*

Ψηφοφορία

ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ Η

πρεπει να σταματήσει άμεσα
89 (74.2%)
πρέπει να έχει μόνο προσωρινό χαρακτήρα
13 (10.8%)
πρέπει να συνεχιστεί
18 (15%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 118

Αποστολέας Θέμα: Ανάθεση Ιστορίας σε άλλες ειδικότητες  (Αναγνώστηκε 127836 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
Απ: Ανάθεση Ιστορίας σε άλλες ειδικότητες
« Απάντηση #196 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 09:46:11 pm »
Bellaspir ακούς τι λες;
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:13:14 »

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #197 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 09:43:07 am »
Bellaspir ακούς τι λες;

εσυ πριν κανεις αποστολη ξαναδιαβαζεις αυτα που γραφεις?
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
« Απάντηση #198 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 02:06:12 pm »
 ;D ;D ;D ;D
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Αποσυνδεδεμένος Tao of love

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 01:50:29 pm »
Για ένα σύγχρονο και μεθοδολογικό μάθημα Ιστορίας
Παρέμβαση πανεπιστημιακών δασκάλων

Του Κωστα Mπουραζελη*

Τις τελευταίες ημέρες αντικείμενο αντιπαραθέσεων αποτέλεσε η, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόταση επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του Λυκείου. Κατά την πρόταση αυτή, μεταξύ άλλων, το μάθημα της Ιστορίας συρρικνωνόταν εξαιρετικά σε βαρύτητα, σε θεματικό εύρος και σε χρόνο διδασκαλίας.

Μολονότι το υπουργείο Παιδείας, Διά

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:13:14 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #200 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 01:56:00 pm »
Το άρθρο δημοσιεύτηκε χθες στην Καθημερινή
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_[b]07/11/2010[/b]_421162

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 02:03:29 pm »
Στο Γυμνάσιο που πηγαίνουν οι ανιψιές μου σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και σε όλα τα τμήματα το μάθημα της Ιστορίας κάνουν οι καθηγητές των ξένων γλωσσών.Κάθε φορά που κάνουμε μαζί το μάθημα μου λένε ότι μόνο μαζί μου το καταλαβαίνουν(λόγω της ειδίκευσής μου στην Ιστορία) και ότι στο σχολείο δεν καταλαβαίνουν τίποτα.Λυπάμαι αφάνταστα κάθε φορά γιατί αγαπώ τα μαθήματα ιστορίας από παιδί

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 08:01:35 pm »
 Nομίζω ότι πρέπει να δράσουμε ταχύτατα.... Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που εργάζομαι σε γυμνάσιο... Όλες οι ιστορίες δίνονται στους ξενόγλωσσους παρόλο που οι μόνιμοι φιλόλογοι παρακαλούν να διδάξουν ιστορία... Ποιος είναι ο λόγος? Γιατί αν δεν δώσουν την ιστορία στους ξενόγλωσσους, τότε οι ξενόγλωσσοι μόνιμοι θα αναγκαστούν να διδάσκουν σε τουλάχιστον 2 σχολεία... Φέτος συνάδελφος φιλόλογος εργάζεται σε 2 σχολεία, γιατί η ίδια προέκυψε υπεράριθμη, δεδομένου ότι όλες τις ιστορίες τις είχαν πάρει οι καθηγητές ξένων γλωσσών... η αναπληρώτρια ιταλικών που διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες θα πηγαίνει σε 4 σχολεία, προκειμένου να καλύψει το ωράριο της...
Απ' ότι γνωρίζω οι δεύτερες αναθέσεις δίνονται σε περίπτωση που δεν υπάρχει φιλόλογος και όχι για να έχουν δουλειά οι ξενόγλωσσοι...
Το ερώτημά μου είναι γιατί διορίζονται τόσοι ξενόγλωσσοι?
 Ξέρετε πόσες ώρες φιλολογικές χάνονται από αυτή τη διαδικασία?

3 * 4 τμήματα κάθε τάξης = 12 ώρες * 3 τάξεις του Γυμνασίου = 36 ώρες δηλαδή 1 θέση αναπληρωτή και 1 θέση ΑΚΩ...
Γιατί να συμβαίνει αυτό όταν υπάρχουν τόσοι φιλόλογοι άνεργοι?

Αποσυνδεδεμένος mariefrance

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 09:58:09 pm »
 Ειμαι μονιμη γαλλικων ,διοριστηκα μετα κοπων και βασανων με ΑΣΕΠ  ενω δουλευα και ειχα και ενα μωρο, οποτε διαβαζα τις νυχτες που κοιμοταν.
Οι επιλογες μου ηταν δυο: Η γυμνασιο και να διδασκω Ιστορια να κανω τη γραμματεα , βιβλιοθηκαριο, σε λιγο Κυλικειο , καθαριστρια ετσι οπως παμε ή Πρωτοβαθμια σε 4-5 σχολεια. Επελεξα το δευτερο γιατι δεν ΘΕΛΩ να κανω κατι που δεν ξερω και δε μου αρεσει, αλλα με την ταλαιπωρια που υφισταμεθα γενικως εμεις της β ξενης γλωσσας το τελευταιο που θα κανω ειναι να ζητησω συγνωμη που κοβω διορισμους απο τους φιλολογους, αν ειναι πια δυνατον.

Αποσυνδεδεμένος ngdek

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 11:20:42 pm »
Ειμαι μονιμη γαλλικων ,διοριστηκα μετα κοπων και βασανων με ΑΣΕΠ  ενω δουλευα και ειχα και ενα μωρο, οποτε διαβαζα τις νυχτες που κοιμοταν.
Οι επιλογες μου ηταν δυο: Η γυμνασιο και να διδασκω Ιστορια να κανω τη γραμματεα , βιβλιοθηκαριο, σε λιγο Κυλικειο , καθαριστρια ετσι οπως παμε ή Πρωτοβαθμια σε 4-5 σχολεια. Επελεξα το δευτερο γιατι δεν ΘΕΛΩ να κανω κατι που δεν ξερω και δε μου αρεσει, αλλα με την ταλαιπωρια που υφισταμεθα γενικως εμεις της β ξενης γλωσσας το τελευταιο που θα κανω ειναι να ζητησω συγνωμη που κοβω διορισμους απο τους φιλολογους, αν ειναι πια δυνατον.

Αποσυνδεδεμένος kostas7

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν δεν πέφτεις, δεν προσπαθείς αρκετά.
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Νοεμβρίου 11, 2010, 12:18:23 am »
Φυσικα και θα τα βαλουμε με το υπουργειο προχειροτητας...εεεε παιδειας να διορθοσω(!) για τους σχεδιασμους που κανει αλλα θα τα βαλουμε και με τους ξενογλωσσους που δεχονται την αναθεση.
Δεν το καταλαβα δηλαδη??Και εγω εχω proficiency στα αγγλικα αλλα δε θα παρω σβαρνα τα ιδιαιτερα αγγλικων παρολες τις προτασεις που εχω.Εκαστος στο ειδος του...
Ποσο μαλλον για το μαθημα της ιστοριας που ειναι πολυ σημαντικο για τη διαμορφωση της προσωπικοτητας και της συνειδησης των μαθητων.Δε λεω οτι ολοι οι φιλολογοι ειναι ικανοι να το διδαξουν,ομως δεν τιθεται μετρο συγκρισης με τους συναδελφους των ξενων γλωσσων.
Και εχεις μετα την αλλη(Διαμαντω) να σου κανει εξαγγελιες του τυπου:ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ!!!! >:(
Να κάνεις αυτά που νομίζεις πως είναι σωστά, έστω κι αν κάνοντας αυτά πρόκειται να σε κακολογήσουν. Γιατί ο όχλος είναι κακός κριτής κάθε καλού πράγματος.
Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Νοεμβρίου 11, 2010, 08:38:23 am »

μόνο εσύ κουράστηκες να διαβάζεις και είχες παιδιά και δουλειά;
προτείνω όποιος από τους ξενόγλωσσους θέλει να παίρνει ιστορία ως β' ανάθεση να εξεταστεί στον επόμενο ασεπ στο μάθημα της ιστορίας και να του ζητείται να πιάνει άντε 30 βάση  ;D

Αυτο καταλαβες εσυ? Ειπα οτι εχω καθε δικαιωμα να ειμαι εκει που ειμαι γιατι δεν αυτοδιοριστηκα, με διορισαν και κουραστηκα γι΄αυτο.
Αν διαβασες προτιμησα την Πρωτοβαθμια για να μη βλεπω τα ξυνισμενα μουτρα των φιλολογων και να διδασκω και κατι που δεν ξερω.
Κανεις δεν θελει να κανει Ιστορια αναγκαζονται.
Επισης μια φιλη μου αναπληρωτρια Θεολογος πηρε φετος Ιστορια, θα τα βαλετε και με τους Θεολογους τωρα? Ποιος ειναι ο επομενος?

Φυσικα και θα τα βαλουμε με το υπουργειο προχειροτητας...εεεε παιδειας να διορθοσω(!) για τους σχεδιασμους που κανει αλλα θα τα βαλουμε και με τους ξενογλωσσους που δεχονται την αναθεση.
Δεν το καταλαβα δηλαδη??Και εγω εχω proficiency στα αγγλικα αλλα δε θα παρω σβαρνα τα ιδιαιτερα αγγλικων παρολες τις προτασεις που εχω.Εκαστος στο ειδος του...
Ποσο μαλλον για το μαθημα της ιστοριας που ειναι πολυ σημαντικο για τη διαμορφωση της προσωπικοτητας και της συνειδησης των μαθητων.Δε λεω οτι ολοι οι φιλολογοι ειναι ικανοι να το διδαξουν,ομως δεν τιθεται μετρο συγκρισης με τους συναδελφους των ξενων γλωσσων.
Και εχεις μετα την αλλη(Διαμαντω) να σου κανει εξαγγελιες του τυπου:ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ!!!! >:(

Κι ομως αγαπητε μου ξερεις ποσοι φιλολογοι, θεολογοι ακομα και γυμναστες με Sorbonne μου ειχαν παρει εμενα και ωρες σε Φροντιστηρια αλλα και ιδιαιτερα τα 15 χρονια που εργαζομουν στον ιδιωτικο τομεα? Τι να εκανα? Που θα εβρισκα το δικιο μου? Ειναι ευκολο να στοχοποιουμε το διπλανο μας αν δε γνωριζουμε ακριβως πως εχουν τα πραγματα.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Νοεμβρίου 11, 2010, 05:06:27 pm »
Nομίζω ότι πρέπει να δράσουμε ταχύτατα.... Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που εργάζομαι σε γυμνάσιο... Όλες οι ιστορίες δίνονται στους ξενόγλωσσους παρόλο που οι μόνιμοι φιλόλογοι παρακαλούν να διδάξουν ιστορία... Ποιος είναι ο λόγος? Γιατί αν δεν δώσουν την ιστορία στους ξενόγλωσσους, τότε οι ξενόγλωσσοι μόνιμοι θα αναγκαστούν να διδάσκουν σε τουλάχιστον 2 σχολεία... Φέτος συνάδελφος φιλόλογος εργάζεται σε 2 σχολεία, γιατί η ίδια προέκυψε υπεράριθμη, δεδομένου ότι όλες τις ιστορίες τις είχαν πάρει οι καθηγητές ξένων γλωσσών... η αναπληρώτρια ιταλικών που διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες θα πηγαίνει σε 4 σχολεία, προκειμένου να καλύψει το ωράριο της...
Απ' ότι γνωρίζω οι δεύτερες αναθέσεις δίνονται σε περίπτωση που δεν υπάρχει φιλόλογος και όχι για να έχουν δουλειά οι ξενόγλωσσοι...
Το ερώτημά μου είναι γιατί διορίζονται τόσοι ξενόγλωσσοι?
 Ξέρετε πόσες ώρες φιλολογικές χάνονται από αυτή τη διαδικασία?

3 * 4 τμήματα κάθε τάξης = 12 ώρες * 3 τάξεις του Γυμνασίου = 36 ώρες δηλαδή 1 θέση αναπληρωτή και 1 θέση ΑΚΩ...
Γιατί να συμβαίνει αυτό όταν υπάρχουν τόσοι φιλόλογοι άνεργοι?
[/quote
Πρέπει να κινηθούμε άμεσα. Οι ώρες που χάνονται για φιλολόγους είναι πάρα πάρα πολλές

Αποσυνδεδεμένος ngdek

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Νοεμβρίου 12, 2010, 01:11:35 am »

μόνο εσύ κουράστηκες να διαβάζεις και είχες παιδιά και δουλειά;
προτείνω όποιος από τους ξενόγλωσσους θέλει να παίρνει ιστορία ως β' ανάθεση να εξεταστεί στον επόμενο ασεπ στο μάθημα της ιστορίας και να του ζητείται να πιάνει άντε 30 βάση  ;D

Αυτο καταλαβες εσυ? Ειπα οτι εχω καθε δικαιωμα να ειμαι εκει που ειμαι γιατι δεν αυτοδιοριστηκα, με διορισαν και κουραστηκα γι΄αυτο.
Αν διαβασες προτιμησα την Πρωτοβαθμια για να μη βλεπω τα ξυνισμενα μουτρα των φιλολογων και να διδασκω και κατι που δεν ξερω.
Κανεις δεν θελει να κανει Ιστορια αναγκαζονται.
Επισης μια φιλη μου αναπληρωτρια Θεολογος πηρε φετος Ιστορια, θα τα βαλετε και με τους Θεολογους τωρα? Ποιος ειναι ο επομενος?

αυτό καταλάβαμε. Φαίνεται ότι αυτό ακριβώς ήθελες να πεις, γιατί και εδώ το επαναλαμβάνεις: ότι κουράστηκες. Και απάντησέ μας: αυτοί που διορίστηκαν και εξετάστηκαν στην ιστορία σε ασεπ (ξέρεις πόσο διάβασμα θέλει;) δεν έχουν το δικαίωμα να διδάσκουν την ιστορία; αν εσύ κουράστηκες μία, οι φιλόλογοι στον ασεπ κουράστηκαν 10. Αντε πια να τελειώνει αυτό το παραμύθι. Και καλά έκανες και πήγες στο δημοτικό, αυτό πρέπει να γίνει κανόνας. Και γιατί ένας φιλόλογος πρέπει να χάνει ώρες ή να χάνεται μία θέση φιλολόγου για να συμπληρώνετε εσείς ωράριο; Τα ξυνισμένα μούτρα σε πείραξαν; Αυτό έλειπε να πούμε και 'ευχαριστώ'. Έλα να εξεταστείς ασεπ στην ιστορία...

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Νοεμβρίου 12, 2010, 09:10:39 am »
Με πειραζουν τα ξυνισμενα μουτρα με πειραζει η αντισυναδελφικη σταση με πειραζει οτι εισαι φιλολογος και δεν καταλαβαινεις τι γραφω και αναπαραγεις μονο οτι σε βολευει - οτι κουραστηκα- και οχι οτι με διορισαν και εχω δικαιωμα να εργαστω.Ασε που μπορει να εισαι κι εσυ απο αυτους που εκαναν ιδιαιτερα με Proficiency ας πουμε για χαρτζηλικι και επαιρναν ωρες απο αποφοιτους ξενων φιλολογιων.
Ναι να τελειωνει το παραμυθι: το ποιος κουραζεται στον ασεπ φαινεται απο τις βαθμολογιες των διοριστεων φιλολογων και γαλλικων.
Κοιτα τις και θα καταλαβεις,αν και δε νομιζω.Τελικα εδω μεσα δεν μπαινει κανεις για να ανταλλαξει αποψεις και να ενημερωθει αλλα για να βγαλει το φαρμακι που δεν εχει που αλλου να το βγαλει. Δεν ασχολουμαι αλλο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182834
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)