*

Αποστολέας Θέμα: Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης ποιότητας στους Δήμους  (Αναγνώστηκε 218835 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλημέρα σε όλους ,
Επιλέχθηκα ως Υπεύθυνη Εκπαιδευσης και ετοιμάζω τα χαρτιά μου. Θα ήθελα να μάθω πως γίνεται να απαλλαγώ από την καταβολή ΦΠΑ. Ποιον ΚΑΔ θα πρέπει να ενεργοποιήσω ; Alfieri, έχεις κάνει την έναρξή σου ; έχεις κόψει ΑΠΥ χωρίς πρόβλημα ;
Είσαι ήδη απαλλαγμένη από τον ΦΠΑ, διότι ως Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, παρέχεις υπηρεσίες Εκπαίδευσης τις οποίες ο νόμος εξαιρεί ρητά από την απόδοση ΦΠΑ. Θα πάρεις τη σύμβασή σου, θα συμβουλευτείς τον λογιστή σου,θα πας στη εφορία καιθα δηλώσεις ΚΑΔ "Υπηρεσίες Εκπαίδευσης" ή "Υπηρεσίες λαϊκής επιμόρφωσής" ή "Υπηρεσίες Σχεδιασμού και Πιστοποίησης εεκπαιδευτικών Προγραμμάτων" (το τελευταίο είναι και το πιό σωστό). Μόλις κάνεις όλα αυτά, θα ξεχάσεις για 2-3μήνες τα πάντα! Μετά από πολύ καιρό (2-3 μήνες), όταν θα λάβεις τα 1400 ευρώ/μήνα θα πας στην εφορία η οποία θα εφαρμόσει τον νόμο. Αν η σύμβασή σου αναφέρει επάνω ΦΠΑ, αυτός ο όρος θεωρείται καταχρηστικός και παράνομος και συνεπώς άκυρος. Η εφορία θα σε διώξει και δεν θα δεχτεί να εισπράξει ΦΠΑ από εσένα και ασε το ΙΝΕΔΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 27, 2013, 04:59:21 pm από alfieri »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Giota

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Η παραπληροφόρηση είναι πολύ άσχημο πράγμα alfieri. Γιατί προσπαθείς να μπερδέψεις τους συναδέλφους?
Αγαπητή tommis σε παρακαλώ μην ακολουθήσεις τις συμβουλές που έχουν γραφεί. Φυσικά και έχουμε κόψει ΤΠΥ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.
Επίσης οι ΚΑΔ που σου επιτρέπεται να δηλώσεις είναι οι εξής.
•   Στη σφραγίδα σας που θα τη βάλετε στο μέρος του τιμολογίου πάνω δεξιά θα πρέπει να αναγράφεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ένας από τους παρακάτω ΚΑΔ

1.   ΚΑΔ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ.
2.   ΚΑΔ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
3.   ΚΑΔ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
4.   ΚΑΔ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 27, 2013, 05:31:07 pm από Giota »

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αυτά που λέω Giota, δεν είναι παραπληροφόρηση! Είναι η αλήθεια! Αυτά που λες εσύ είναι παραπληροφόρηση! Προσπαθείς να μπερδέψεις τους συναδέλφους και να χάσουν χρήματα! Αν είσαι φυσικά συνάδελφος! Από τα όσα γράφω εγώ, ακόμα κι αν είναι παραπληροφόρηση, οι συνάδελφοι δεν έχουν να χάσουν χρήματα, μόνο να κερδίσουν!
Δεν καταλαβαίνω γιατί η GIOTA βγάζει τόσο μίσος απέναντι στους Υπεύθυνους Εκπαίδευσης! Εγώ μιλάω με στοιχεία και με νόμους!

Είναι γεγονός ότι η GIOTA αγνοεί τη νομοθεσία και απαιτεί να πληρώσουν όλοι οι Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης ΦΠΑ! Ίσως επειδή την πάτησε αυτή, θέλει τώρα να την πατήσουν όλοι! Όποιος ακολουθήσει την παραπληροφόρηση της GIOTA θα πληρώσει ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΠΑ και θα ζει με μισθό περίπου 550 ευρώ. Όποιος ακολουθήσει τις δικές μου συμβουλές, αν λέω ψέμματα θα πληρώσει ΦΠΑ και πάλι και θα παίρνει ψίχουλα! Αν όμως μια στο εκατομμύριο έχω δίκιο, θα λαμβάνει μισθό περίπου 900 ευρώ. Άλλωστε εγώ δεν πιέζω κανέναν, αποκαλύπτω τί λέει η σχετική νομοθεσία και λέω τί θα πράξω εγώ ο ίδιος προσωπικά! Μορφωμένοι άνθρωποι είμαστε, ο καθένας διαβάζει, κρίνει και αποφασίζει για την πορεία του!

Η GIOTA δεν ξέρει καν πώς είναι η σύμβασή μας και ποιά είναι τα καθήκοντά μας! Πάνω στη σύγχισή της και στο άγχος της να πληρώσουν ΟΛΟΙ ΦΠΑ, επειδή αυτή την πάτησε, δεν πρόσεξε ότι οι κάποιοι ΚΑΔ που προτείνει είναι ίδιοι με αυτούς που προτείνω εγώ και οι οποίοι βάσει νόμου ρήτα απαλλάσονται από ΦΠΑ!
Όποιος θέλει να μάθει πώς θα παραβεί τον νόμο και θα πληρώσει ΦΠΑ, για να ζεί με 550 ευρώ/μήνα, ας στείλει πμ στη GIOTA.

Το να εύχεσαι να πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα επειδή πέθανε η δική σου, δεν είναι δημιουργική στάση ζωής! Αντί να προσπαθεί να παρασύρει η GIOTA και τους υπόλοιπους στον λάθος δρόμο της, θα ήταν πιο παραγωγικό να προσπαθήσει να διορθώσει το δικό της λάθος και να διεκδικήσει τα δικαιώματά της ΜΕ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 27, 2013, 06:08:16 pm από alfieri »

Αποσυνδεδεμένος δηιάνειρα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Μα δεν μπορώ να καταλάβω εξαρτάται από εμάς αν θα πληρώσουμε ΦΠΑ ή όχι.Δεν θα μας τα κρατήσουν αυτοί;Είναι δυνατόν να μην ξέρουν εκεί στην εφορία αν θα πρέπει να μας κρατάνε ΦΠΑ ή όχι;Και τελωσπάντων οι εκπαιδευτικοί γιατί να μην πληρώνουν ΦΠΑ και όλοι οι υπόλοιποι να πληρώνουν 23% το οποίο είναι σχεδόν το 1/4 του μισθού;Συν  τα 220 του ΟΑΕΕ,συν 20% παρακράτηση φόρου.Μιλάμε για υπερβολικά πολλά λεφτά κι εγώ θεωρώ πιο λογικό αυτό που λέει η alfieri.
.....
Μόλις τα υπολόγισα και είναι όντως 580 ευρώ καθαρά.Τώρα πλέον όλοι οι εποχικοί στο δημόσιο παίρνουν 625 ευρώ τον μήνα(πολλοί χωρίς κανένα πτυχίο).Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος πάνθηρ

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Συμφωνώ κι εγώ, οι κρατήσεις είναι υπερβολικές.Η-ο alfieri έχει απόλυτο δίκαιο.

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μα δεν μπορώ να καταλάβω εξαρτάται από εμάς αν θα πληρώσουμε ΦΠΑ ή όχι.Δεν θα μας τα κρατήσουν αυτοί;Είναι δυνατόν να μην ξέρουν εκεί στην εφορία αν θα πρέπει να μας κρατάνε ΦΠΑ ή όχι;Και τελωσπάντων οι εκπαιδευτικοί γιατί να μην πληρώνουν ΦΠΑ και όλοι οι υπόλοιποι να πληρώνουν 23% το οποίο είναι σχεδόν το 1/4 του μισθού;Συν  τα 220 του ΟΑΕΕ,συν 20% παρακράτηση φόρου.Μιλάμε για υπερβολικά πολλά λεφτά κι εγώ θεωρώ πιο λογικό αυτό που λέει η alfieri.
.....
Μόλις τα υπολόγισα και είναι όντως 580 ευρώ καθαρά.Τώρα πλέον όλοι οι εποχικοί στο δημόσιο παίρνουν 625 ευρώ τον μήνα(πολλοί χωρίς κανένα πτυχίο).Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα.
Αν είναι θα μας παρακρατήσουν στη εφορια τον ΦΠΑ! Εγώ προτείνω να ρωτήσουμε όλοι στις εφορίες μας με τις συμβάσεις μας στα χέρια και έχοντας και γνώση της νομοθεσίας ότι οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ! Προτρέπω όλους τους συναδέλφους να ενημερωθούν σχετικάμε το νόμο και να ρωτήσουν τις εφορίες! Εκεί θα δούν ότι δεν θα τους υποχρεώσουν να καταβάλουν ΦΠΑ! Άλλωστε με 550 ή 580 ευρώ το μήνα δεν ζεί κανείς! Όλοι οι συμβασιούχοι στο ΙΝΕΔΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 27, 2013, 06:32:26 pm από alfieri »

Αποσυνδεδεμένος Giota

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Με είδες να γράφω για το ΦΠΑ ???????????????????????????????????? Αυτό είναι θέμα του κάθε συναδέλφου με την εφορία του.
Μίλησα για τους λάθος ΚΑΔ που λες στους συναδέλφους να δηλώσουν  :o :o :o :o
Έχεις πάρει τη σύμβαση στα χέρια σου ???????
Αν όχι να μη μιλάς :-X :-X :-X :-X :-X :-X
και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η επίθεση;; Απο πότε σε ένα φόρουμ δεν μπορούμε να εκφέρουμε διαφορετική γνώμη απο κάποιον άλλο??
Εδώ και πολλές σελίδες όποιος έχει διαφωνήσει μαζί σου το μόνο που κάνεις είναι να του λες οτι μισεί τους υπευθύνους εκπαίδευσης.
Μιλάς χωρίς να έχεις πάρει τη σύμβαση στα χέρια σου.
Παρακαλώ δεν θα συνεχίσω να ποστάρω σε αυτό το θέμα. Όποιος νέος συνάδελφος θέλει κάποια παραπάνω πληροφορία απο κάποιον που έχει σύμβαση και έχει κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ας μου στείλει πμ.
Καλή συνέχεια σε όλους τους συναδέλφους
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 27, 2013, 06:48:09 pm από Giota »

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Με είδες να γράφω για το ΦΠΑ ???????????????????????????????????? Αυτό είναι θέμα του κάθε συναδέλφου με την εφορία του.
Μίλησα για τους λάθος ΚΑΔ που λες στους συναδέλφους να δηλώσουν  :o :o :o :o
Έχεις πάρει τη σύμβαση στα χέρια σου ???????
Αν όχι να μη μιλάς :-X :-X :-X :-X :-X :-X
και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η επίθεση;; Απο πότε σε ένα φόρουμ δεν μπορούμε να εκφέρουμε διαφορετική γνώμη απο κάποιον άλλο??
Εδώ και πολλές σελίδες όποιος έχει διαφωνήσει μαζί σου το μόνο που κάνεις είναι να του λες οτι μισεί τους υπευθύνους εκπαίδευσης.
Μιλάς χωρίς να έχεις πάρει τη σύμβαση στα χέρια σου.
Παρακαλώ δεν θα συνεχίσω να ποστάρω σε αυτό το θέμα. Όποιος νέος συνάδελφος θέλει κάποια παραπάνω πληροφορία απο κάποιον που έχει σύμβαση και έχει κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ας μου στείλει πμ.
Καλή συνέχεια σε όλους τους συναδέλφους
Εσύ μου έκανες πρώτη επίθεση και μάλιστα ζήτησες από τους συντονιστές του φόρουμ να μου απαγορεύσουν να εκφράζω τις απόψεις μου! Δεν μπορώ να καταλάβω προς τί η επίθεση! Εγώ απλά αμύνθηκα! Δημοκρατία έχουμε και μπορούμε να λέμε ελέυθερα τις απόψεις μας!
Οι ΚΑΔ που δημοσίευσες είναι αυτοί που μας έστειλαν με mail από το ΙΝΕΔΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 27, 2013, 08:59:15 pm από alfieri »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Όχι 580 ευρώ ρε παιδιά...

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Όχι 580 ευρώ ρε παιδιά...
Δεν θα είναι 580! Θα είναι 900 ευρώ ο μισθός, για όσους Υπεύθυνους Εκπαίδευσης δεν πληρώσουν Φ.Π.Α.! Μετά την παρακράτηση φόρου, το ΙΝΕΔΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 27, 2013, 09:22:53 pm από alfieri »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Μα κι εγώ αυτό πιστεύω.Σε ποιο άλλο επάγγελμα ο μισθός είναι 1400 και τα καθαρά που σου μένουν είναι λιγότερα από τα μισά;820 ευρώ φόρος και κρατήσεις;Κάτι δεν στέκει..

Αποσυνδεδεμένος ioannis00

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Μα κι εγώ αυτό πιστεύω.Σε ποιο άλλο επάγγελμα ο μισθός είναι 1400 και τα καθαρά που σου μένουν είναι λιγότερα από τα μισά;820 ευρώ φόρος και κρατήσεις;Κάτι δεν στέκει..
Σ' αρκετά επαγγέλματα ermionoula οι καθαρές αποδοχές είναι περίπου οι μισές των μικτών. Το παράδοξο οφείλεται στο γεγονός ότι ο Φ.Π.Α. συνδέεται συνήθως με ελεύθερα επαγγέλματα στα οποία ο επαγγελματίας τον μετακυλίει εν όλω ή εν μέρει στον πελάτη ή δεν τον πληρώνει καθόλου, αποφεύγοντας να κόψει ΑΠΥ, μετά από αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τον πελάτη. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν προσλαμβάνονται με σύμβαση μίσθωσης έργου, δηλαδή ως ελεύθεροι επαγγελματίες, και υπάγονται σε Φ.Π.Α. άτομα που στην πραγματικότητα εκτελούν εξαρτημένη εργασία και έχουν συνήθως έναν εργοδότη (πελάτη). Στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορούν να μετακυλίσουν το Φ.Π.Α. στον πελάτη ούτε να αποφύγουν την έκδοση ΑΠΥ ή ΤΠΥ. Στις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις όταν ο εργοδότης (πελάτης) γνωρίζει ότι ο εργαζόμενος θα υποχρεωθεί σε πληρωμή Φ.Π.Α. αυξάνει ανάλογα τις μικτές αποδοχές ώστε το καθαρό ποσό που θα προκύψει να είναι αντίστοιχο με την εργασία που παρέχεται (εύλογη και δίκαιη αμοιβή). Το γεγονός ότι το ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος alfieri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Σ' αρκετά επαγγέλματα ermionoula οι καθαρές αποδοχές είναι περίπου οι μισές των μικτών. Το παράδοξο οφείλεται στο γεγονός ότι ο Φ.Π.Α. συνδέεται συνήθως με ελεύθερα επαγγέλματα στα οποία ο επαγγελματίας τον μετακυλίει εν όλω ή εν μέρει στον πελάτη ή δεν τον πληρώνει καθόλου, αποφεύγοντας να κόψει ΑΠΥ, μετά από αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τον πελάτη. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν προσλαμβάνονται με σύμβαση μίσθωσης έργου, δηλαδή ως ελεύθεροι επαγγελματίες, και υπάγονται σε Φ.Π.Α. άτομα που στην πραγματικότητα εκτελούν εξαρτημένη εργασία και έχουν συνήθως έναν εργοδότη (πελάτη). Στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορούν να μετακυλίσουν το Φ.Π.Α. στον πελάτη ούτε να αποφύγουν την έκδοση ΑΠΥ ή ΤΠΥ. Στις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις όταν ο εργοδότης (πελάτης) γνωρίζει ότι ο εργαζόμενος θα υποχρεωθεί σε πληρωμή Φ.Π.Α. αυξάνει ανάλογα τις μικτές αποδοχές ώστε το καθαρό ποσό που θα προκύψει να είναι αντίστοιχο με την εργασία που παρέχεται (εύλογη και δίκαιη αμοιβή). Το γεγονός ότι το ΙΝΕΔΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2013, 01:39:51 pm από alfieri »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 09, 2013, 09:23:00 pm από ermionoula »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά