0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
αν πατε στα κεντρικα σχολεια μεγαλουπολεων (σε αυτα που για καποιο λογο εχουν καλο ονομα) θα δειτε οτι πολλοι μαθητες "μενουν" με τη γιαγια, τη θεια, τον ξαδερφο, που μενει στο κεντρο της πολης, ενω οι γονεις αγορασαν σπιτι λιγο πιο εξω επισης θα δειτε (προς μεγαλη σας εκπληξη) οτι το κολπακι το εφαρμοζουν πολλοι συναδελφοι για τα παιδια τους...(απο αυτους ντε που θα πεταξουν με τις κλωτσιες εξω τους αξιολογητες! ευθυμησαμε και σημερα)
Εσύ δηλώνεις με το μήνυμά σου αντίθετος της δημοκρατικής εκλογής διευθυντή.
Χαίρομαι συνάδελφε που σε διασκεδάζουμε αν μπορεί να θεωρηθεί διασκέδαση ο προβληματισμός και η αγωνία για το μέλλον το δικό μας και της εκπαίδευσης εν γένει με όλα τα δεινά που προμηνύονται..να έίσαι καλά και πάντα τέτοια!
Όπως γνωρίζετε, όμως, η σύνθεση των σχολείων αλλάζει κάθε χρονιά, με τις μεταθέσεις & τις αποσπάσεις που παίρνουν οι συνάδελφοι, οπότε κανένας δεν εγγυάται ότι ένα "καλό" σχολείο, σύμφωνα με τους παραπάνω γονείς, θα έχει την ίδια σύνθεση και τις επόμενες σχολικές χρονιές.
Αν δεις τις ρουμπρίκες, είναι προφανές ότι όσοι κάνουμε (σωστά) τη δουλειά μας, είμαστε ικανοποιητικοί. Όσοι κάνουν κατι παραπάνω, είναι πολύ καλοί. Το άριστα, το επιφυλάσσουν για πολύ λίγους. Έτσι όπως το λες φαντάζομαι ότι είναι στο μυαλό τους. κανένα 30% το πολύ να προορίζεται για παραπάνω.
Αντί για αποχη και άρνηση θα ήθελα να πω στο σχολικό σύμβουλο ΚΑΝΕ εσύ ένα μάθημα με ΑΡΙΣΤΟΥΣ δείκτες να σε δω και να πάρω πράγματα γιατί αυτός είναι ο ρόλος σου και μετά καπάκι κάνω εγώ. Άλλωστε η Υπουργός - την οποία θα επικαλεστώ - είπε ότι έχει καθαρα βελτιωτικό χαρακτηρα
Ακούω συνέχεια όλοι λέμε για το καλό των μαθητών μας και για το καλό των μαθητών μας.. των μαθητών μας που το 70% είναι αδιάφοροι, αγενεστατοι και κακομαθημένοι από οικογένειες και γονείς της ίδιας λογικής και αδιαφορίας...
Κι εγω τον εαυτό μου με βάση τις ρουμπρικες, στο ικανοποιητικό θα με κατετασσα, στο υπηρεσιακό όμως θα μπορούσα στο πολύ καλό. Πέρα από το ποσο γελοια είναι η διαδικασια, καλό είναι να προβληματιστεί ο καθένας για το πώς μπορεί να βελτιώσει το μάθημά του για να γίνει αποδοτικό για όλους τους μαθητες. Απ αυτόν τον τομέα θεωρώ ότι πολλοί πάσχουμε, παρα τις καλές προθέσεις. Επίσης καλό είναι να φερθούμε λίγο ώριμα και να ξεκαβαλησουμε καλάμι, σχετικά με το ποσο υπερτελειοι καθηγητές είμαστε και δεν κατά δεχόμαστε να μας «κρίνουν». Λέω εγω τώρα, και ο νοών νοείτο…,
Με αυτά που περιγράφονται στους δείκτες είναι σαν να ζητάς από τον Σαλέα με το κλαρίνο να σου παίξει τις τέσσερις εποχές του
το ικανοποιητικό ειναι να κάνουν όλοι ένα σχέδιο μαθήματος...οπότε όλοι πάνω από το ικανοποιητικό θα πάνε