Σύνολο ψηφοφόρων: 118
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
παιδιά κάπου εδώ στο forum πήρε το μάτι μου ότι μπορεί κάποιος από τη
Το να κάνεις κάποια μαθήματα από ένα αντικείμενο κατά τη διάρκεια των σπουδών σου δεν αρκεί κατά τη γνώμη μου, για να το διδάξεις, ακόμα και αν αργότερα προσπαθήσεις να καλύψεις τα κενά από μόνος σου. [/b] Παράθεσηapri, Δύο πράγματα θα σου πω και σταματώ εδώ, γιατί κουράστηκα. 1)Όπως πολύ σωστά έγραψε πιο πάνω η Kelly, οι φοιτητές του ΦΠΨ διδάχτηκαν 9 Ιστορίες όλων των περιόδων και σίγουρα όχι 1 μάθημα Αρχαίων, όπως εσύ συνεχίζεις να υποστηρίζεις. Καλό λοιπόν είναι να είμαστε σίγουροι γι' αυτά που λέμε και να μην παραπληροφορούμε. 2) Αν ίσχυαν όλα αυτά που λες - προσωπικά διαφωνώ κάθετα- τότε, κανένας κλάδος πλην του ΦΠΨ δε θα έπρεπε να μπει στην τάξη να διδάξει, γιατί κανένας δεν έχει κάνει τόσα πολλά Παιδαγωγικά και Ψυχολογίες του παιδιού, του εφήβου κλπ. κλπ. Το να βάζουμε λοιπόν σε ζυγαριά τα αντικείμενα και να λέμε: "Αυτός έκανε τόσα κιλά Αρχαία και είναι καλύτερος, ο άλλος τόσα κιλά Ιστορία και μόνο αυτός πρέπει να τη διδάξει" δε νομίζω να είναι λογικό....
Πετρο,οι του ιστορικου δεν εχουν κανενα αισθημα κατωτεροτητας,στη σχολη μαθαινουμε πως να γινουμε ιστορικοι,οχι απομιμηση κλασικου φιλολογου.Η ιστορια εχει πολυ ενδιαφερον και δυσκολιες, τις οποιες αυτος που ασχολειται μαζι της στα πλαισια της στειρας διδασκαλιας σ ενα σχολειο,πιθανως δεν θα υποψιαστει ποτε...
Παράθεση από: apri link=topic=2857.msg39568#msg39568 date=119295 [bΤο να κάνεις κάποια μαθήματα από ένα αντικείμενο κατά τη διάρκεια των σπουδών σου δεν αρκεί κατά τη γνώμη μου, για να το διδάξεις, ακόμα και αν αργότερα προσπαθήσεις να καλύψεις τα κενά από μόνος σου. [/b] Παράθεσηapri, Δύο πράγματα θα σου πω και σταματώ εδώ, γιατί κουράστηκα. 1)Όπως πολύ σωστά έγραψε πιο πάνω η Kelly, οι φοιτητές του ΦΠΨ διδάχτηκαν 9 Ιστορίες όλων των περιόδων και σίγουρα όχι 1 μάθημα Αρχαίων, όπως εσύ συνεχίζεις να υποστηρίζεις. Καλό λοιπόν είναι να είμαστε σίγουροι γι' αυτά που λέμε και να μην παραπληροφορούμε. 2) Αν ίσχυαν όλα αυτά που λες - προσωπικά διαφωνώ κάθετα- τότε, κανένας κλάδος πλην του ΦΠΨ δε θα έπρεπε να μπει στην τάξη να διδάξει, γιατί κανένας δεν έχει κάνει τόσα πολλά Παιδαγωγικά και Ψυχολογίες του παιδιού, του εφήβου κλπ. κλπ. Το να βάζουμε λοιπόν σε ζυγαριά τα αντικείμενα και να λέμε: "Αυτός έκανε τόσα κιλά Αρχαία και είναι καλύτερος, ο άλλος τόσα κιλά Ιστορία και μόνο αυτός πρέπει να τη διδάξει" δε νομίζω να είναι λογικό....ΠαράθεσηΕίπα ότι θα σταματήσω, αλλά βλέπω ότι συνεχίζεις να αλλοιώνεις και να παρερμηνεύεις αυτά που λέω. 1) Δεν είπα ΠΟΤΕ (πόσο μάλλον να "συνεχίζω" να το λέω) ότι στο ΦΠΨ διδάσκονται ένα μάθημα αρχαίων. Είπα ότι στη Φιλολογία διδασκόμαστε μια ιστορία και μια φιλοσοφία. Εσείς προφανώς διδάσκεστε περισσότερα μαθήματα αυτών των αντικειμένων και είναι υπέρ σας. Αυτό που ισχύει σίγουρα είναι ότι στο ΦΠΨ διδάσκονται λιγότερα αρχαία από εμάς. Γενικά δεν καταλαβαίνω, γιατί αντιδράς λες και περιφρονώ το ΦΠΨ. Δεν ξέρω αν άλλοι φιλόλογοι στο παρελθόν σού μίλησαν απαξιωτικά για τη σχολή σου. Εγώ πάντως την εκτιμώ ως σχολή. 2) Με βάση τη λογική μου κανένας κλάδος πλην του ΦΠΨ δεν θα έπρεπε να διδάσκει το μάθημα της ψυχολογίας στην τάξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να διδάξει γενικώς το αντικείμενό του, επειδή έχει πάρει λιγότερα μαθημάτα αυτών των τομέων από τους φοιτητές του ΦΠΨ. 3) Δεν συνηθίζω να μετράω με τα κιλά τη γνώση ούτε όμως θεωρώ εκ προοιμίου ότι υπάρχει εκπαιδευτικός που δεν έχει κάποιες ελλείψεις. Θεωρώ ότι, όταν τελειώνεις κάποια σχολή, δεν σημαίνει ότι είσαι αυθεντία ούτε καν στο βασικό αντικείμενο που σπούδασες, πόσο μάλλον σε κάτι που σπούδασες εν μέρει. Συμφωνώ απολύτως με τον/την ALMALI : Όποιος συνειδητοποιεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έχει ελλείψεις, τις εντοπίζει και προσπαθεί να τις καλύψει, όσο μπορεί να το κάνει αυτό από μόνος του, για να γίνει καλύτερος. Αλλιώς, ζει βολεμένος στις αυταπάτες του.Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε, γιατί είναι σαφές πώς δεν συμφωνούμε σε τίποτα. Καλή σου μέρα και πάλι καλή τύχη. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο.