*

Αποστολέας Θέμα: Ωρομίσθιοι (varia)  (Αναγνώστηκε 345101 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος glauki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Ωρομίσθιοι (varia)
« Απάντηση #532 στις: Δεκεμβρίου 09, 2007, 05:41:20 pm »
Όσοι (μόνιμοι ή αναπληρωτές) υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές παίρνουν επιπλέον χρήματα (επίδομα παραμεθορίου)

Παράθεση

καλό είναι κι αυτό! Οπότε ioanna89 κάποια στιγμή που θα ευκαιρείς (λέμε τώρα), δώσε μας κι ένα link για τις παραμεθόριες, γιατί κάποιοι από μας έχουν αυξημένες ανάγκες... (όλοι, βέβαια, αλλά κάποιοι ίσως περισσότερο)
Κι αυτό θα περάσει...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:50:49 »

Αποσυνδεδεμένος chania2005

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #533 στις: Δεκεμβρίου 09, 2007, 11:38:49 pm »
Λες να μην εχω παρει utenar??? Καταρχην ΔΕΝ υπαρχει τμημα ωρομισθιων στο υπουργειο!!! Απιστευτο, ετσι???

Καλα κι εγω με ποιον ειχα μιλησει τοτε? :o Ειχα παρει κι εγω φετος για ενα θεμα (δε θυμαμαι σε ποιο τηλ) και μου ειχαν πει οτι ειναι το τμημα των ωρομισθιων! Μας δουλευουν εντελως, τελικα?!?!
Καλυτερα να παρεις στη
worrying does not take away tomorrow's troubles, it takes away today's peace

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #534 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 08:23:05 am »
Πάντως , για θέματα ΠΔΣ είναι αρμόδιος συγκεκριμένος υπάλληλος στη Διεύθυνση
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #535 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 08:38:26 am »
Ξέρω σίγουρα ότι επιβάλλεται οι ωρομίσθιοι να έχουν συνεχόμενο πρόγραμμα, χωρίς κενά, διότι έτσι και γραφτεί κενό, θεωρείται ότι ο ωρομίσθιος είναι στο χώρο του σχολείου, άρα πρέπει να πληρωθεί και για την ώρα αυτή. Κατά συνέπεια, το διάλειμμα μετράει μάλλον ως εργάσιμος χρόνος, οπότε μάλλον είναι μέσα και οι εφημερίες. Δεν παίρνω κι όρκο, αλλά έτσι μου φαίνεται! 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:50:49 »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #536 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 11:08:32 am »
δηλαδη παιδια να ρωτησω κατι?εγω που δουλευω πχ πρωι σε ιεκ 2 ωρες και μεσημερι στην ΠΔΣ ενα ενσημο θα παρω για όλη την ημερα?
>?αλλος φορέας είναι ο ΟΕΕΚ και αλλό το σχολείο.

Λοιπον, απο το ΙΚΑ η προϊσταμενη μου ειχε απαντησει και με πολυ υφος αυθεντιας αυτο που ειπα και καπου παραπανω: οτι το ημερομισθιο δεν μπορει να ειναι πανω απο 1 ενσημο, σε οσους εργοδοτες κι αν δουλευεις, οσα ενσημα και να σου βαζουν αυτοι, ασε που ο δικος μας εργοδοτης δεν ειναι η καθε Δ/βαθμια ξεχωριστα, αλλά το Υπουργειο. Μπορει ομως να ειπε βλακεια, διοτι εδω διαβαζω διαφορετικα πραγματα, δηλ. οτι η καθε Δ/βαθμια ειναι ο εργοδοτης, κλπ.

Ομως δε μου ειχαν ποτε διευκρινισει αν εχεις ΛΙΓΟΤΕΡΑ απο 25 ενσημα, τα 2 ενσημα της ιδιας ημερας (εννοω, απο διαφορετικους εργοδοτες) μετρανε κανονικα σαν 2 για τον υπολογισμο των μεγιστων 25? Με παρεπεμπαν απο υπαλληλο σε υπαλληλο απο το Τμημα Εσοδων στο Τμημα Μητρωου και τελικα απαντηση δε μου εδωσαν.

Οπότε κι εγω εβαλα ολες τις ωρες μου σε διαφορετικες ημερες για να ξερω σιγουρα οτι δε θα χανω ενσημα, παρολο που τοσο απο αποψη μοριων οσο και απο αποψη χρονου κι εξοδων μεταφορας με συνεφερε πολυ περισσοτερο να αφησω την Τεταρτη κενη και να διδασκω την Πεμπτη σε 2 σχολεια. Δηλαδη, ο λογος που θα χασω το διωρο της Τεταρτης 30 Ιανουαριου και χανω διπλασιο χρονο και χρημα στη μετακινηση ειναι επειδη δεν ξερουν την ιδια τους τη δουλεια στο ΙΚΑ!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 11, 2007, 07:08:00 am από utenar »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #537 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 11:14:22 am »
Και σιγα μην ξερουν απ'τη δευτεροβαθμια..

Εγω που ξαναπηρα το Υπουργειο σημερα (στο τμημα ΠΔΣ, επειδη ειχε κανει ενα λαθος η Δ/βαθμια) ετυχε να μιλησω και με μια υπαλληλο που μου ειπε οτι η τοπικη αργια δεν ειναι αργια για ολη την Ελλαδα, αλλά ουτως ή αλλως την ευθυνη για τα θεματα των ωρομισθιων την εχουν οι Δ/βαθμιες γιατι αυτες τους προσλαμβανουν. Γι'αυτο, καλυτερα να παρεις τη Δ/βαθμια σου και μετα ενημερωσε μας κι εμας! Οπως ειπε κι η tihea, υπαρχουν συγκεκριμενοι υπαλληλοι σε καθε Δ/βαθμια που ασχολουνται με διαφορα θεματα των ωρομισθιων. (π.χ. στη Δ'Αθηνων αλλος ειναι υπευθυνος για να περναει τις ωρες των ωρομισθιων κι αλλος για τα μισθοδοτικα των ωρομισθιων - σε μικροτερες Δ/βαθμιες ισως ενα ατομο κανει περισσοτερες απο μια δουλειες)

aeee

• Επισκέπτης
« Απάντηση #538 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 12:29:27 pm »
παιδια το βρήκα θα πάρουμε τηλέφωνο στο Αυτια στο Άλφα και θα μας λύσει όλες τις απορίες
ισχύει ί ώρα ένα ένσημο;
ισχύει τρείς ώρες σε διαφορετικούς εργοδότες = τρία ένσημα;
εάν ναι το παραπάνω τότε τα επιπλέον ένσημα τι γίνονται;
εάν ναι το παραπάνω τότε μπορώ να 'εχω τα επιπλέον  ένσημα για τους καλοκαιρινούς μήνες που είμαι στο ταμείο ανεργείας (συνταξιοδοτικά εννοώ);
 εάν μάθαιτε πότε θα απαντήσει ο Αυτιάς  ενημερώστε να τον ακούσουμε

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #539 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 04:30:41 pm »
Όσοι (μόνιμοι ή αναπληρωτές) υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές παίρνουν επιπλέον χρήματα (επίδομα παραμεθορίου)

Παράθεση

καλό είναι κι αυτό! Οπότε ioanna89 κάποια στιγμή που θα ευκαιρείς (λέμε τώρα), δώσε μας κι ένα link για τις παραμεθόριες, γιατί κάποιοι από μας έχουν αυξημένες ανάγκες... (όλοι, βέβαια, αλλά κάποιοι ίσως περισσότερο)

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=2384.msg22494#msg22494

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=3018.msg29094#msg29094

:)

Αποσυνδεδεμένος glauki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #540 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 05:36:52 pm »
Είσαι μια γλύκα... :)
Κι αυτό θα περάσει...

Αποσυνδεδεμένος BIBH

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #541 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 05:55:19 pm »
Καλημέρα!Γνωρίζει κανείς αν τα Γιαννιτσά θεωρούνται δυσπρόσιτο μέρος και οι ωρομίσθιοι εκεί παίρνουν διπλά μόρια?

Χαρακτηρίστηκε παραμεθόριο. Δεν έχει διπλά μόρια. απλά αυξήσεις σε μόνιμους όπως αναφέρθηκε ήδη
All in all it's just another brick in the wall...

Αποσυνδεδεμένος Ioli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #542 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 11:57:12 pm »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Υπάρχει πάντως ένα μπέρδεμα:δυσπρόσιτες περιοχές,παραμεθόριες κτλ.Πολύ ΄'έξυπνος''αυτός που τα σκέφτηκε όλα αυτά!
La vita e bella

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #543 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 12:21:15 am »
Και σιγα μην ξερουν απ'τη δευτεροβαθμια..

Εγω που ξαναπηρα το Υπουργειο σημερα (στο τμημα ΠΔΣ, επειδη ειχε κανει ενα λαθος η Δ/βαθμια) ετυχε να μιλησω και με μια υπαλληλο που μου ειπε οτι η τοπικη αργια δεν ειναι αργια για ολη την Ελλαδα, αλλά ουτως ή αλλως την ευθυνη για τα θεματα των ωρομισθιων την εχουν οι Δ/βαθμιες γιατι αυτες τους προσλαμβανουν. Γι'αυτο, καλυτερα να παρεις τη Δ/βαθμια σου και μετα ενημερωσε μας κι εμας! Οπως ειπε κι η tihea, υπαρχουν συγκεκριμενοι υπαλληλοι σε καθε Δ/βαθμια που ασχολουνται με διαφορα θεματα των ωρομισθιων. (π.χ. στη Δ'Αθηνων αλλος ειναι υπευθυνος για να περναει τις ωρες των ωρομισθιων κι αλλος για τα μισθοδοτικα των ωρομισθιων - σε μικροτερες Δ/βαθμιες ισως ενα ατομο κανει περισσοτερες απο μια δουλειες)

Ναι, δεν ειναι οντως αργια για ολη την Ελλαδα, αλλα αυτοι πιστευω θα μου απαντησουν οτι αυτο που πρεβλεπεται για τους ωρομισθιους ειναι να γραφονται μονο οι ωρες που πραγματοποιουνται.. Εγω παντως θα παω την Τεταρτη που μπορω απο κει να ρωτησω -αν και δε νομιζω οτι θ'αλλαξει κατι αν δεν μου τις εχουν ηδη περασει, μιας και τις ωρες του Δεκεμβρη τις εχουν παει απο την Παρασκευη ακομα στη δευτεροβαθμια, για να τις πληρωθουμε λεει εγκαιρως- και θα ισχυριστω οτι πρεπει κανονικα να τις βαλουν γιατι στον κανονισμο λεει οτι μονο οι ωρες των εθνικων αργιων δε μετρουν. Κι αν κολλησει, κολλησε! Θα σας ενημερωσω..

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #544 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 12:27:35 am »
Ξέρω σίγουρα ότι επιβάλλεται οι ωρομίσθιοι να έχουν συνεχόμενο πρόγραμμα, χωρίς κενά, διότι έτσι και γραφτεί κενό, θεωρείται ότι ο ωρομίσθιος είναι στο χώρο του σχολείου, άρα πρέπει να πληρωθεί και για την ώρα αυτή. Κατά συνέπεια, το διάλειμμα μετράει μάλλον ως εργάσιμος χρόνος, οπότε μάλλον είναι μέσα και οι εφημερίες. Δεν παίρνω κι όρκο, αλλά έτσι μου φαίνεται! 

Πλακα κανεις Elranna??? Πες μου οτι το ξερεις σιγουρα αυτο που λες! Γιατι εγω εχω 1 ωρα κενο στο σχολειο που δουλευω ως ωρομισθια με 11ωρο. Δλδ θα πρεπε να μην το χω? Ή τωρα που το χω θα πρεπει να το πληρωθω?? Πες μου σε παρακαλω γιατι και η μια και η αλλη περιπτωση δε με χαλανε καθολου!

Αποσυνδεδεμένος giotamike

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #545 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 08:54:21 am »
To ωράριο του ωρομίσθιου δεν του επιτρέπει να κάνει εφημερία μιας και κάνει μάξιμουμ 11 ώρες/εβδομάδα, άρα κάνει 2 ώρες την ημέρα και από μια ημέρα 3.
Να διαμαρτυρηθείτε και φυσικά να μην δεχτείτε να κάνετε καμία εφημερία ή άλλη διοικητική υπηρεσία.

Θα πρέπει οι ώρες του ωρομίσθιου να είναι όσο γίνεται πιο κοντά και να μην κάνει κενά,εφόσον αυτό είναι δυνατόν. Τα κενά δεν αμοίβονται, παρά μόνο ο πραγματικός χρόνος εργασίας.

Αν κάνεις παραπάνω από μια εργασίες και παίρνεις παραπάνω από 25 ένσημα το μήνα, αυτά δεν θα σε κανουν να πάρεις σύνταξη νωρίτερα, απλά μεταβάλλουν το ποσοστό της σύνταξης επειδή έχουν γινει παραπάνω κρατήσεις. Το ποσοστό είναι όμως ελάχιστο.
Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182657
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)