0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η απόσταση θεωρίας και πράξης προφανώς είναι μεγάλη και στη θεωρία όλοι λέμε ωραία και μεγάλα λόγια. Κι εγώ που έχω λίγα χρόνια υπηρεσίας φοβάμαι να πάω σε λύκειο γιατί δεν θα μου δώσουν κατευθύνσεις αλλά μόνο μη εξεταζόμενα πανελλαδικώς, κι εγώ έχω καθυστερήσει διαγώνισμα στα Κείμενα μέχρι το τέλος του τριμήνου για να είναι σε ετοιμότητα οι μαθητές και να προσέχουν κατά το δυνατόν σε όλα όσα δίδασκα, κι εγώ έχω τρομοκρατήσει πρωτάκια με τεστ που μετά πέταξα στα σκουπίδια, για να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι κάθε μέρα διαβασμένοι. Ξέρω καλά όμως ότι οι μαθητές έτσι δεν μαθαίνουν τίποτα, απλώς κάνουν σωστά "τη δουλειά τους" για να έχουμε κι εμείς το κεφάλι μας ήσυχο κατά το δυνατόν. Αυτό είναι το ένα σκέλος της συζήτησης και δεν είναι κακό να το παραδεχτούμε ότι δυστυχώς ισχύει. Μη λέμε όμως ότι είμαστε ευχαριστημένοι αν οι μαθητές μας παρακολουθούν μόνο και μόνο επειδή θα εξεταστούν, ούτε ότι η εκπαίδευση θα καταρρεύσει γιατί τα παιδιά θα μαθαίνουν λιγότερα πράγματα. Είμαστε ευχαριστημένοι με μαθητές σχετικά ήσυχους και τυπικούς στη μελέτη τους με το φόβο του βαθμού και της εξέτασης και γι' αυτό φοβόμαστε τόσο πολύ την αλλαγή; Θα είναι μια δύσκολη αλλαγή μέχρι να ξεριζωθούν νοοτροπίες, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι καλό.
Δεν υπαρχει μαθημα αφαντο,χωρις βαθμο στον τελικο ελεγχο.Ολοι οι υπουργοι Παιδειας αυτην την αντιληψη καλλιεργησαν.
Στην ξενη γλωσσα πρεπει να εισαχθει το ΚΠΓ,εφοσον τα ΑΠΣ περιγραφουν ηδη καποιους στοχους,αρα η φυση του μαθηματος απο μονη της το επιβαλλει,επιβαλλει εξεταση.Nat84,και προ μνημονιου,οι υπουργοι Παιδειας χρησιμοποιουσαν κατα κορον το βασικα -μη βασικα.Απλως τωρα προσφερει και μια καλη δικαιολογια για κοπτοραπτικη.Και τα αρχαια θα πληγουν ομως,που θεωρειται βασικο μαθημα.Ετσι πολλοι αναπληρωτες φιλολογοι θα βρεθουν εκτος νυμφωνος.
Αυτή η αντίληψη καλλιεργήθηκε και συντηρείται στα χρόνια του μνημονίου επειδή το κράτος αδυνατεί ή δεν θέλει να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων. Πρέπει λοιπόν κάποια δικαιολογία να βρεθεί για τη μη κάλυψη κενών...Κοπτοραπτική στα ωρολόγια προγράμματα, διαχωρισμός μαθημάτων σε βασικά και μη, απαξίωση αντικειμένων, κοκ.
Το μόνο που είναι δευτερεύον είναι το μυαλό όσων εξακολουθούν να καλλιεργούν αυτό τον διαχωρισμό.
Με δεκαπέντε λέξεις τα είπες όλα....!!!