0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
όταν ζητάνε ομόρριζα,τα ρηματα είναι επιτρεπτα ως απάντηση;;Εχω ακουσει ότι δεν είναι...ενω στα παράγωγα λογικά είναι.
Παράθεση από: kiki14 στις Μαΐου 26, 2013, 12:51:26 pmόταν ζητάνε ομόρριζα,τα ρηματα είναι επιτρεπτα ως απάντηση;;Εχω ακουσει ότι δεν είναι...ενω στα παράγωγα λογικά είναι. σε καποια περιπτωση δεν βαζουμε ρηματα...προτιμαμε κυριως ουσιαστικα η επιθετα...
Σαφώς,πάντως,η ίδια λογική για παράγωγα και ομόρριζα ισχύει και στα νέα ελληνικά,έτσι;
δεν δηλώνει ψυχική κατασταση; ..... και το ειχα για ψυχικου παθους ** Λεω και γω (?)!!! Ο Θουκυδίδης να κάνει λαθος?
Περικλέα ἐν αἰτίᾳ εἶχον ὡς πείσαντα σφᾶς πολεμεῖν: η μετοχή αναλύεται κατά τη γνώμη σας ορθότερα1) ὡς ἔπεισε σφᾶς πολεμεῖν2) ὡς πείσειε σφᾶς πολεμεῖντι λέτε; (η απορία επεκτείνεται αντίστοιχα και στις επιθετικές μετοχές)
Παράθεση από: MARKOS στις Ιουνίου 30, 2013, 08:09:48 pm δεν δηλώνει ψυχική κατασταση; ..... και το ειχα για ψυχικου παθους ** Λεω και γω (?)!!! Ο Θουκυδίδης να κάνει λαθος? Το "εν αιτία έχω" ανήκει στα λεγόμενα δικαστικά ρήματα, που συντάσσονται με προσδιορισμούς της αιτίας, όπως και τα ρήματα ψυχικού πάθους.
και δεν δηλωνουν τα δικαστικά ρηματα ψυχικο πάθος? Για ρωτα ΑΣΕΠίτες, Συλλόγους κλπ που τρέχουν στα δικαστήρια για να βρουν το δικιο τους, τί ψυχικό φορτίο σηκώνουν(?)!!!