0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι επιμορφώσεις είναι κάτι που πονάει. Η απροθυμία των συναδέλφων, οφείλεται στο γεγονός ότι σπάνια σου προσφέρουν κάτι. Έχω παρακολουθήσει αρκετές υπηρεσιακές επιμορφώσεις και όλες ήταν απλά μία αφορμή για να μοιραστούν κάποιοι με θέσεις τα σχετικά κονδύλια και εμείς απλώς να κάνουμε τους χειροκροτητές. Αυτός είναι ο λόγος που οι συνάδελφοι τις απαξιώνουν και όχι η έλλειψη αξιολόγησης. Έχω παρακολουθήσει πολλές ενδοϋπηρεσιακές επιμορφώσεις και με εκατοντάδες ώρες αθροιστικά και κάνοντας κι εγώ αξιολόγηση αυτών είναι μετρημένες οι ώρες που παρακολούθησα και μπορώ να πω ότι κέρδισα κάτι ως εκπαιδευτικός. Ότι δηλαδή πήρα κάποια εφόδια που θα μου φανούν χρήσιμα στην τάξη. Τα τελευταία χρόνια δε με τον μπαμπούλα της αξιολόγησης έχει γίνει χαμός από υπηρεσιακές και "ιδιωτικές" επιμορφώσεις άνευ ουσίας προς εκμετάλλευση του φόβου και της μανίας συλλογής βεβαιώσεων που έχει κατακλύσει τους συναδέλφους. Η μόνη επιμόρφωση (που δεν το βλέπω ως επιμόρφωση παρά ως workshop) που βλέπω θετικά είναι το
Και πάμε τώρα στο ζουμί. Η αξιολόγηση γίνεται για την Επιμόρφωση και όποιος κατάλαβε κατάλαβε... Οταν όλοι παίρνουν τα ίδια πρέπει με κάποιο τρόπο κάποιοι να πάρουν παραπάνω + αφού ΑΣΕΠ δεν γίνεται τι θα κάνουν και οι ιδιώτες...
Αν πρόσεξες ανέφερα στο
Δεν θα απαντήσω, γιατί θα είμαστε τελείως εκτός θέματος και ήδη ξεφύγαμε, αλλά δεν συμφωνώ μαζί σου.
Οι επιμορφώσεις είναι κάτι που πονάει. Η απροθυμία των συναδέλφων, οφείλεται στο γεγονός ότι σπάνια σου προσφέρουν κάτι.
Πάντως για το Α επίπεδο είσαι λιγάκι άδικος, γιατί το ίδιο συμβαίνει και σε μη εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν μαθήματα χρήσης η/υ πχ σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Όποιος μέχρι τα μαθήματα δεν είχε καμία σχέση με τους η/υ και κάνει 50 ώρες και μετά ξανά δεν πιάνει υπολογιστή είναι λογικό ότι δεν θα ξέρει ούτε το όνομα του να γράφει.
Έχω αποκομίσει την αντίθετη εντύπωση, και στις περιπτώσεις που προσφερόταν το "κάτι" ήταν οι ίδιοι και οι ίδιοι που κοιτούσαν να το εκμεταλλευτούν. Πόσο λογική μπορεί να είναι αυτή η πρόταση για το επάγγελμα του εκπαιδευτικού; Πόσο λογικό είναι για έναν εκπαιδευτικό να μη χρειαστεί να πιάσει Η/Υ στα χέρια του για διαστήματα ετών ολόκληρων; 'Αλλη μία ελληνική στρέβλωση που έφτασε να θεωρείται "φυσιολογική".
Είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει αξιολόγηση σε όλες τις δομές του Δημοσίου. Θα έπρεπε να είχε υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια. Πολύ περισσότερο σε τομείς όπως η παιδεία, η υγεία, η ασφάλεια που ο ελλιπής επαγγελματισμός δεν σημαίνει απλά την καθυστέρηση στην διεκπεραίωση εγγράφων, αλλά ζημία στα μυαλά και στις ζωές ανθρώπων. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη χρόνια αναβολή της έχουν και οι συντεχνίες του δημοσίου, και οι εκπαιδευτικοί, η διαπλοκή των οποίων με την εξουσία ανέβαζε επί δεκαετίες την παράσταση «εγώ θα κάνω ότι δουλεύω και εσύ ότι με πληρώνεις». Από την άλλη δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι αυτή η αγχωμένη, τσαπατσούλικη απόπειρα αξιολόγησης που πρόκειται να ξεκινήσει δεν έγινε από καμία δική μας (των ελλήνων) συνειδητή αναγνώριση της αξίας της και των ανοσιουργημάτων που προκάλεσε η χρόνια απουσία της, αλλά από άνωθεν επιβολή. Και γι’ αυτό είμαι ακόμα πιο σίγουρος ότι θα καταλήξει σε άλλη μία νεοελληνική παρωδία. Αν οι έλληνες δεν συνειδητοποιήσουμε ότι η έλλειψη διαφάνειας, αξιοκρατίας, επιβράβευσης του αξιότερου είναι βόμβα στα θεμέλια μίας κοινωνίας και αν δεν σταματήσουμε να βγάζουμε φλύκταινες σε ότι έχει να κάνει με αξιολόγηση, είναι βέβαιο ότι με μνημόνια ή χωρίς η πορεία προς τον πάτο θα συνεχίζει ακάθεκτη. Γιατί υπάρχει και ακόμα πιο κάτω, να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό.