0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τι σχέση έχει ο θεσμός του Μέντορα με τις υποδειγματικές διδασκαλίες;
Κυρίες και κύριοι κάθε διδασκαλία, από τον οποιονδήποτε συνάδελφο πρέπει να θεωρείται υποδειγματική. Κάθε μέρα, κάθε ώρα διδασκαλίας, καθ' όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Και δεν αναφέρομαι σε εκείνες τις θεατρικές παραστάσεις όπου έρχεται ο σύμβουλος και σου ζητάει υποδειγματική διδασκαλία και αρχίζεις και ετοιμάζεις φύλα εργασίας, προτζέκτορες -λάπτοπ, ψηφιακό υλικό και σε σκηνοθεσία Σπήλμπεργκ!!! Κοινώς μάθημα από το μακρινό μέλλον, σε μία τάξη όπου όλοι σε παρακολουθούν σαν να είναι μέλη συμφωνικής ορχήστρας και ο εκπαιδευτικός σε ρόλο διευθυντή ορχήστρας!Υ.Γ. Μου έχει τύχει να παρακολουθήσω τέτοια παράσταση αλλά δεν μου άρεσε. Για το εθνικό θέατρο μια χαρά θα ήταν αλλά για μία τάξη του ΕΠΑΛ σε μία απλή συνηθισμένη ημέρα καμία σχέση!!!
Κυρίες και κύριοι κάθε διδασκαλία, από τον οποιονδήποτε συνάδελφο πρέπει να θεωρείται υποδειγματική. Κάθε μέρα, κάθε ώρα διδασκαλίας, καθ' όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Υπό την έννοια ότι κάποιες διδασκαλίες ενδέχεται να αποτελούν υπόδειγμα..προς αποφυγή, συμφωνώ.
Όποιος τρέχει από μόνος του να οριστεί μέντορας κι απευθύνεται από μόνος του, χωρίς να του ζητηθεί, στο μεντορευόμενο λέγοντας τα δικά του τότε πρέπει να πάρει δρόμο απ' τα σχολεία όλα και να πάει σπίτι του. Να γλυτώσουν κι οι μαθητές από έναν κάκιστο εκπαιδευτικό. Υπάρχουν κι άλλες δουλειές για ν' αναζητήσει.
Επαναλαμβάνω για τους λάτρεις του νόμου και της πειθαρχίας. Όποιος από μόνος του επιδιώξει θέση μέντορα και παρενοχλήσει συνάδελφο μεντορευόμενο καλύτερα να καταθέσει την αίτηση παραίτησής του απ' το δημόσιο. Αυτά.
Αλίμονο.. να δώσει στον επερχόμενο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με πτυχίο καθηγητικής σχολής.. σωστά, υπάρχουν λύσεις! Από λόγια, άλλο τίποτα, να έχουμε να πληκτρολογούμε οι "άριστοι" κι οι ηθικοί του επαγγέλματος και να δείχνουμε το δάχτυλο σε όσους "παρεκτρέπονται"