0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έστω ότι 3 καθηγητές μιας ειδικότητας έχουν την ίδια σειρά τοποθέτησης στο σχολείο, και οι 3 έχουν οργανική στο σχολείο αυτό, αλλά φέτος λόγω της σύμπτυξης των τμημάτων ή και μείωσης εγγραφών μαθητών στο σχολείο, ο 3ος με τα λιγότερα μόρια (προυπηρεσίας, γάμου, τέκνων) φεύγει.Ο 3ος ζητάει απόσπαση και πάει σε ένα σχολείο που δίνει 12 μόρια και έστω ότι τα 12 αυτά μόρια τον κάνουν 1ο όταν επανέλθει στο σχολείο του. Την επόμενη χρονιά που θα επανέλθει στο σχολείο του (που έχει την οργανική), θα προηγείται έναντι των άλλων 2 παρέμειναν στο σχολείο;ή θα του πουν, κοίτα να δεις δεν έχει σημασία που εσύ την προηγούμενη χρονιά πήρες απόσπαση και μάζεψες άλλα 12 μόρια. Παραμένεις 3ος!! γιατί μετράνε τα μόρια της χρονιάς που τοποθετηθήκατε και όχι το τι έγινε στη συνέχεια..διάβασα τον εξής νόμο:Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που προκύπτει υπεραριθμία ρυθμίζεται σύμφωνα με το άρθρο 14 του Π.Δ. 50/96 περί μεταθέσεων (ΦΕΚ 45/96 τ.Α`) όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 100/97.Στην περίπτωση ομοιόβαθμων εκπ/κών υπεράριθμος χαρακτηρίζεται αυτός που έχει το λιγότερο πλεονάζοντα χρόνο στο βαθμό. Αν και ο πλεονάζων χρόνος είναι ίδιος τότε υπεράριθμος χαρακτηρίζεται ο εκπ/κός που συγκεντρώνει το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης.Σε ποιές μονάδες μετάθεσης αναφέρεται ο νόμος; Τις μονάδες μετάθεσης που είχαν οι 3 εκπαιδευτικοί όταν τοποθετήθηκαν πριν από μερικά χρόνια, ή τις μονάδες μετάθεσης που έχουν τώρα, που κρίνεται η υπεραριθμία;
μια στιγμή, δηλαδή άν έχω πχ 17 ή 18 απο τις 21 ώρες μου θεωρούμαι ώς διάθεση ΠΥΣΔΕ; (είμαι οργανικός) γιατί, τώρα πάνε να μου πλασάρουν 17 ώρες... ελεγα να το αφήσω, μήπως να το πιέσω για φουλάρισμα; υπάρχουν ακόμα ώρες στην ανάθεση μου... Τί να πω δεν εξηγείται, ίσως να το γνωρίζουν αυτό και να θέλουν να είμαι στη διάθεση για κάποιο μελλοντικό απώτερο σκοπό
Παράθεση από: goldgin στις Σεπτεμβρίου 14, 2010, 05:01:14 pmμια στιγμή, δηλαδή άν έχω πχ 17 ή 18 απο τις 21 ώρες μου θεωρούμαι ώς διάθεση ΠΥΣΔΕ; (είμαι οργανικός) γιατί, τώρα πάνε να μου πλασάρουν 17 ώρες... ελεγα να το αφήσω, μήπως να το πιέσω για φουλάρισμα; υπάρχουν ακόμα ώρες στην ανάθεση μου... Τί να πω δεν εξηγείται, ίσως να το γνωρίζουν αυτό και να θέλουν να είμαι στη διάθεση για κάποιο μελλοντικό απώτερο σκοπό Είμαι στην ίδια περίπτωση. Έχω οργανική με ωράριο 19 ώρες/εβδομάδα και ζήτησα 20 ώρες μιας και τα μαθήματα είναι 4ωρα. Μου είπαν ότι απαγορεύεται να πάρω υπερωρία αν δεν συμπληρώσουν ωράριο όλοι της ίδιας ειδικότητας στην περιοχή. Αυτό το ξέρω. Όπως επίσης ότι δεν θα πληρωθώ την 1 ώρα υπερωρία.Να το ρισκάρω να πάρω 16 ώρες +2ώρες β ανάθεση; ήνα πάρω 1 ώρα υπερωρία;