0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
bitch, μάλλον δεν εκφράστηκα καλά. Οκ κατέθεσες τα πτυχία σου και τις περγαμηνές σου ή τα ανέφερες στην απογραφή. Όμως οι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή μπορεί να έχουν εργασιακή εμπειρία που δεν την γνωρίζει ή και μερικές φορές δεν την αναγνωρίζει του υπουργείο γιατί πχ κρίνει ότι δεν αφορά άμεσα την εκπαίδευση. Δεν αναφέρομαι τέλος πάντων στα βασικά τυπικά του βιογραφικού ενός ανθρώπου. Θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένη. Το υπουργείο για λόγους "οικονομίας" δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα ας πούμε, ακόμα κι όταν αφορά πχ παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Επαγγελματικού Προσανατολισμού ή άλλα Ερευνητικά Προγράμματα που υλοποιούνταν στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων κι αυτό γιατί οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα δουλεύουν ως "ελεύθεροι επαγγελματίες". Με άλλα λόγια δεν ξέρει ποιοί είμαστε παρά μόνο πόσα "χαρτιά" έχουμε. Και επιτρέψτε μου να σας πω επειδή κατά τύχη στην προηγούμενη ζωή μου που λέω κι εγώ, έχω δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα στην επιλογή και διαχείριση προσωπικού επιχειρήσεων, "τα χαρτιά" από μόνα τους δεν λένε τίποτα.Υπήρχαν περιπτώσεις που οι πιο κατάλληλοι άνθρωποι για μια θέση δεν είχαν ούτε διδακτορικό, ούτε μεταπτυχιακό. Αρκούσαν μόνο το πτυχίο τους και άλλα στοιχεία της προσωπικότητας τους και της εργασιακής τους εμπειρίας που τους καθιστούσαν κατάλληλους. Και υπήρχαν πάλι κάτι τύποι με κάργα τα "χαρτιά" αλλά ακατάλληλοι για τη δουλειά που πήγαιναν να προσληφθούν.Από την άλλη τι θέλετε να μου πείτε ότι όσοι δεν έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά και μετά διδακτορικά και από δύο τρία πρώτα πτυχία θα τους "ξεσκαρτάρει" το υπουργείο και θα τους πετάξει στο καλάθι των αχρήστων? Τι είναι αυτά που ακούνε τα αυτάκια μου και βλέπουν τα ματάκια μου?Δηλαδή, ο καλός ο εκπαιδευτικός είναι αυτός που έχει διδακτορικό και μεταπτυχιακό? και οι υπόλοιποι είναι τι?Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τι θέλει κάποιος στη μέση εκπαίδευση με διδακτορικό, άντε το μεταπτυχιακό να το καταλάβω γιατί είναι μια επιπλέον εξειδίκευση σε ένα θέμα αλλά, το διδακτορικό και απλός καθηγητής ή δάσκαλος της ΔΕ δεν το καταλαβαίνω.Ξέρετε στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει και το overqualified που έχει αρνητική σημασία στην αξιολόγηση του προσωπικού και νομίζω ότι πρέπει να λάβει υπόψη του και ο δημόσιος τομέας άμα θέλει να λειτουργήσει ανταγωνιστικά και παραγωγικά όπως τάχα μου και ο ιδιωτικός.Άντε γιατί σε αυτή τη χώρα έχουμε όλοι μπερδέψει, όπως λέει και ο MARKOS, τις βούρτσες
Δεν ειναι πάντα 10 ή 9,7 άσε που η αξιολογηση ειναι και περιγραφικη. Πχ αναγράφεται το σύνολο των αδειών μας και των επιμορφώσεών μας, τα αντικείμενά μας και ένα σωρο΄άλλα και κάποιοι προσκομίζουμε και αξιιολογητικά έγγραφα από τους ....πελάτες μας. οκ τώρα θα ειναι ίσως αυστηρότερα. Δε θα πρεπε; Εσύ αισθάνεσαι ωραια να σκιζεσαι στη δουλειά και να παίρνεις τα ίδια λεφτά με αυτον που ξύνεται; Αισθάνεσαι ωραία να πληρώνονται πέντε άτομα που θα πρεπε να χουν απολυθεί απο χρόνια Γιατί τα λεφτά αυτά να μη δωθούν πχ στις υποδομες που τόσο τις θες ή ακόμα και να μοιραστούν στους μισθούς των υπολοίπων;Δηλαδή θα απολύσουν εκπαιδευτικούς για να αυξήσουν τον προυπολογισμό για την Παιδεία μας??? Και εγώ η αφελής που νόμιζα ότι θα τα δώσουν στα διεθνή τοκογλυφικά αρπακτικά??? Μερικές φορές δε σκέφτομαι τα αυτονόητα... τώρα όσο για την τρομολαγνεία....αυτή εσύ την επιλέγεις ... ή που θα τσιμπήσεις το δόλωμα ή που δε θα μασήσεις μία...
Ωστόσο αυτο δε σημαίνει οτι το δημόσιο πρέπει να συνεχίσει να ειναι "άσυλο ανιάτων" να είναι " κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα"