0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
trust no one,πραγματικά έπρεπε όλες οι θέσεις να δίνονται στο γραπτό ασεπ.Συνειδητοποιώ όμως ότι κάθε έννοια νομιμότητας έχει διαστραφεί σε τέτοιο βαθμό, που πολλές φορές δεν τολμάμε να σκεφτούμε το αυτονόητο..Εχει κατισχύσει η παρανομία και το νόμιμο φαίνεται ακραίο.
Δεν ήξερα ότι ανέλαβες και διαχειριστής, να κρίνεις τί είναι εντός και εκτός θέματος...Τι λες βρε; Σοβαρά; Ήταν και καλό γιατί έπαιρναν επιλαχόντα ε; Σοβαρά; Αν ήταν 100% ΑΣΕΠ αγαπητέ, δε θα ήταν επιλαχών ο επιλαχών, αλλά ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΣ. Οπότε αυτά πες τα σε κανέναν αφελή. Που ο 10ος διοριστέος π.χ., πήγαινε με το 40% και επέλεγε πριν τον 1ο. Και θες να μου πεις ότι ήταν και καλό. Όταν θα δείξει ενδιαφέρον το υπουργείο να εφαρμόσει κάτι συνταγματικό, θα την πω την πρόταση μου. 10 όλοι κι όλοι ε; Ε και από τους διορισμένους με προϋπηρεσία, μόνο εσύ είσαι. Και τί μ'αυτό;
Αν δεν είσαι στις θέσεις διοριστέων, προφανώς θα δίνεις ΑΣΕΠ. Για ποιο λόγο να διοριστείς εσύ όταν άλλος έχει καταταγεί πάνω από σένα; Οι πολλοί ΑΣΕΠ τι σημαίνουν; Δηλαδή αν γράψεις εσύ σε 4 ΑΣΕΠ 55.01, να σε διορίσουμε τιμής ένεκεν; Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Και μη μου λες ότι είσαι υπέρ του γραπτού ΑΣΕΠ όταν εδώ και μήνες υποστηρίζεις τον ΑΣΕΠ με μοριοδότηση. Εκτός αν γράφετε 2 άτομα από τον ίδιο λογαριασμό και το κάνετε εναλλάξ... Μάλλον αγνοείς το πόσοι ιδιωτικοί έχουν πλέον 36 μήνες προϋπηρεσίας από συμβάσεις του δημοσίου. Και πώς να μην έχουν, αφού με το που έμπαιναν στον πίνακα, εκτοξεύονταν στις πρώτες θέσεις;
και το ασεπ με μοριοδότηση τι είναι αντισυνταγματικό; το απέρριψε το ΣτΕ; και σε ποια απόφαση; εσείς εδω όπως έχω καταλάβει θέλετε πιο πολύ να γίνει ασεπ για να πάνε να δώσουν τα ιδιωτικά και οι λοιποί....μα το ΣτΕ δέχθηκε την προϋπηρεσία ως προσαύξηση κι ας αποκτήθηκε όπως εσείς καταδικάζεται...άρα θέλετε ασεπ ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ....στην πράξη: ένας ιδιωτικός μπήκε με την βαρβάτη προϋπηρεσία του και μάζεψε και αρκετή δημόσια προϋπηρεσία δίνει ασεπ και μετα 16.80 διορίζεται....κι έσύ δίνεις ασεπ για να μαζέψεις ό, τι αυτός μάζεψε με την τσουλήθρα των ιδιωτικών...αρκεί που εδωσε ασεπο ιδιωτικός . .Ά, και κάτι άλλο: επειδή έγραψες καλύτερα από εμένα να είσαι στον κοινό πίνακα αναπληρωτών πιο πάνω από εμένα αλλά άμα σε φτάσω με το ανώτατο πλαφόν της προϋπηρεσίας να μην μπορώ να σε προσπεράσω ακόμα κι αν εσύ δεν εργάζεσαι...δηλαδή μονίμως κάτω από εσένα θα είμαι...και θα περιμένω πότε θα κάνει ασεπ...η .καθήλωσηαυτή πόσο αξιοκρατική είναι άραγε;...
"βρε;";;;;;;;;;;..... εεε μην χάνεις την ψυχραιμία σου...κουβέντα κάνουμε... απόψεις έχουμε.... προτάσεις κάνουμε (όχι εσύ... in filis we trust).... προσπάθησε να το διαχειριστείς σε παρακαλώ... δεν θέλω πολλές οικειότητες.... ευχαριστώας πάμε τώρα εντός θέματος.... Μέχρι τώρα η μοναδική πρόταση που έχει τεθεί αν τελικά το ΣΤΕ ακυρώσει την διαδικασία προσλήψεων των αναπληρωτών για φέτος είναι του συναδέλφου οριγένη που είπε (όχι ξεκάθαρα είναι η αλήθεια) ότι να πάει σε προσλήψεις από τον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ (δεν μας είπε πιο ΑΣΕΠ, μάλλον του 2008 θα εννοούσε). Το πρόβλημα είναι τι γίνεται στις περιπτώσεις που δεν έχουμε επιτυχόντες ή δεν φτάνουν, τι θα γίνει τότε;Άλλες προτάσεις δεν έχουμε....δεν βάζω προτάσεις του τύπου ο Φίλης να αποφασίσει ή αντίστοιχες του τύπου να κάνει η μάνα απόψεις....Επίσης υπάρχει η περίπτωση όπως είπε και ο cosmos ο φίλης να φέρει την διαδικασία που είχε ετοιμάσει και μετά την πήρε πίσω....Έχουμε καμιά άλλη ιδέα;.... ώστε και να είναι συνταγματική και να μην αδικεί τους περισσότερους και να είναι γρήγορα εφαρμόσιμη... και το λέω αυτό από την θέση ότι όλοι θέλουμε τα σχολεία να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατόν.Αν το ΣΤΕ τα διαλύσει όλα τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος όπως ανέφερε η Ιωάννα2016 ο υπουργός να πάει σε ακραίες καταστάσεις για να μπορέσει να καλύψει το κενό και να περάσει για λόγους εθνικού συμφέροντος μέτρα που δεν θα τολμούσε να περάσει. Αν πάει να γίνει είτε η πρόταση του οριγένη ή η παλιά του φίλη τότε θα έχουμε εξέγερση των περισσότερων αναπληρωτών που θα οδηγήσει σε μεγάλη δυσκολία το υπουργείο..... φυσικά κανείς δεν αποκλείει νέες προσφυγές προς αυτές τις προτάσεις όπου δεν αποκλείεται να πιάσουν τόπο και να οδηγηθούμε σε νέες καθυστερήσεις...Πρέπει να βρεθεί κάτι που να ικανοποιεί του πάντες... όλοι όπως είπε και ο οριγένης να κάνουν λίγο πίσω...
Η πρόταση Φίλη ήταν καλός συμβιβασμός. Έστελνε αυτούς που δεν είχαν επιτυχία στον ΑΣΕΠ και μεγάλη προυπηρεσία κάπου στη μέση μαζί με τους επιτυχόντες με μεγάλους βαθμούς και μηδενική προυπηρεσία και μπροστά έβγαιναν αυτοί που είχαν και υψηλή επιτυχία ΑΣΕΠ αλλά και προυπηρεσία.Δυστυχώς η προσπάθεια δεν απέδωσε καρπούς και οδήγησε τους "αντιμαχόμενους" στην κατά μέτωπο κόντρα.Ο καθένας διεκδικεί το έννομο ή δίκαιο κατ' αυτόν συμφέρον του όπως επιθυμεί...Ένα να σκεφτούν οι "αντιμαχόμενοι": Αν βρισκόντουσαν στη θέση του άλλου, πάλι την ίδια αντιπαράθεση δεν θα είχαμε;Μια άλλη λύση θα ήταν πλήρης διαχωρισμός με ποσόστωση. Οι μεν να διορίζονται μέσω της επιτυχίας στον ΑΣΕΠ και οι δε μέσω της προυπηρεσίας, τόσο για αναπλήρωση, όσο και για μόνιμους διορισμούς, μέχρι να βρεθεί πρόσθετος τρόπος διορισμού μέσω καθηγητικών σχολών στην δευτεροβάθμια με αυστηρά καθορισμένο αριθμό θέσεων και την παράλληλη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις σχολές της πρωτοβάθμιας για να μπαίνουν και νέοι ηλικιακά εκπαιδευτικοί στα σχολεία.Διορισμοί με μοριοδότηση σημαίνει νέα επετηρίδα με τα αδιέξοδά της και μηδενικές ευκαιρίες για τους νέους...
Αυτό που λες είναι το 60-40, που έχει κριθεί αντισυνταγματικό. Συμβιβασμός που βολεύει μέρος αυτών που έχουν δικαστικές αποφάσεις με το μέρος τους, δεν πρόκειται να σταθεί. Η μόνη λύση, είναι να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις. Είναι το μόνο σύστημα που δεν πρόκειται να μπλοκαριστεί από προσφυγή.
Καλά, την τελευταία εκδοχή την παίρνω πίσω. Μπερδεύτηκα με όλα αυτά και ξέχασα σε ποια μεριά είμαι...
Κινέγηρε, έπαιξα λίγο με τον τρόπο μοριοδότησης του