*

Αποστολέας Θέμα: Από την αίτηση ως την έγκριση και λήψη του ταμείου ανεργίας  (Αναγνώστηκε 271540 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimik

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Από την αίτηση ως την έγκριση και λήψη του ταμείου ανεργίας
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 24, 2011, 10:42:13 am »
οσο περνεις ταμειο δεν χρειαζεται αν πηγαινεις για ανανεωση κάρτας. θα πας σε ενα μηνα..οταν σου ειπαν δηλαδη..και αν δικαιουσαι θα παρεισ ταμειο..και αφου λήξει....τοτε θα πας για ανανεωση καθε μηνα.Ας ελπίσουμε ομως να ξαναπροσληφθείς....οποτε δεν χχρειαζεται να πηγαινεις για ανανεωση :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος petrosp_13

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 24, 2011, 11:08:23 am »
Πολύ απλά, όπως μου είπαν πριν χρόνια, όποιος επιδοτείται, δεν θεωρείται άνεργος γιατί πληρώνεται
Άρα, δεν χρειάζεται να ανανεώνει την κάρτα ανεργίας του, αλλά να πηγαίνει να πληρώνεται

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 24, 2011, 12:14:38 pm »
και γω πρωτη φορα το ακουω αυτο για την ανανεωση...οσα χρονια βγαινω ταμειο ποτε δε μου ζητηθηκε κατι τετοιο
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 24, 2011, 02:09:09 pm »
Πήγα σήμερα στο ΟΑΕΔ απο νωρίς (ευτυχώς γιατί δεν είχε κόσμο) και μου δώσαν ημερομηνία 2/8. Μου είπαν οτι έχω και ένα μήνα περιθώριο μετά απο την ημερομηνία αυτή για να εμφανιστώ και πως δεν αλλάζει τίποτα στο επίδομα. Για ανανέωση δεν μου είπανε τίποτα απολύτως.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος evistroumf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 24, 2011, 08:41:38 pm »
Να κάνω μια ερώτηση  κ εγώ?

Εμένα πάλι δεν μου δωσαν καν κάρτα ανεργίας κ όταν τη ζήτησα μου πε πως είναι περασμένη απ' τη στιγμή που έκανα την αίτηση για το επίδομα αλλά όσο θα το παίρνω δεν τη χρειάζομαι,αφου δεν την ανανεώνω για να το πάρω..
μου είπε οτι αν την χρειαστώ ή αν δεν μου εγκριθει το επίδομα μπορώ να την εκτυπώσω αλλά όσο το παίρνω ουσιαστικά δεν την κανω κάτι..συνήθως μου λέει εσας σας ξανα προσλαμβάνουν οπότε δεν την χρειάζεστε καθόλου..

Ισχύουν αυτά έτσι?Πρώτη φορά έκανα αίτηση για ταμείο ανεργίας κ αγχώθηκα με τις ανανεώσεις

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 25, 2011, 12:20:55 am »
Να κάνω μια ερώτηση  κ εγώ?

Εμένα πάλι δεν μου δωσαν καν κάρτα ανεργίας κ όταν τη ζήτησα μου πε πως είναι περασμένη απ' τη στιγμή που έκανα την αίτηση για το επίδομα αλλά όσο θα το παίρνω δεν τη χρειάζομαι,αφου δεν την ανανεώνω για να το πάρω..
μου είπε οτι αν την χρειαστώ ή αν δεν μου εγκριθει το επίδομα μπορώ να την εκτυπώσω αλλά όσο το παίρνω ουσιαστικά δεν την κανω κάτι..συνήθως μου λέει εσας σας ξανα προσλαμβάνουν οπότε δεν την χρειάζεστε καθόλου..

Ισχύουν αυτά έτσι?Πρώτη φορά έκανα αίτηση για ταμείο ανεργίας κ αγχώθηκα με τις ανανεώσεις
Προφανώς η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει πολύ πρακτικό μυαλό και διάγραφει μόνη της ό,τι θεωρεί περιττό για να εξαλείψει τη γραφειοκρατία. Δεν έχει άδικο αν δεν τη χρειάζεσαι, αλλά στους καιρούς που ζούμε ούτε σίγουρο είναι ότι όποιος δούλευε φέτος θα προσληφθεί και του χρόνου, ούτε είναι και τόσο άχρηστη η κάρτα ανεργίας εφόσον σε πολλές περιπτώσεις η επίδειξή της μπορεί να σου δώσει δυνατότητα να αγοράσεις αγαθά με έκπτωση. Για όσους δεν το γνωρίζουν αυτό μπορούν να μπούνε στο oaed.gr και να πατήσουν πάνω στο "ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ". Επίσης, μέσω της κάρτας ανεργίας μπορεί κάποιος να εγγραφεί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να προμηθεύεται από εκεί μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών του ΟΑΣΘ με 20% έκπτωση. Δεν ξέρω αν αυτή η δυνατότητα δίνεται και σε άλλες πόλεις. Αν, λοιπόν, χρειάζεσαι την κάρτα ζήτησε στην πρακτική υπάλληλο του ΟΑΕΔ να σου κάνει μια εκτύπωση, ελπίζω να μην απαιτήσει και αιτιολογία εκτύπωσης...  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος evistroumf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 25, 2011, 01:39:56 pm »
Να 'σαι καλά,σ' ευχαριστώ για την απάντηση..

Αποσυνδεδεμένος raniasop

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 27, 2011, 06:05:06 pm »
        Καλησπέρα!Να σας κάνω και'γω μια ερώτηση;Πήγα στον ΟΑΕΔ και μου είπαν για την απόφαση να περάσω στις 4/8.Εγώ όμως δεν θα βρίσκομαι Αθήνα.Κάπου διάβασα στο forum ότι έχω περιθώριο 1 μήνα για να εμφανιστώ.Γνωρίζετε αν ισχύει σίγουρα;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 27, 2011, 06:20:36 pm »
        Καλησπέρα!Να σας κάνω και'γω μια ερώτηση;Πήγα στον ΟΑΕΔ και μου είπαν για την απόφαση να περάσω στις 4/8.Εγώ όμως δεν θα βρίσκομαι Αθήνα.Κάπου διάβασα στο forum ότι έχω περιθώριο 1 μήνα για να εμφανιστώ.Γνωρίζετε αν ισχύει σίγουρα;
Ισχύει από όσο γνωρίζω, αλλά φρόντισε να συνεννοηθείς με κάποιον εκεί στον ΟΑΕΔ που ανήκεις γιατί μερικοί είναι πολύ αυστηροί και δημιουργούν ζήτημα αν κάποιος καθυστερήσει αρκετά να πάει.

Κι εγώ είναι να περάσω για την απόφαση στις 28/7 αλλά επειδή θα λείπω μάλλον θα πάω μια εβδομάδα αργότερα.

Αποσυνδεδεμένος kimolia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 28, 2011, 04:21:04 pm »
Συνάδελφοι γεια σας

απολύθηκα 22/06 (εργαστηκα στην πρωτοβάθμια) και ο εργοδότης μου έστειλε τα χαρτια μου τη Δευτέρα , τα οποία και παρέλαβα σήμερα (αυτό συνέβη για εξυπηρέτηση, καθώς δούλεψα σε μακρινό νομό από το σπίτι μου κ επιπλέον διανύω και εγκυμοσύνη)
. Σήμερα όμως και αύριο ο ΟΑΕΔ έχει απεργία και η προθεσμία κατάθεσης των χαρτιών μου είναι μέχρι και αύριο , καθώς τελευταία μέρα εργασίας ήταν η 21/06 συν 7 ημέρες...τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση, γνωρίζει κάποιος?

Θα πάω την Πέμπτη, δηλαδή μια μέρα μετά, κ ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα, αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει.

Αποσυνδεδεμένος asus07

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 28, 2011, 04:34:06 pm »
αν διαβαζες την εγκύκλιο θα έβλεπες οτι έχεις περιθώριο μέχρι και 60 μερες από την απόλυση

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 28, 2011, 04:43:16 pm »
Συνάδελφοι γεια σας

απολύθηκα 22/06 (εργαστηκα στην πρωτοβάθμια) και ο εργοδότης μου έστειλε τα χαρτια μου τη Δευτέρα , τα οποία και παρέλαβα σήμερα (αυτό συνέβη για εξυπηρέτηση, καθώς δούλεψα σε μακρινό νομό από το σπίτι μου κ επιπλέον διανύω και εγκυμοσύνη)
. Σήμερα όμως και αύριο ο ΟΑΕΔ έχει απεργία και η προθεσμία κατάθεσης των χαρτιών μου είναι μέχρι και αύριο , καθώς τελευταία μέρα εργασίας ήταν η 21/06 συν 7 ημέρες...τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση, γνωρίζει κάποιος?

Θα πάω την Πέμπτη, δηλαδή μια μέρα μετά, κ ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα, αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει.
Δε χάνεις το δικαίωμα αίτησης για ταμείο ανεργίας. Το μόνο ζήτημα είναι ότι μετά την 8η μέρα από την απόλυση αρχίζεις να χάνεις μέρες επιδότησης όσο το καθυστερείς. Εφόσον θα πας στον ΟΑΕΔ την 8η μέρα νομίζω ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Άρα μην αγχώνεσαι...είσαι και έγκυος! :)

Αποσυνδεδεμένος kimolia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 28, 2011, 04:43:40 pm »
αφού λοιπ'ον δεν τη διάβασα, σ΄ευχαριστώ για την πληροφόρηση!

Αποσυνδεδεμένος kimolia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 28, 2011, 04:46:09 pm »
Συνάδελφοι γεια σας

Δε χάνεις το δικαίωμα αίτησης για ταμείο ανεργίας. Το μόνο ζήτημα είναι ότι μετά την 8η μέρα από την απόλυση αρχίζεις να χάνεις μέρες επιδότησης όσο το καθυστερείς. Εφόσον θα πας στον ΟΑΕΔ την 8η μέρα νομίζω ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Άρα μην αγχώνεσαι...είσαι και έγκυος! :)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182521
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144