*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο: Κρατήσεις  (Αναγνώστηκε 124060 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο: Κρατήσεις
« Απάντηση #210 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 03:55:33 pm »
Άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), σχετικά με το νέο μισθολόγιο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ, τέθηκε για μία ακόμη φορά το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και η έντονη ανησυχία του κλάδου για τις φήμες περί περικοπής του εξωδιδακτικού επιδόματος.

Η ΔΟΕ επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι αν επιβεβαιωθούν οι φήμες και περικοπεί το επίδομα αυτό θα αποτελέσει «αιτία πολέμου».

«Δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις» τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΔΟΕ και καλεί τους δασκάλους και νηπιαγωγούς να συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική - πανυπαλληλική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, ο Φ. Σαχινίδης, είπε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δοθεί στη δημοσιότητα μελέτη η οποία θα αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά του νέου μισθολογίου και θα θέτει το πλαίσιο του διαλόγου, ο οποίος θα γίνει στο α΄τρίμηνο του 2011.

Μέχρι το τέλος του β΄τριμήνου του 2011, θα κατατεθεί στη

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:30:50 »

Αποσυνδεδεμένος PANAS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Run to the hills, run for your lives
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 08:04:01 pm »
Η εξοικονόμηση χρημάτων από το υπουργείο δε θα γίνει τόσο με την (περαιτέρω) μείωση των ήδη πενιχρών αμοιβών μας αλλά με την αύξηση του ωραρίου μας οπότε θα μειωθεί η ανάγκη για νέους διορισμούς (παρά τις πολλές συνταξιοδοτήσεις). Ήδη οι προθέσεις γίνονται σαφείς από την πρόταση του υπ. Παιδείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανικών μονάδων: http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10510:i-protasi-tou-ip-paideias-gia-sigxoneiseis-kai-katargiseis-organikon-monadon&Itemid=1796
Στις τελευταίες σειρές του παραπάνω κειμένου γράφει "Εξορθολογισμός ωραρίου εκπ/κών Α/θμιας και

Αποσυνδεδεμένος farmas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 02:35:25 pm »
Η εξοικονόμηση χρημάτων από το υπουργείο δε θα γίνει τόσο με την (περαιτέρω) μείωση των ήδη πενιχρών αμοιβών μας αλλά με την αύξηση του ωραρίου μας οπότε θα μειωθεί η ανάγκη για νέους διορισμούς (παρά τις πολλές συνταξιοδοτήσεις). Ήδη οι προθέσεις γίνονται σαφείς από την πρόταση του υπ. Παιδείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανικών μονάδων: http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10510:i-protasi-tou-ip-paideias-gia-sigxoneiseis-kai-katargiseis-organikon-monadon&Itemid=1796
Στις τελευταίες σειρές του παραπάνω κειμένου γράφει "Εξορθολογισμός ωραρίου εκπ/κών Α/θμιας και

Αποσυνδεδεμένος dimitris_k

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 12:39:22 am »
Κατ'αρχας μην ακουτε τον Σκαι ή την Καθημερινη. Οι δημοσιογραφοι εκει ειναι (εμμισθοι ή όχι) υποστηρικτες των εργοδοτων και της τροικας και λενε τα ιδια για ολους τους εργαζομενους. Η δε εγκυροτητα του Αυτια ειναι για τα πανηγυρια! Ολοι αυτοι δουλευουν με copy-paste.Ειναι προφανες ότι απο το υπουργειο Οικονομικων εχουν βαλει τα παπαγαλακια να διαρρεουν διαφορα για να μας πανικοβαλλουν και μετα να ερθει ο Γιωργακης για να μας υπερασπιστει. Αυτην την στιγμη το πιο πιθανο ειναι να ενσωματωθει το επιδομα εξωδιδακτικης στον βασικο αλλα δεν ξερω αν θα ειναι σε ποσοστο 100%. Πρεπει ομως να ειμαστε σε εγρηγορση. Η ΔΟΕ κινειται αλλα η ΟΛΜΕ κοιμαται τον υπνο του δικαιου!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:30:50 »

Αποσυνδεδεμένος trelenioum

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 03:19:29 pm »
οι δασκαλοι εχουν ενημερωσει οτι εαν ακουμπησουν το επιδομα ειναι σαν να κυρησουν πολεμο...μηπως πρεπει δασκαλοι και καθηγητες να εχουμε ενιαιο μετωπο....θα το κανουν αν οχι ολο θα το κοψουν....και θα μας κανουν να πουμε κ ευχαριστω....εχουν βαλει στο ματι την παιδεια....τιθεται θεμα επιβιωση πλεον των εκπαιδευτικων....
τι να πει κανεις για το υπουργειο της αλληνης....

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 07:41:41 pm »
Σιγα μη σκισουν κανενα καλσον...

Αποσυνδεδεμένος papakas

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 06:10:32 pm »
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=17737

αυτο το ειδατε?

ποιος θα ειναι ο φορος για καθηγητη με πχ 1200 ευρω μισθο?

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 01:01:18 am »
Με τις νέες μειώσεις μισθών που σχεδιάζουν θα φροντίσουν να απάλλαξουν τους καθηγητές από φόρο papakas. Οι άνθρωποι μας σκέφτηκαν και για να μην πληρώνουμε φόρους θα κατεβάσουν το μισθό μας στο 1000ρικο ώστε 1000 x 12 = 12000 θα είμαστε ακριβώς στο αφορολόγητο όριο.
Ούτε φόροι, ούτε παρακρατήσεις, ούτε τίποτα...απλή λογιστική της παράλογης πολιτικής μας!  ??? ???

Αποσυνδεδεμένος efkola

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 12:01:00 pm »
Καλημέρα σε όλους!Έχω ένα πρόβλημα που σήμερα εντόπισα κ θα ήθελα τα φώτα σας.
Διορίστηκα μόνιμος πριν 1,5 χρόνο κ πληρωνόμουν αρχικά από το σχολείο που είχα τοποθετηθεί,όντας στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.Το καλοκαίρι όμως πήρα οργανική σε άλλο σχολείο της ίδιας περιοχής(στο οποίο δεν υπηρετώ τώρα γιατί έχω πάρει απόσπαση)κ από 1/1/2011 πληρώνομαι πια από αυτό,δηλ.το σχολείο της οργανικής μου.
Το ποσό που μου πιστωνόταν μέχρι κ τις 30/12(δηλ. από το παλιό σχολείο που μας πλήρωνε στην τράπεζα Πειραιώς)είναι 587 ευρώ το 15ήμερο αλλά δυστυχώς σήμερα που πήγα στην Εθνική τράπεζα για να δω τι μου έχουν βάλει από το νέο σχολείο,το ποσό της πρώτης πληρωμής είναι 537 ευρώ!
Δυστυχώς δεν έχω το κινητό του εκκαθαριστή,συνεπώς θα πρέπει να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα αλλά δυσκολεύομαι να κατανοήσω το λόγο αυτής της μείωσης.Να σημειώσω ότι έχω Μ.Κ.16,δεν είμαι παντρεμένος,δεν έχω μεταπτυχιακό κ ότι κανένα από τα τρία σχολεία που ανέφερα δεν είναι δυσπρόσιτο.
Πάει πουθενά το μυαλό σας;;

Αποσυνδεδεμένος gf

• Πλήρες μέλος
  • Γηράσκω αεί διδάσκων
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 12:26:12 pm »
Μπορεί να έχει αλλάξει η παρακράτηση φόρου που σου κάνουν

Αποσυνδεδεμένος gspiropoylos

• Πλήρες μέλος
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 12:32:35 pm »
...ή να σου κράτησαν τη συνδρομή για το σύλλογο  ???
Μη λες πάντα όσα γνωρίζεις αλλά γνώριζε πάντα όσα λες.

Αποσυνδεδεμένος efkola

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 01:10:24 pm »
Μακάρι να είναι αυτό που λέει ο gspiropoulos αλλά αυτό που λες εσύ gf ομολογώ ότι καθόλου δε μου αρέσει κ ελπίζω να μην ισχύει.
Πώς γίνεται,όμως,δεν το καταλαβαίνω...Κ αν ισχύει,θα παγιωθεί ή θα είναι μόνο για κάποιο μικρό διάστημα;
Δε μου ακούγεται λογικό πάντως να αμείβομαι με 50 ευρώ λιγότερο από έναν άλλο συνάδελφο με τα ίδια ακριβώς χρόνια προϋπηρεσίας που βρίσκεται σε διπλανό σχολείο.Ξέρετε κ άλλες τέτοιες περιπτώσεις ή εγώ είμαι ο ''τυχερός''  ???

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 01:15:56 pm »
Τυπικά από τον Σεπτέμβριο 2010 εκκαθαριστής είναι ο Προϊστάμενος του Γραφείου στο οποίο ανήκει το σχολείο σου (ή ο Διευθυντής Εκπαίδευσης).
Πολύ πιθανό από 1/1/2011 να έχει αλλάξει το λογισμικό υπολογισμού μισθοδοσίας και να σου δίνει αυτό το αποτέλεσμα. Δηλαδή να έχει περάσει η "δουλειά" από το σχολείο στο Γραφείο.
Πάντως είναι εύκολο να υπολογίσεις ποιο είναι το ποσό του φόρου που πρέπει να παρακρατείται διαβάζοντας τις σχετικές εγκυκλίους του Υπ. Οικονομικών.

Αποσυνδεδεμένος efkola

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 01:52:52 pm »
Μάκη,ευχαριστώ για την απάντηση.Ακόμα κ έτσι να είναι,εξακολουθεί να μη μου φαίνεται λογικό να παίρνω εγώ από το χ σχολείο ένα ποσό κ ο y συνάδελφος από ένα άλλο σχολείο(του ίδιου ή άλλου ΠΥΣΔΕ,δε νομίζω ότι έχει σημασία)να παίρνει 50 ευρώ περισσότερα.Αν ήταν 3 ή 5 ευρώ ίσως να το καταλάβαινα,αλλά εδώ μιλάμε για 100 ευρώ το μήνα.Ήμαρτον με τις ανοησίες τους...
Πριν από λίγο μίλησα κ με μια άλλη συνάδελφο που πληρώνεται από το ίδιο σχολείο που πληρωνόμουν κ εγώ μέχρι το Δεκέμβρη κ όλα μια χαρά.Μάλιστα εκείνη είχε αύξηση 50 περίπου ευρώ γιατί από 1/1/2011 της προστέθηκε το επίδομα μεταπτυχιακού.
Δε νομίζω λοιπόν ότι πληρώνομαι από τον Προϊστάμενο ή το Διευθυντή αλλά δεν ξέρω κ τι να υποθέσω...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182588
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)