολλοί χωρίς κανένα πτυχίο).Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα.
Με είδες να γράφω για το ΦΠΑ Αυτό είναι θέμα του κάθε συναδέλφου με την εφορία του.Μίλησα για τους λάθος ΚΑΔ που λες στους συναδέλφους να δηλώσουν Έχεις πάρει τη σύμβαση στα χέρια σου ?Αν όχι να μη μιλάς και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η επίθεση;; Απο πότε σε ένα φόρουμ δεν μπορούμε να εκφέρουμε διαφορετική γνώμη απο κάποιον άλλο??Εδώ και πολλές σελίδες όποιος έχει διαφωνήσει μαζί σου το μόνο που κάνεις είναι να του λες οτι μισεί τους υπευθύνους εκπαίδευσης.Μιλάς χωρίς να έχεις πάρει τη σύμβαση στα χέρια σου. Παρακαλώ δεν θα συνεχίσω να ποστάρω σε αυτό το θέμα. Όποιος νέος συνάδελφος θέλει κάποια παραπάνω πληροφορία απο κάποιον που έχει σύμβαση και έχει κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ας μου στείλει πμ.Καλή συνέχεια σε όλους τους συναδέλφους
Όχι 580 ευρώ ρε παιδιά...
Μα κι εγώ αυτό πιστεύω.Σε ποιο άλλο επάγγελμα ο μισθός είναι 1400 και τα καθαρά που σου μένουν είναι λιγότερα από τα μισά;820 ευρώ φόρος και κρατήσεις;Κάτι δεν στέκει..
Παράθεση από: ermionoula στις Απριλίου 28, 2013, 12:53:24 amΜα κι εγώ αυτό πιστεύω.Σε ποιο άλλο επάγγελμα ο μισθός είναι 1400 και τα καθαρά που σου μένουν είναι λιγότερα από τα μισά;820 ευρώ φόρος και κρατήσεις;Κάτι δεν στέκει..Σ' αρκετά επαγγέλματα ermionoula οι καθαρές αποδοχές είναι περίπου οι μισές των μικτών. Το παράδοξο οφείλεται στο γεγονός ότι ο Φ.Π.Α. συνδέεται συνήθως με ελεύθερα επαγγέλματα στα οποία ο επαγγελματίας τον μετακυλίει εν όλω ή εν μέρει στον πελάτη ή δεν τον πληρώνει καθόλου, αποφεύγοντας να κόψει ΑΠΥ, μετά από αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τον πελάτη. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν προσλαμβάνονται με σύμβαση μίσθωσης έργου, δηλαδή ως ελεύθεροι επαγγελματίες, και υπάγονται σε Φ.Π.Α. άτομα που στην πραγματικότητα εκτελούν εξαρτημένη εργασία και έχουν συνήθως έναν εργοδότη (πελάτη). Στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορούν να μετακυλίσουν το Φ.Π.Α. στον πελάτη ούτε να αποφύγουν την έκδοση ΑΠΥ ή ΤΠΥ. Στις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις όταν ο εργοδότης (πελάτης) γνωρίζει ότι ο εργαζόμενος θα υποχρεωθεί σε πληρωμή Φ.Π.Α. αυξάνει ανάλογα τις μικτές αποδοχές ώστε το καθαρό ποσό που θα προκύψει να είναι αντίστοιχο με την εργασία που παρέχεται (εύλογη και δίκαιη αμοιβή). Το γεγονός ότι το ΙΝΕΔΙ