0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
hope-x ευχαριστώ πολύ και για το λινκ, το ξέρω, αλλά πάντα είναι καλό!θέλω λίγο βοήθεια για το "αντί"είναι μόνο το απέναντι;(αντι-θέση, αντι-φαση, αντι-λογος κτλ..)εννοεί και κάτι άλλο? (δεν ξέρω ρωτάω)Το economy το διορθώνω at once .
Όποιος συνάδελφος μπορεί, ας με διαφωτίσει ως προς το παρακάτω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!... τίς Μήδων ἤ νέος ἤ γέρων σοῦ ἀπελείφθη τό μή σοι ἀκολουθεῖν...; Ξενοφῶντος, Κύρου Παιδεία 5,1 24-25Το σοῦ είναι αντικείμενο και το έναρθρο απαρέμφατο λειτουργεί ως αιτιατική της αναφοράς ή πρόκειται για κάτι άλλο, π.χ. δεύτερο αντικείμενο (με την έννοια του στερώ κάτι από κάποιον) ή ακόμη και απαρέμφατο αποτελέσματος (δηλαδή, ώστε να μη σε ακολουθήσει); Πώς θα μεταφράζατε το απόσπασμα;
... τίς Μήδων ἤ νέος ἤ γέρων σοῦ ἀπελείφθη τό μή σοι ἀκολουθεῖν...; Πώς θα μεταφράζατε το απόσπασμα;
Συνάδελφοι καλησπέρα!Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στα εξής;α. Δῆλόν ἐστι τοῦτο, ὅτι οὐκ ἂν συναγορεύοιμεν τούτοις.Η δευτερεύουσα ειδική πρόταση συντακτικά είναι υποκείμενο στην απρόσωπη έκφραση ή επεξήγηση στο τοῦτο; Κι αν είναι υποκείμενο στο Δῆλὸν ὅτι, το τοῦτο τι είναι;
β.΄Κίνδυνος εἶχε τοὺς πολεμίους μὴ ἀμφοτέρωθεν κυκλωθεῖεν.Η δευτερεύουσα ενδοιαστική πρόταση είναι υποκείμενο στην απ΄ροσωπη έκφραση Κίνδυνος εἶχε . Το τοὐς πολεμίους τι είναι;
Συνάδελφοι καλησπέρα!Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στα εξής;α. Δῆλόν ἐστι τοῦτο, ὅτι οὐκ ἂν συναγορεύοιμεν τούτοις.Η δευτερεύουσα ειδική πρόταση συντακτικά είναι υποκείμενο στην απρόσωπη έκφραση ή επεξήγηση στο τοῦτο; Κι αν είναι υποκείμενο στο Δῆλὸν ὅτι, το τοῦτο τι είναι;β.΄Κίνδυνος εἶχε τοὺς πολεμίους μὴ ἀμφοτέρωθεν κυκλωθεῖεν.Η δευτερεύουσα ενδοιαστική πρόταση είναι υποκείμενο στην απ΄ροσωπη έκφραση Κίνδυνος εἶχε . Το τοὐς πολεμίους τι είναι;