0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Gia96 αυτά που λες ισχύουν αλλά όχι πάντοτε. Αίτηση αναπληρωτή δε καταθέτουν μόνο δάσκαλοι και φιλόλογοι. Καταθέτουν και των τεχνικών ειδικοτήτων οι οποίοι μπορούν -θεωρητικά πάντα- να βρουν δουλεία και εκτός εκπαίδευσης. Δες πχ πόσοι καθηγητές πληροφορικής καταθέτουν αίτηση αναπληρωτή και πόσοι προσλαμβάνονται. Προφανώς αν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν (που στις καλές εποχές οι περισσότεροι τους απαξιούσαν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση) δε θα έκαναν αίτηση αναπληρωτή. Και πάλι αν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν δε θα δήλωναν παραμεθόριες περιοχές. Φέτος δουλεύω Αίγινα και μπορώ να σου πω πως το ενοίκιο είναι πιο φθηνό από αυτό της Αθήνας. Επίσης ο ιδιοκτήτης μου είπε πως άμα θέλω μπορώ να κρατήσω το σπίτι και το καλοκαίρι στην ίδια τιμή. Φυσικά δε λέω πως αυτό ισχύει παντού αλλά ας μη γενικεύουμε τα πράγματα. Μέχρι πέρυσι ήταν σύνηθες να δουλεύω σε ένα σχολείο. Με τις αλλαγές του Φίλη από φέτος κάποιος της ειδικότητας μου (πληροφορικής) πάει από 2-4 σχολεία. Οι δάσκαλοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σε ένα σχολείο. Οπότε μπορούν να νοικιάσουν κοντά στο χώρο εργασίας τους. Και πάλι όταν λες μόνιμη κατοικία έχε υπόψιν σου πως για κάποιους είναι αυτή των γονέων τους καθώς δεν έχουν δικό τους σπίτι. Οπότε οικονομία κάνουν σε βάρος των γονέων τους, αν μπορούν βέβαια να τους συντηρούν και εάν πάλι έχουν γονείς.
Gia96 φυσικά δεν είπα ότι ισχύουν πάντα αυτά που έγραψα. Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις. Φυσικά και αυτά που γράφεις δεν ισχύουν πάντοτε αλλά τις περισσότερες φορές. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως προσπαθούν να μειώσουν τον αριθμό των δασκάλων - καθηγητών (στην ανάγκη μειώνουν μαθήματα και ώρες όπως έγινε φέτος στα δημοτικά) και σε συνδυασμό με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τη πληθώρα εισακτέων σε καθηγητικές σχολές δημιούργησε και δυστυχώς θα δημιουργεί την ολοένα και διογκούμενη ανεργία των καθηγητών. Και ΑΣΕΠ να γίνει θα πάρει ο νέος την "ευκαιρία" του και μετά τι; Θα του λέμε ας έγραφες καλύτερα; Δε θα ταν καλύτερα να είχαμε από καιρό μειώσει τους εισακτέους στα πανεπιστήμια; Γενικά ο τίτλος του θέματος πρέπει να αλλάξει σε ΑΣΕΠ 20χχ; Όπου χχ βάλτε ότι νομίζεται.
στους δήμους είναι με μόρια ο ασεπ όχι γραπτός...και θα μπουν και θα πριμοδοτηθούν και προϋπηρεσίες οι οποίες δεν έχουν αποκτηθεί και με τόσο διαφανείς διαδικασίες...
Θέλεις να πεις πως τα πρώην γαλαζοπράσινα, νυν ροζ και προσεχώς γαλάζια πελατάκια θα "τακτοποιηθούν" και πάλι, αφού θα παραμείνουν "τρουπωμένα". Θα δικαιωθούν για τους αγώνες τους υπερ πάρτης.Έτσι ήταν και έτσι θα παραμείνουν τα πράγματα στη χώρα.
Εσύ δηλαδή τόσο καιρό έχεις καταλάβει ότι τον πειράζει να είναι "περίεργος" ο τρόπος διορισμού του; Η λογική είναι "όλα ξεχνιούνται. Ας διοριστούμε μια και μετά δε μας νοιάζει τίποτα".Δε θα το έλεγα... Ο ΑΣΕΠ (για τα μάτια του κόσμου φυσικά, δε μιλούσε απλά για την υπαγωγή των ενστάσεων το ΣτΕ, αλλά τέλος πάντων), έχει την "εποπτεία" από πέρσι. Αλλά στη φετινή του έκθεση ο ΑΣΕΠ πάλι θέτει το θέμα της απόκτησης της προϋπηρεσίας τα περασμένα χρόνια. Άρα ούτε καν στα μάτια του ΑΣΕΠ δεν έχει λυθεί αυτό το θέμα, πόσω μάλλον στα μάτια του ΣτΕ.
Δεν καταλαβαίνεις οτι με τη λογική αυτή μπορεί να αμφισβητηθεί οποιαδήποτε προυπηρεσία....ιδιωτική ή δημόσια. Δεν υπαρχει κανένα θέμα νομιμότητας. Σε όλους του διαγωνισμούς ΑΣΕΠ υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος αναγνώρισης της προυπηρεσίας και αυτή αποδεικνύεται με συγκεκριμένα δικαιολογητικά.........
Ναι μεν ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών από πίνακες αναπληρωτών κατά το άρθρο 9 παρ. 1 του ν. 3848/2010 αποτελεί επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια (κατάταξη σε πίνακα αναπληρωτών με βάση την πραγματική προϋπηρεσία του εκπαιδευτικού), όπως δε έχει κριθεί (Σ.τ.Ε. 3593 - 3595/2008), η προϋπηρεσία και η εμπειρία συνιστούν τέτοια κριτήρια• η απόκτηση όμως της προϋπηρεσίας αυτής ανάγεται σε προσλήψεις αναπληρωτών ή ωρομισθίων, οι οποίες δεν είχαν υπαχθεί στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής και, ενόψει και των σχετικών διάσπαρτων στη νομοθεσία διατάξεων (όπως αυτές που αφορούν τις μνημονευθείσες στις δέκατη και ενδέκατη σκέψεις περιπτώσεις των άρθρων 6 παρ. 34 του ν. 3027/2002 και 41 παρ. 4 του ν. 3762/2009), δεν προκύπτει ότι έχουν γίνει με αξιοκρατικές εγγυήσεις [σχετ. το 82394/Δ2/27.5.2014 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς το Δικαστήριο, στο οποίο διαλαμβάνεται, κατ’ επίκληση του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, ότι «αναφορικά με τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, είναι σαφές ότι αυτή δεν υπόκειται σε έλεγχο από το Α.Σ.Ε.Π.»]. Τα ανωτέρω ισχύουν και όσον αφορά το διορισμό ως μόνιμων, α) εκπαιδευτικών με τριακοντάμηνη πραγματική υπηρεσία αναπληρωτών ή ωρομισθίων και β) εκπαιδευτικών με εικοσιτετράμηνη πραγματική υπηρεσία αναπληρωτών ή ωρομισθίων, οι οποίοι έχουν λάβει τη βαθμολογική βάση σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π. (άρθρο 9 παρ. 8 και 9 του ν. 3848/2010). Η προϋπηρεσία, πάντως, αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού επιτρεπτώς, κατ’ αρχήν (πρβλ. ανωτ. Σ.τ.Ε. 3593 - 3595/2008), λαμβάνεται υπόψη προκειμένου να προσαυξηθεί η βαθμολογία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. για το διορισμό σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών
Δεν έχει λογική να θεωρείται κάθε προϋπηρεσία παράνομη και αδιαφανή. Με την ίδια λογική και εγώ θεωρώ παράνομες και αδιαφανείς όλες τις προϋπηρεσίες που αποκτήθηκαν χάρη σε αδιαφανείς τρόπους λήψης μεταπτυχιακών, που έδωσαν προτεραιότητα σε ανθρώπους που κανονικά δεν θα έπρεπε να προηγηθούν άλλων. Και πάει λέγοντας. Άλλος θα θεωρήσει παράνομη κάθε προϋπηρεσία που αποκτήθηκε χάρη σε κάποια επιτυχία στον ΑΣΕΠ για τον απλούστατο λόγο ότι αυτός είναι για παράδειγμα πτυχιούχος μετά τον τελευταίο ΑΣΕΠ και άρα δεν υπάρχει ισότητα μεταξύ αυτού και παλαιότερων εκπαιδευτικών. Γενικά η εκπαίδευση είναι γεμάτη από αδικημένους.