0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω, απλά θα ήθελα να προσθέσω και άλλη μια συνηθισμένη ατάκα που ακούω (ίσως να την έχετε ακούσει και άλλοι):"Είσαι μικρή, ανύπαντρη, χωρίς παιδιά και με λίγα χρόνια στην υπηρεσία, όταν θα φτάσεις στη δικιά μου κατάσταση θα ..... μπορείς να διεκδικείς τα νόμιμα" Δηλαδή, όλες οι υπόλοιπες μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα(ανάμεσά τους και η δικιά μου) με τις συνθήκες που περιγράφει ο killbill, πώς μεγάλωσαν τα παιδιά τους;
Εκεί είναι το θέμα μου και δεν διαφωνώ στην μισθολογική διαφορά, η οποία είναι και μικρή κατά τη γνώμη μου, αλλά μην "πατάς" στο ότι έχεις παιδιά (γιατί οι περισσότεροι το παρουσιάζουν ως πρόβλημα ) για να ζητήσεις να ... λουφάρεις και να ρίχνεις όλο το βάρος στους υπόλοιπους και να απαιτείς υποχωρήσεις από τους υπόλοιπους, γιατί όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις, ξέχωρα από τα προβλήματα που έχει ο καθένας στο σπίτι του, που για τον καθένα από εμάς είναι ξεχωριστά και θεωρώ ισάξια.Μπορείς να ζητήσεις, κατά την ταπεινή μου άποψη, το οτιδήποτε με καλή θέληση και κατανόηση όπως λες και όχι σαν μαινόμενος ταύρος...
Προχτές θαύμασα πραγματικά μια καθηγήτρια φυσικής αγωγής της οποίας ο σύζυγος βρισκεται στην εντατική. Ζήτησε αν μπορέσουμε να την αποσπάσουμε σε σχολείο κοντά στο νοσοκομείο ώστε να πηγαινοέρχεται. Της προτείναμε να ζητήσει και πρωτοβάθμια γιατί εκεί τα κενά ειναι περισσότερο και είναι πιο εύκολο για την υπηρεσία να την διαθέσει στα δημοτικά. Ξέρετε ποιά ήταν η απάντησή της : " Τα μικρά παιδιά θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση και ανάλογη ψυχολογία απο τον καθηγητή. Δε μου φταίνε σε τίποτα τα παιδάκια του κόσμου να τα φορτώσω με το δικό μου πρόβλημα!!!!!! " Ρε παιδιά, συγκινούμαι και μόνο που το γράφω!! Τέτοιους εκπ/κούς έχει ανάγκη η εκπ/ση. Εννοείται ότι μαι τέτοια αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά αξίζει την όποια εξυπηρέτηση ( και , προσωπική μου άποψη, ακόμα και τις άπειρες άδειες απο τη ....σημαία!! )
Χίλιες φορές να μπουν ξένοι managers στα σχολεία, που να ελέγχουν τα απολύτως βασικά:τι ώρα έρχεται ο κάθε καθηγητής στο σχολείο, αν λείπει συνέχεια, αν γκρινιάζει γιατί έχει ένα κενό στο πρόγραμμά του, αν διαμαρτύρεται γιατί να πηγαίνει κάθε μέρα στο σχολείο μέχρι τον αγιασμό (και μιλάμε για 3-4 ώρες το πολύ)αν γκρινιάζει γιατί έχει 1η ώρα μάθημα ή γιατί έχει 7ητι ώρα μπαίνει μέσα στην τάξη για μάθημα*να ελέγχει αν άκουσε ο καθηγητής του κουδούνι για μέσα (γιατί για έξω πάντα το ακούει!!)(δυστυχώς αν και αυτά είναι θέμα διευθυντή, τα κολλητηλίκια ή ακόμα και η νοοτροπία του ίδιου του διευθυντή δεν του επιτρέπουν να επέμβει σε αυτά)*πέρυσι αν δεν έμπαινε η διευθύντρια στο γραφείο καθηγητών να πει "συνάδελφοι έχει χτυπήσει το κουδούνι εδώ και ώρα, παρακαλώ πηγαίνετε στις τάξεις σας", δεν το κουνούσε κανείς! και αυτό φανταστείτε κάθε ώρα της ημέρας.Και ξέρετε τι έκαναν πολλοί συνάδελφοι; στέκονταν στις σκάλες για τον πάνω όροφο και συνέχιζαν την κουβέντα εκεί!Α, και κατά προτίμηση ο manager από το εξωτερικό να είναι Γερμανός!!!! Αυτό όμως που με βγάζει από τα ρούχα μου είναι ότι αν ρωτήσεις κάποιον από αυτούς τον λόγο "γιατί βαριέται" και γιατί συμπεριφέρεται έτσι, θα σου απαντήσει "για τα 1000
Παράθεση από: killbill στις Σεπτεμβρίου 03, 2011, 02:58:22 pmΧίλιες φορές να μπουν ξένοι managers στα σχολεία, που να ελέγχουν τα απολύτως βασικά:τι ώρα έρχεται ο κάθε καθηγητής στο σχολείο, αν λείπει συνέχεια, αν γκρινιάζει γιατί έχει ένα κενό στο πρόγραμμά του, αν διαμαρτύρεται γιατί να πηγαίνει κάθε μέρα στο σχολείο μέχρι τον αγιασμό (και μιλάμε για 3-4 ώρες το πολύ)αν γκρινιάζει γιατί έχει 1η ώρα μάθημα ή γιατί έχει 7ητι ώρα μπαίνει μέσα στην τάξη για μάθημα*να ελέγχει αν άκουσε ο καθηγητής του κουδούνι για μέσα (γιατί για έξω πάντα το ακούει!!)(δυστυχώς αν και αυτά είναι θέμα διευθυντή, τα κολλητηλίκια ή ακόμα και η νοοτροπία του ίδιου του διευθυντή δεν του επιτρέπουν να επέμβει σε αυτά)*πέρυσι αν δεν έμπαινε η διευθύντρια στο γραφείο καθηγητών να πει "συνάδελφοι έχει χτυπήσει το κουδούνι εδώ και ώρα, παρακαλώ πηγαίνετε στις τάξεις σας", δεν το κουνούσε κανείς! και αυτό φανταστείτε κάθε ώρα της ημέρας.Και ξέρετε τι έκαναν πολλοί συνάδελφοι; στέκονταν στις σκάλες για τον πάνω όροφο και συνέχιζαν την κουβέντα εκεί!Α, και κατά προτίμηση ο manager από το εξωτερικό να είναι Γερμανός!!!! Αυτό όμως που με βγάζει από τα ρούχα μου είναι ότι αν ρωτήσεις κάποιον από αυτούς τον λόγο "γιατί βαριέται" και γιατί συμπεριφέρεται έτσι, θα σου απαντήσει "για τα 1000