0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η χειρότερη περίπτωση είναι όταν έχουμε φιλοσοφικούς ορισμούς όπου τόσο το υποκείμενο όσο και το κατηγορούμενο έχουν τη μορφή του έναρθρου απαρεμφάτου!
Τις εκφράσεις οὐκ ἔστιν ὅστις κ.λπ. τις θεωρούμε στερεότυπες, που ισοδυναμούν με αόριστες αντωνυμίες (και αυτό διδάσκουμε). Επομένως, πρέπει να αναγνωρίζουμε με αυτές αναφορική συμπερασματική πρόταση, σύμφωνα με τον Smyth (2557), ή όχι; Αλλά και ο ίδιος ο Smyth, ενώ κάνει λόγο για αναφορική συμπερασματική πρόταση, το τελευταίο παράδειγμά του, ὧν οὐκ ἔστιν ὅστις οὐκ ἂν καταφρονήσειεν, το μεταφράζει μεταφράζει με every one και κύρια πρόταση, whom every one would despise.
Μια αναφορική πρόταση που εκφέρεται με οριστική μέλλοντα υπάρχει περίπτωση να είναι απλή αναφορική ή θα είναι οπωσδήποτε τελική ή συμπερασματική;
Συνήθως δηλώνει σκοπό ή αποτέλεσμα, αυτό έχω προσέξει εγώ.