0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω ήδη παραθέσει επιχειρήματα που καθιστούν απαραίτητη την λειτουργία της τράπεζας και στη συνέχεια τη βελτίωσή της.Δεν αποτελεί απάντηση το κλασικό "η μεταρρύθμιση πρέπει να ξεκινήσει από χαμηλά", γιατί τέτοιες πολιτικές, ενώ είχαν νόημα στη βιβλιογραφία πριν λίγα χρόνια, σήμερα φαντάζουν ως πολυτέλεια,που απλώς αναβάλλει τη λήψη αναγκαίων μέτρων.Η κατάσταση πλέον αλλάζει χρόνο με τον χρόνο δραματικά.Ειναι σαν να λέμε το άλλο κλασικό "να βελτιωθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές".Τα παιδιά δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν ως προς την απόκτηση δομημένης γνώσης, γιατι η εποχή μας δεν ευνοεί κάτι τέτοιο.Το ελληνικό σχολείο παλεύει να ισορροπήσει μεταξύ της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων.
Μάλιστα. Το διαβάσαμε κι αυτό. Η μεταρρύθμιση στο δημοτικό -που είναι η βάση των πάντων- είναι πολυτέλεια. Εγώ θα πω ως τελευταία κουβέντα ότι Οκτώβρη μήνα η τράπεζα θεμάτων δεν υπάρχει. Πάλι θα έρθει τελευταία στιγμή -αν έρθει, γιατί υπάρχει πάντα ο παράγοντας covid- και για κάποιους αυτό θεωρείται η λύση όλων των προβλημάτων της ελληνικής εκπαίδευσης. Τι να πω...
Εγώ θα έλεγα ότι ζήσαμε αρκετά το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα.Εχουν δρομολογηθεί νέα προγράμματα και βιβλία.Που έγραψα εγώ ότι η τράπεζα θα λύσει όλα τα προβλήματα; Κατέθεσα και άποψη για πανεπιστήμια κι ΕΠΑΛ.Τι πιο εύκολο,όμως,να διαστρέφεις τα λεγόμενα του άλλου αντί απάντησης...Αλλά βέβαια εσύ μπορείς λες ο,τι θες.Οπως π.χ. ότι θες το καλό του δημοσίου σχολείου, αλλά τα παιδιά κλείνουν τα σχολεία για καλό σκοπό.Εν τω μεταξύ ο χρόνος τρέχει και οι νέοι μας δεν γνωρίζουν ούτε βασικά πράγματα.Μίλα με κανέναν καθηγητή σε πανεπιστήμιο,να σου πει εκείνος την άποψή του για το γνωστικό επίπεδο των φοιτητών.Αλλά ευτυχώς που έχουμε τις καταλήψεις!
Οι πανελλήνιες είναι ένα εξαιρετικά σκληρό και άκαμπτο εξεταστικό σύστημα. Το επίπεδο των μαθητών -όπως λένε και οι πανεπιστημιακοί- αντί να ανεβαίνει, κατεβαίνει. Πώς ακριβώς θα ανεβάσει το επίπεδο, λοιπόν, ένα δεύτερο σκληρό εξεταστικό σύστημα; Συνεχίζω να μην το καταλαβαίνω.
Ναι, τι; Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Ότι παιδιά 15 χρονών δεν ξέρουν να φτιάχνουν πανό; Τα 2-3 παιδιά που έφτιαξαν αυτό το πανό είναι απρόσεκτα. Το 'χει αυτό η εφηβεία. Το μήνυμα του πανό όμως το είδες; Ναι, τι; Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Ότι παιδιά 15 χρονών δεν ξέρουν να φτιάχνουν πανό;
Τα αιτήματα των μαθητών (υποτίθεται) αφορούν στα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία. Τα ίδια παιδιά όμως συνωστίζονται στις πλατείες και στα μπαρ χωρίς μάσκα.Αν έχουν το θάρρος και τη μαγκιά, μπορούν να κατέβουν σε απεργία διαρκείας όσοι συνάδελφοι διατείνονται ότι ενδιαφέρονται για τους μαθητές με αυτό το πανό. Τότε μόνο θα φανούν οι αγωνιστές.
Κάποια παιδιά συνωστίζονται στις πλατείες και τα μπαρ, όχι όλα τα παιδιά, που είτε κάνουν κατάληψη είτε όχι. Το ότι κάποια παιδιά όπως και κάποιοι ενήλικες δεν τηρούν τα μέτρα, δεν αφαιρεί το δικαίωμα στους υπόλοιπους να ζητούν μέτρα για την ασφάλειά τους.Επίσης, μην ξεχνάμε ότι το να πάει κάποιος στην πλατεία είναι επιλογή του, οπότε μπορεί οποιοσδήποτε είναι υπεύθυνος απλά να μην πάει. Το στρίμωγμα όμως στην αίθουσα είναι υποχρεωτικό και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς. Οπότε οφείλει η πολιτεία να εξασφαλίζει συνθήκες που δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας.
Τα παιδιά δεν είναι ποτέ ανόητα. Κάποιοι ενήλικες είναι. Ξέρουν καλά να τους κοροιδεύουν αυτούς τα παιδιά μας. Το κόστος όμως το πληρώνουν άλλα πάλι παιδιά μαζί με αυτά. Θα ξαναπώ ότι στα ιδιωτικά δεν παραπονέθηκε κανένας για τα 30 άρια τμήματα. Όχι, με κλείσιμο του σχολείου. Μου κάνει πολύ θετική εντύπωση που η υπουργός στη δήλωσή της ανυψώνει την αξία του δημοσίου σχολείου. Εμάς μάς συμφέρει να την υποβαθμίζουμε; Δεν θέλω να πιστέψω ότι η πλειοψηφία είναι βολεμένοι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται για το μεροκάματο. Στα σχολεία συμβαίνουν πολύ περισσότερα από αυτό. Και δεν κινδυνεύουμε, αν προσέχουμε. Στα ιδιωτικά γιατί κινδυνεύουν λιγότερο; Επειδή είναι παιδιά πλουσίων; Είναι πολύ εύκολο να κλείσεις ένα δημόσιο σχολείο και αυτό είναι ανεπίτρεπτο! Δεν θα έπρεπε κανείς να το δικαιολογεί. Δεν θα έπρεπε να το ξαναδούμε. Και το χειρότερο σχολείο κάτι έχει να προσφέρει από ό,τι ένα κλειστό σχολείο. Αντί να το φωνάζουμε εμείς αυτό μέσω των συνδικαλιστικών μας οργάνων το δηλώνει η Υπουργός.
Στο σχολείο δεν βγάζουμε τη μάσκα ούτε στην αυλή εκτός για να φάμε μια μπουκιά στο κενό μας. Κι όμως έχω επίμονο πυρετό. παρα τις τόσες προφυλάξεις. τι κόλλησα κ από πού; εγω που προσέχω σε βαθμό να κινδυνεύει η ψυχική μου υγεία έκανα πυρετό μέσα Οκτωβρίου. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τι θα γίνει σύντομα με αύρα τα μέτρα, με όσους δεν προσέχουν.
Δεν ξέρω τι είδους μάσκα φοράς, απλά να σκεφτείς ότι οι υφασμάτινες μάσκες παρέχουν πολύ μικρότερο βαθμό προστασίας από τις χειρουργικές. Οι πιο πολλές πάνινες έχουν πολύ λεπτό ύφασμα, δεν έχω βρει κάποια που να φαίνεται κατάλληλη. Περαστικά, ελπίζω να μην είναι κορωνοϊός αλλά αυτή η καταραμένη ίωση που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα, την πέρασαν και τα παιδιά μου την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν την κόλλησα εγώ, έτσι γνωρίζω με σιγουριά ότι δεν ήταν Covid
Η γενιά που είναι τώρα 40κατι κ οι λίγο μεγαλύτεροι δεν έδιναν εξετάσεις στο γυμνάσιο. Ούτε έκαναν αρχαία στο γυμνάσιο, ανελυαν όμως πολλή γραμματεία από μετάφραση. Δεν νομίζω ότι μάθαιναν λιγότερα κ είχαν χαμηλότερο επίπεδο χωρίς εξετάσεις. Οι εξετάσεις είναι το άλλοθι για να μην κάνουμε τίποτα ουσιαστικό για να βελτιώσουμε την εκπαίδευση, κ ένας μηχανισμός για να συντηρούμε τα φροντιστήρια κ τις ανισότητες.
Το θέμα είναι ότι ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο πανό θα έπρεπε να το κρατούν οι εκπαιδευτικοί που διαφωνούν με την τράπεζα θεμάτων και όχι να το πασάρουν στους μαθητές.