0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για την ακρίβεια μπορείς να διαβάσεις περισσότερα από την πηγή που τα πήρε το βιβλίο, που είναι "Η ιστορία της πληροφορικής" του Philip Breton. Όλο το πρώτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στον αυτοματισμό. Από εκεί ξεκίνησε και η πληροφορική, και σίγουρα τα δυο αυτά έχουν μεγάλη σχέση. Δεν είναι ίδια όμως, ένας πληροροφορικός δεν είναι αυτοματιστής και ένας αυτοματιστής δεν είναι πληροφορικός. Η πληροφορική έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που είναι ξεχωριστή επιστήμη. Για αυτό και δε μπορεί σε 4 χρόνια να βγει κάποιος που είναι ειδικός και στην πληροφορική και στον αυτοματισμό.
Και τα μαθηματικά έχουν μεγάλη σχέση με την πληροφορική αλλά οι μαθηματικοί δεν είναι πληροφορικοί. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αυτοματισμό, και όποιος δεν το δέχεται αυτό μπορεί να ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών όπου θα δει την απουσία βασικών μαθημάτων που πρέπει να γνωρίζει οπωσδήποτε ένας πληροφορικός. Μαθήματα τα οποία δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα σπουδών του αυτοματισμού, υπάρχουν όμως σε προγράμματα σπουδών τμημάτων Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Αυτοί κατά κάποιο τρόπο μαθαίνουν περισσότερα για την πληροφορική από τους αυτοματιστές, γιατί να μη μπουν και αυτοί στο ΠΕ19?
Ενοείται ο ΣΤΕΜΠ που να τολμήσει να τα βάλει με αυτούς. Τα βάζει μόνο με τα προβατάκια . Οι Ηλ/γοι που είναι σχετικότατοι με την πληροφορική δεν υπάρχει πρόβλημα. Και φυσικά οι Μηχ/γοι που υπογράφουν για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις δεν τρέχει τίποτα.
Ώς απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (TEI ΛΑΡΙΣΑΣ) έχω να πώ τα εξής:Η σχολή μου ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 99 όπου και πέρασα στο τμήμα με προιστάμενο ένα παρ΄όλίγο σωτήρα μας από ότο φαίνεται.Ο (πρώην πλέον) προιστάμενος αυτός κάλεσε κάποια στιγμή το 2002 όλους τους φοιτητές σε γενική συνέλευση τμήματος και μας έκανε την πρόταση το τμήμα μας να μετονομαστεί σε "Τμήμα Πληροφορικής" ώστε να κατοχυρώσουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων Αθήνα και Θεσ/νίκης !!!!!!Οι μ..κες οι φοιτητές (η πλειψηφία τους) αντέδρασαν και ξεσηκώθηκαν (εννοείται οτι άνηκα στην μειοψηφία τότε).Φυσικά το αίτημα απορρίφθηκα τότε και συνεχίσαμε με όνομα που είχαμε.Τώρα οι ίδιοι οι φοιτητές τί έχουν να πούνε ??Ακόμα και τώρα κάθε προσπάθεια επικοινωνίας μου με το τμήμα μου πέφτει στο κενό. Ουδείς ενδιαφέρεται.Όλοι κοιμούνται !!!! Α ρε Ηρώδη .........Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.
Παράθεση από: TEO378 στις Απριλίου 03, 2007, 10:17:27 amΕνοείται ο ΣΤΕΜΠ που να τολμήσει να τα βάλει με αυτούς. Τα βάζει μόνο με τα προβατάκια . Οι Ηλ/γοι που είναι σχετικότατοι με την πληροφορική δεν υπάρχει πρόβλημα. Και φυσικά οι Μηχ/γοι που υπογράφουν για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις δεν τρέχει τίποτα. Ευτυχώς που ενημερώνεις σωστά και δεν παραπλανείς αυτούς που μας διαβάζουν.......http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=191http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=262Δες τα και εσύ για να ενημερωθείς.... και μετά μιλάμε για προβατάκια.... πλησιάζει και Πάσχα....
Παιδιά ας μείνουμε λίγο ψύχραιμοι και ας μην υπερβάλλουμε.Δεν μιλάμε για "Συμβασιούχους" αλλά για Διορισμένους- Ορκισμένους - Τοποθετημένους - Ασφαλισμένους και όλα τα λήγοντα σε -μένους εκτός από το "Απολυ-μένους".Σίγουρα κάποιος θα πει ότι για 2 χρόνια είμαστε Δόκιμοι, αλλά αυτό έχει σχέση μόνο με την αξιολόγηση που θα γίνει στο τέλος των 2 ετώνπάνω στην υπηρεσίακή μας απόδοση και όχι στο αν ανήκει κάποιος στις 11 νέες σχολές.Πριν ένα χρόνο πάλι την ίδια κουβέντα είχαμε. Μην τραγικοποιούμε τις καταστάσεις, εδώ μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι όλους όσους είναι από τις 11 νέες σχολές θα μας απολύσουν!Ας ηρεμίσουμε λίγο...
Δυστυχως μπήκαν άκριτα στον κλάδο ΠΕ20 σχολές που μόνο κατ'όνομα είχαν σχέση με την πληροφορική και αυτό πληρώνουν τώρα και οι υπόλοιποι.Κανονικά θα έπρεπε να γίνει πιο προσεκτική επιλογή.