0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ακριβώς:Διάβασε προσεκτικά την έκφραση και σύγκρινε με τον 3699/08.
Το πρόβλημα είναι ότι είναι ελάχιστα τα ήδη επαγγελματικά γυμνάσια και λύκεια τα περισσότερα σχολεία είναι ΤΕΕ Α και
Με μια συζητηση που ειχα με εναν μονιμο που δουλεψε και σε τμημα ενταξης χωρις να εχει καποιο τιτλο σπουδων ή σεμιναρια στην ειδικη τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα οσο νομιζουμε.Αυτο που μου ειπε ειναι οτι οι μονιμοι μπορουσαν και απο πριν να δουλεψουν στην ειδικη απλα ηθελε μαστερ ή σεμιναριο ή 21 ωρες προυπηρεσια και αυτο με την προυπηρεσια εγινε τα 2 τελευταια χρονια.Οποτε αυτο που αλλαζει ειναι οτι μειωσαν την προυπηρεσια απο τις 21 στην 1(?) ωρα.Επισης μου ειπε οτι οι υπηρεσιες λιγο δυσκολο να τοποθετησουν μονιμους σε τμηματα ενταξης γιατι υπαρχουν πολλα κενα ηδη στην γενικη και συν οτι οι αναπληρωτες πιανουν δουλεια απο οκτωβρη και μετα(οποτε δεν θα μπορουν να καλυψουν τα κενα που αφηνουν οι μονιμοι) και παντα προταιρετοτητα ειναι να μην εχουν κενα στις ταξης της γενικης.Επισης μου ειπε οτι ειναι λιγοι οι μονιμοι που εχουν εργαστει σε τμηματα ενταξης.Τωρα βεβαια αν δημιουργησουν καποιου ειδους σεμιναριου για τους μονιμους που θα τους εντασει και στην ειδικη αγωγη τοτε αλλαζει το θεμα μακροπροθεσμα ομως.Οποτε αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι διαμαρτυρηθουμε για να μεινει η προυπηρεσια στις 21 ωρες.Οπως ισχυε δηλαδη.
Δηλαδή και τα τεε ειδικής αγωγής θα γίνουν γυμνάσια - λύκεια;Οπότε τέλος οι τεχνικές ειδικότητες (γεωπόνοι, οικονομολόγοι, μηχανολόγοι κλπ) από τα ειδικά γυμνάσια και τα τεε;Μόνο στα εεεεκ πλέον αυτοί;Είστε σίγουροι για αυτό;
καλημέρα! Δε καταλαβάινω όσοι έχουν μαστερ σχολικης ψυχολογίας θα βγουν εκτός; ας έχουν μπει και δουλέψει ήδη σε δομές ΕΑ; και κάτι ακόμα από το να σφαζόμαστε μεταξύ μας μπορεί ο καθένας να κάνει το σχόλιο του στη διαβούλευση αν και τη στιγμή που όλοι είμαστε στην ίδια μοίρα , ως αναπληρωτές, θα ήταν πιο φρόνιμο να μη κοιτάμε μόνο " τη θεσούλα μας ".
Φανταζομαι κατι θα μπορεις να σκεφτεις μονος σου , εκτος αν βρισκεις την τροπολογια υπεροχη οποτε δεν υπαρχει λογος.
Μη βιάζεσαι να χαρείς...
Προσωπικά έμαθα πως αυτό με τα μάστερ σχολικής ψυχολογίας είναι παράλειψη και θα προστεθούν κανονικά.
αν και πάντα κάποιο colpo θα βρεθεί: Μιλάμε για Έλληνες.
έγινε απόσπαση(Αυγούστου 2016) σε σμεαε χωρίς τα προσόντα που χρειάζονται ( το έχω ψάξει να δω τις μεταθέσεις του,σεμινάρια- τοποθετήσεις κ.α )αλλά με τον καινούριο σχέδιο νόμο που ακόμη δεν έχει ψηφιστεί.Μπορώ να κάνω ένσταση ή να μου δοθεί γραπτώς από την δευτεροβάθμια-υπουργείο αν είναι σύννομοι η απόσπαση και σύμφωνα με αυτά που έως τώρα τώρα ισχύουν;Γιατί αν δεν τα πληρεί το υπουργείο κάνει αποσπάσεις με νόμο που "ΘΑ" ψηφιστεί στο μέλλον;Αν ξέρετε απαντήστε ευχαριστώ
Πραγματικά ....απορώ....όσο νέος και αν είσαι.... δεν έχεις διαβάσει ποτέ την βασική νομοθεσία ειδικής; είναι ο Νόμος 3699 του 2008. Συνάδελφε πάμε από την αρχή, ποτέ δεν είναι αργά. Διάβασε τον νόμο. Αν τον είχες διαβάσει δεν θα έγραφες εδώ αυτό που λες ότι σου είπε ο μόνιμος. Θα μας έγραφες κοιτάτε τι μου είπε ο μόνιμος και εγώ τι του απάντησα.Δώστε μου λίγο χρόνο να φτιάξω κάτι για να φανεί το πριν και το μετά, ώστε να ξέρουν οι πάντες τι συμβαίνει.
Δηλαδή κόπτονται τόσο για τους φιλόλογους και τους μαθηματικούς που θα κόψουν ώρες από τις τεχνικές ειδικότητες για να τις δώσουν σε αυτούς; Πώς κι έτσι;Μπορείς να μου πεις ποιος νόμος αναφέρει ότι τα τεε ειδικής αγωγής και τα ειδικά επαγγελματικά λύκεια πρέπει να εφαρμόζουν το πρόγραμμα των κανονικών γυμνάσιων;