0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
+φωνώ,άρα, οι "σοφοί" σε υπουργείο και συμβούλιο να το λάβουν σοβαρα υπόψη τους. ψιλά γράμματα εν ονόματι της ..προόδου.
"Κάνουν το μάθημα της θρησκείας αυτές" ρώτησα.
Ετσι είναι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που ακουμπάς το θρησκευτικό συναίσθημα. " Θρησκεία και λογοτεχνία" , " θρησκευτικά έθιμα και παραδόσεις " Εκκλησιαστική Γραμματολογια- γλωσσα, εποχές και συγγραφείς" κλπ κλπ
Απ όσο γνωρίζω ή καταλαβαίνω όλες οι θρησκείες έχουν κοινό παρανομαστή μόνο στο όνομα και στο τυπικό-τελετουργικό διαφέρουν, όπως λέει και το τραγούδι " εγώ Θεό, εσύ Αλλάχ αλλά και οι δυό μαςαχ και βαχ"...
Ας πούμε, ο ινδουισμός είναι πολύ πιο μοιρολατρική θρησκεία σε σχέση με τον χριστιανισμό που αφήνει μεγάλο περιθώριο στο να αλλάξει κάποιος τη μοίρα του και τη μοίρα του διπλανού του προς το καλύτερο (ασχέτως του τι αποπνέουν κάποιοι κληρικοί βέβαια).
Εχεις δίκιο, εγω το σκεπτόμουν ως προς "τον πλησίον σου" (κατα τας γραφάς), ασχέτως αν εμείς θέλουμε και μοχθούμε και προσδοκούμε και μηχανορραφούμε και επιδιώκουμε να μειώσουμε, να ξοφλήσουμε, να κατηγορήσουμε, να συκοφαντήσουμε, να καταστρέψουμε, να αφανίσουμε τον διπλανό μας και ξοδεύουμε ενέργεια πάνω σε αυτό. και τί θα κερδίσουμε? !!(σχήμα ασύνδετο)