*

Αποστολέας Θέμα: Υπεραρριθμίες ΠΕ04 και "εμφύλιος"  (Αναγνώστηκε 38422 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος platonas

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • δεν είμαστε όλοι το ίδιο στην εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Υπεραρριθμίες ΠΕ04 και "εμφύλιος"
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 14, 2016, 02:29:44 pm »
Σε όλα Γυμνάσια και Λύκεια ο τελευταίος τοποθετηθείς ανεξάρτητα από ειδικότητα και α ανάθεση  πηγαίνει για συμπλήρωση ωραρίου. Δηλαδή αν υπάρχουν 3 ΠΕ04 με ωράριο 20 ώρες ο καθένας επομένως σύνολο 60 και το σχολείο έχει 52 ώρες διαθέσιμες, ο τελευταίος τοποθετηθείς (ανεξάρτητα από ειδικότητα) θα πάει για 8 ώρες σε άλλο σχολείο. Οι 52 ώρες θα μοιραστούν ως εξής
Παλαιότερος : 20 ώρες (α και β ανάθεση)
Μεσαίος : 20 'ωρες (α και β ανάθεση)
Τελευταίος : 12 ώρες (α και β ανάθεση)
Οι ακριβείς αναθέσεις θα καθοριστούν από τις ειδικότητες και τις ώρες που θα υπάρχουν
Δύο ακόμα θέματα
α) Εξήγησα πολλές φορές ότι οι υπεραριθμίες ΠΕ04 λειτουργικές υπεραριθμίες/συμπλήρωση ωραρίου κρίνονται ομαδοποιημένα.Δεν μπορεί να βγει νόμιμη εγκύκλιος που να καθορίζει κάτι διαφορετικό.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:08:02 »

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 14, 2016, 02:55:58 pm »
Τώρα αναφέρεσαι μόνο στην λειτουργική υπεραριθμία και στην ρύθμισή της, και όχι στις τοποθετήσεις/συμπληρώσεις οργανικές ή λειτουργικές που γίνονται ανα ειδικότητα (το οποίο είναι άλλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις στη συνέχεια). Σωστά?
Ο λόγος που το κάνουν δεν είναι νομικός. Είναι πρακτικός. Δεν μπορούν να τοποθετήθούν όλοι με α Ανάθεση διότι δεν υπάρχουν αρκετές α αναθέσεις. Υπήρχε πάντα πλεόνασμα. Αυτό απλώς γίνεται ανεκτό από την πλευρά του Υπουργείου και δεν επεμβαίνουν με άλλες ρυθμίσεις, διότι δεν ξέρουν πως να λύσουν το πρόβλημα χωρίς να βγάλουν στη φόρα το τι συμβαίνει, και να δυσαρεστήσουν παραπάνω κόσμο, από αυτούς που αδικούν τώρα.
Στο τέλος αν το δούμε λειτουργικα (πρακτικά) έχουμε μια αντίφαση. Η θα ισχύει η Α και

Αποσυνδεδεμένος platonas

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 14, 2016, 03:48:05 pm »
Ναι εγώ αναφέρομαι στη ρύθμιση υπεραριθμίας (δηλαδή ποιος φεύγει και ποιος μένει0. Στο δικό μου ΠΥΣΔΕ οι τοποθετήσεις/βελτιώσεις δίνονται ανα ειδικότητα. Σε όσα ΠΥΣΔΕ έχω κοιτάξει και εκεί οι τοποθετήσεις δίνονται ανά ειδικότητα. Εγώ πήρα οργανική στο γυμνάσιο που είμαι επιδή είχε βγει κενό φυσικού. Είχα 8 μόρια λιγότερα από συνάδελφο χημικό (φίλο μου) ο οποίος είναι ακόμα στη διαθεση αν και πήραμε μετάθεση την ίδια χρονιά. Δεν μπορώ να έχω σαφή άποψη για όλα τα ΠΥΣΔΕ της χώρας αν και νομίζω ότι εφαρμόζεται και πάλι η ειδικότητα. Σε μερικά ΠΥΣΔΕ όπως η Α Αθήνας πέρυσι τα λειτουργικά κενά στα γυμνάσια βγήκαν ομαδοποιημένα. Σε τηλεφώνημα σε αιρετό του ΠΥΣΔΕ μου ανέφερε " Σε ένα γυμνάσιο βγαίνουν  για παράδειγμα 3 ώρες γεωγραφία, 2 ώρες βιολογία , τρεις ώρες φυσική, μία ώρα χημεία. Υπάρχουν 200 γυμνασια. Αν κάτσουμε να τα κάνουμε αναλυτικά δεν τελειώνουμε ούτε του χρόνου. Χώρια που ο καθένας θα κάνει ένσταση και δεν θα βγάλουμε άκρη" και πρόσθεσε. "άλλωστε δε νομίζω ότι ένας χημικός δεν μπορεί να κάνει τη φυσική της Α γυμνασίου ή ένας γεωλόγος έχει μεγαλύτερη συνάφεια με τη γεωγραφία της

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 14, 2016, 05:41:36 pm »
Ναι εγώ αναφέρομαι στη ρύθμιση υπεραριθμίας (δηλαδή ποιος φεύγει και ποιος μένει0. Στο δικό μου ΠΥΣΔΕ οι τοποθετήσεις/βελτιώσεις δίνονται ανα ειδικότητα. Σε όσα ΠΥΣΔΕ έχω κοιτάξει και εκεί οι τοποθετήσεις δίνονται ανά ειδικότητα. Εγώ πήρα οργανική στο γυμνάσιο που είμαι επιδή είχε βγει κενό φυσικού. Είχα 8 μόρια λιγότερα από συνάδελφο χημικό (φίλο μου) ο οποίος είναι ακόμα στη διαθεση αν και πήραμε μετάθεση την ίδια χρονιά. Δεν μπορώ να έχω σαφή άποψη για όλα τα ΠΥΣΔΕ της χώρας αν και νομίζω ότι εφαρμόζεται και πάλι η ειδικότητα. Σε μερικά ΠΥΣΔΕ όπως η Α Αθήνας πέρυσι τα λειτουργικά κενά στα γυμνάσια βγήκαν ομαδοποιημένα. Σε τηλεφώνημα σε αιρετό του ΠΥΣΔΕ μου ανέφερε " Σε ένα γυμνάσιο βγαίνουν  για παράδειγμα 3 ώρες γεωγραφία, 2 ώρες βιολογία , τρεις ώρες φυσική, μία ώρα χημεία. Υπάρχουν 200 γυμνασια. Αν κάτσουμε να τα κάνουμε αναλυτικά δεν τελειώνουμε ούτε του χρόνου. Χώρια που ο καθένας θα κάνει ένσταση και δεν θα βγάλουμε άκρη" και πρόσθεσε. "άλλωστε δε νομίζω ότι ένας χημικός δεν μπορεί να κάνει τη φυσική της Α γυμνασίου ή ένας γεωλόγος έχει μεγαλύτερη συνάφεια με τη γεωγραφία της
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2016, 05:58:42 pm από gvasilis »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:08:02 »

Αποσυνδεδεμένος platonas

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 14, 2016, 06:47:00 pm »
Συνάδελφε εγώ δεν ζω τέτοια πραγματικότητα. Οσο και αν χάνω τις ώρες που θα ήθελα να είχα. Εγώ ζω άλλη πραγματιτικότητα. Στο ΠΥΣΔΕ μου και στα άλλα ΠΥΣΔΕ τα κενά βγαίνουν ανά ειδικότητα. Γι αυτό έχω φιλους με περισσότερα μόρια από εμένα που δεν έχουν οργανική. Στο σχολείο μου εξηγησα οι δύο χημικοί υπηραχν εδώ και χρόνια πριν ακόμα αρχίσει το παιχνίδι με τις ειδικότητες. Μπορεί σε όσα λες να έχεις δίκιο δν μπορώ να το ψάξω τόσο πολύ. Αλλά τι θέλουμε επιτέλους με αυτές τις αναθέσεις; Αν υπάρχει η

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 14, 2016, 07:16:02 pm »
Συνάδελφε εγώ δεν ζω τέτοια πραγματικότητα. Οσο και αν χάνω τις ώρες που θα ήθελα να είχα. Εγώ ζω άλλη πραγματιτικότητα. Στο ΠΥΣΔΕ μου και στα άλλα ΠΥΣΔΕ τα κενά βγαίνουν ανά ειδικότητα. Γι αυτό έχω φιλους με περισσότερα μόρια από εμένα που δεν έχουν οργανική. Στο σχολείο μου εξηγησα οι δύο χημικοί υπηραχν εδώ και χρόνια πριν ακόμα αρχίσει το παιχνίδι με τις ειδικότητες. Μπορεί σε όσα λες να έχεις δίκιο δν μπορώ να το ψάξω τόσο πολύ. Αλλά τι θέλουμε επιτέλους με αυτές τις αναθέσεις; Αν υπάρχει η

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 14, 2016, 07:59:37 pm »
Oι διευκρινήσεις της ΔΔΕ Ευβοίας ως προς τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ04

Πηγή: http://blogs.sch.gr/dideeyvo/2016/07/13/%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83/
Αφού το γράφει η ΔΔΕ Εύβοιας είμαι ακόμα πιο σίγουρη ότι ΔΕΝ είναι έτσι πχ:
http://www.alfavita.gr/arthron/yperarithmies-ekpaideytikonola-osa-prepei-na-gnorizoyn-oi-ekpaideytikoi
Γιατί είμαι ακόμα πιο σίγουρη:
Γιατί η συγκεκριμένη ΔΔΕ που μας διευκρινίζει τα περί ρύθμισης υπεραριθμίας των ΠΕ04, αρνείται επί σειρά ετών να εφαρμόσει τη νομοθεσία περί κρίσης/ρύθμισης/άρσης/τοποθέτησης οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Πώς αρνείται; ΔΕΝ χαρακτηρίζει οργανικά υπεράριθμο συνάδελφο (όχι ΠΕ04 αλλά δεν έχει σημασία) με 8-10 ώρες Α ανάθεσης μόνο.
Δηλαδή στο αντίστοιχο σχολείο δεν δίνεται το υπάρχον πλεόνασμα. Γιατί;
Θάχουν σοβαρούς λόγους υποθέτω...
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 14, 2016, 08:16:09 pm »
Αφού το γράφει η ΔΔΕ Εύβοιας είμαι ακόμα πιο σίγουρη ότι ΔΕΝ είναι έτσι πχ:
http://www.alfavita.gr/arthron/yperarithmies-ekpaideytikonola-osa-prepei-na-gnorizoyn-oi-ekpaideytikoi
Γιατί είμαι ακόμα πιο σίγουρη:
Γιατί η συγκεκριμένη ΔΔΕ που μας διευκρινίζει τα περί ρύθμισης υπεραριθμίας των ΠΕ04, αρνείται επί σειρά ετών να εφαρμόσει τη νομοθεσία περί κρίσης/ρύθμισης/άρσης/τοποθέτησης οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Πώς αρνείται; ΔΕΝ χαρακτηρίζει οργανικά υπεράριθμο συνάδελφο (όχι ΠΕ04 αλλά δεν έχει σημασία) με 8-10 ώρες Α ανάθεσης μόνο.
Δηλαδή στο αντίστοιχο σχολείο δεν δίνεται το υπάρχον πλεόνασμα. Γιατί;
Θάχουν σοβαρούς λόγους υποθέτω...
Θες να πεις ότι με αυτή τη μια περίπτωση, για την οποία δεν ξέρουμε τίποτα, μπορεί να υπάρχει κάποια λεπτομέρεια που και εσύ να μην ξέρεις, θα πιστέψουμε ότι όλο το σκεπτικό είναι λάθος.
Δεν είναι μόνο η Ευβοια, είναι και άλλοι π.χ. η Φθιώτιδα και άλλοι πολλοί

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 14, 2016, 08:31:05 pm »
Θέλω να πω ότι για την διοίκηση τα καλά και συμφέροντα πάντα.
Την περίπτωση την ξέρω με όλες τις λεπτομέρειες γιατί αφορά πολύ δικό μου άνθρωπο/ συνάδελφο. Δεν πρόκειται να πω τπτ περισσότερο, αν αφορούσε εμένα θα το έκανα.
Απευθυνθείτε στην κεντρική υπηρεσία, δεν πρόκειται να πάρετε σαφή απάντηση, στο ερώτημα τι τελικά ορίζεται ως ρύθμιση υπεραριθμίας. Και γι αυτό υπάρχει λόγος. Ότι καταλαβαίνει ο καθένας.
Ενδεικτικά απάντηση του υπουργείου σε έγγραφο ομάδας αναπληρωτών βιολόγων για τα κενά των βιολόγων, στη δεύτερη σελίδα:
Για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών καθώς και για την κρίση/άρση/ρύθμιση υπεραριθμίας ισχύουν τα...(ακολουθεί η παράθεση των γνωστών πδ και νόμων)...ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.. ;D ;D
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.ypepth.gr/publications/docs2015/208556E2_18-12-2015_signed.pdf&ved=0ahUKEwihzMiVwfPNAhVMcBoKHfaoCKM4ChAWCB8wAg&usg=AFQjCNEvO9kCKsoJNfcpylQqaKZj2GFEMw
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2016, 08:47:49 pm από silkcut »
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 14, 2016, 08:42:20 pm »
Θέλω να πω ότι για την διοίκηση τα καλά και συμφέροντα πάντα.
Την περίπτωση την ξέρω με όλες τις λεπτομέρειες γιατί αφορά πολύ δικό μου άνθρωπο/ συνάδελφο. Δεν πρόκειται να πω τπτ περισσότερο, αν αφορούσε εμένα θα το έκανα.
Απευθυνθείτε στην κεντρική υπηρεσία, δεν πρόκειται να πάρετε σαφή απάντηση, στο ερώτημα τι τελικά ορίζεται ως ρύθμιση υπεραριθμίας. Και γι αυτό υπάρχει λόγος. Ότι καταλαβαίνει ο καθένας.
Όπως τα λες είναι (το εννοώ) και οι λόγοι γνωστοί. Μόνο που εγώ δεν τα ανέχομαι ούτε τα υποστηρίζω.

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 14, 2016, 08:57:14 pm »
Μάλιστα, προφανώς εννοείς ότι εγώ τα ανέχομαι και τα υποστηρίζω. Όπως νομίζεις.
Το έγγραφο το λέει καθαρά:
Για τις κρίσεις/άρσεις/ρυθμίσεις υπεραριθμιών κ τοποθετήσεις εκπαιδευτικών αρμόδια είναι τα υσ...σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ;D
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος Physicalit

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση...οδηγώντας στην εθνική
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 17, 2016, 12:08:02 am »

Αποσυνδεδεμένος Physicalit

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση...οδηγώντας στην εθνική
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 17, 2016, 12:17:25 am »
Η απάντηση μου στον συνάδελφο platona, στο προηγούμενο μήνυμα είναι η τελευταία παράγραφος που ενσωματώθηκε κατά λάθος στο κείμενο του.

Αποσυνδεδεμένος platonas

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 17, 2016, 11:12:47 am »
Αν θεωρείς συνάδελφε την αναφορά ότι όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα ως εντυπωσιαμό και έλλειψη επιχειρημάτων λυπάμαι πολύ. Το Ξέρεις ότι όλοι την ίδια μοίρα είμαστε. Αλλά στα πλαίσια του βολέματος τονίζω και πάλι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικότεροι σε ότι λέμε , γιατί μας εκτιθόμαστε στην κοινωνία. Αν πας τέτοια πρόταση σε υπουργείο, θα σε βγάλουν στα κανάλια.
Καλή συνέχεια.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182593
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144