0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
2. Παιδάκι στο νηπιαγωγείο (όχι με Ειδικές Ανάγκες) τις πρώτες μέρες του σχολέιου, μετά από παρατήρηση γιατί δεν μαζεύει το παιχνίδι που έπαιζε, έβαλε το χέρι στη μέση, πήρε υφάκι και μου έιπε: "Άκου να σου πω! Για π΄ροσεχε πώς μου μιλάς! Θα φωνάξω το μπαμπά μου και θα δεις τι θα σου κάνει! Θα κάνω ό,τι θέλω!" Το αποτέλεσμα ήταν να κληθεί όντως ο μπαμπάς στο σχολείο και να τα ακούσει εκείνος. Ένα παιδάκι 5 χρονών ποτέ δεν φταίει για κάτι τέτοιο. Απλά κάνει αυτό που ακούει και βλέπει στο σπίτι. Ο συγκεκριμένος μπαμπάς έφυγε σαν βρεγμένη γάτα από το σχολείο και από εκεί και πέρα το παιδί του ήταν το καλύτερο.!!!
. Παιδάκι στο νηπιαγωγείο (όχι με Ειδικές Ανάγκες) τις πρώτες μέρες του σχολέιου, μετά από παρατήρηση γιατί δεν μαζεύει το παιχνίδι που έπαιζε, έβαλε το χέρι στη μέση, πήρε υφάκι και μου έιπε: "Άκου να σου πω! Για π΄ροσεχε πώς μου μιλάς! Θα φωνάξω το μπαμπά μου και θα δεις τι θα σου κάνει! Θα κάνω ό,τι θέλω!"
ο λόγος για τον οποίο δεν αφήνουμε τα παιδιά να μασάνε τσίχλα, να διαβάζουν περιοδικά , να πίνουν καφέδες ή να τρώνε σάντουιτσ , την ώρα του μαθήματος μέσα στην τάξη, είναι ο ίδιος για τον οποίο δεν "επιτρέπεται" σε έναν καθηγητή (ή δικαστή ή υπάλληλο ή πωλητή ή ...) να μασάει τσίχλα, να διαβάζει περιοδικό, να πίνει καφέ ή να τρώει σάντουιτσ την ώρα του μαθήματος μέσα στην τάξη. και ο λόγος αυτός είναι ότι αυτές οι συμπεριφορές, με βάση τα στάνταρτς της κοινωνίας μας, υποδεικνύουν έλειψη προσοχής και σεβασμού απέναντι στην διαδικασία του μαθήματος και απέναντι στους συνανθρώπους που βρίσκονται μαζί μας στην τάξη.
Δείχνει το να μασάς τσίχλα με βάση τα στάνταρτς της κοινωνίας μας ότι ο μαθητής επιδυκνείει έλλειψη προσοχής και σεβασμού απέναντι στην διαδικασία του μαθήματος και απέναντι στους συνανθρώπους που βρίσκονται μαζί του στην τάξη;
Επίσης ο λόγος που δεν αφήνουμε τα παιδιά να μην κάνουν κάποια πράγματα δεν είναι ο ίδιος με τον λόγο που δεν επιτρέπεται στον δάσκαλο, τον καθηγητή, τον δικαστή να κάνουν κάποια παρόμοια πράγματα. Ο δάσκαλος, ο καθηγητής, ο δικαστής είναι εργαζόμενοι που επέλεξαν να κάνουν μία συγκεκριμένη δουλεία. Αν διαβάζουν περιοδικά, πίνουν καφέδες ή τρώνε σάντουιτς, την ώρα του μαθήματος μέσα στην τάξη σημαίνει ότι δεν κάνουν την εργασία που τους έχει ανατεθεί συνεπώς πρέπει να απολυθούν. Τα παιδιά δεν επέλεξαν να είναι μαθητές είναι υποχρεωτικό.
Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι απλά να μην ενοχλείς τον διπλανό σου, τον συμμαθητή σου που θέλει να παρακολουθήσει μάθημα. Κάτι που προσωπικά θα απαγόρευα δηλαδή είναι για παράδειγμα ο μαθητής που μασάει τσίχλα να κάνει φούσκες. Αυτό αποσπά την προσοχή και του συμμαθητή του....
ας μην κολλάμε στις λέξεις. παραδείγματα ήταν αυτές οι καταστάσεις. για κάθε περίπτωση κάνεις εκτίμηση και δρας ανάλογα.εγώ θα διαφωνήσω. πιστεύω ότι ο σεβασμός αποδίδεται μεταξύ των άλλων ΚΑΙ με την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω. ΠΡΕΠΕΙ να περιορίζουμε τα "θέλω" μας προκειμένου να επιδείξουμε τον σεβασμό μας προς μία κατάσταση, έναν χώρο ή μία διαδικασία (θα πήγαινες σε μια κηδεία μασώντας τσίχλα; )
Παράθεση από: happiness στις Νοεμβρίου 18, 2008, 11:01:51 pm ας μην κολλάμε στις λέξεις. παραδείγματα ήταν αυτές οι καταστάσεις. για κάθε περίπτωση κάνεις εκτίμηση και δρας ανάλογα.εγώ θα διαφωνήσω. πιστεύω ότι ο σεβασμός αποδίδεται μεταξύ των άλλων ΚΑΙ με την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω. ΠΡΕΠΕΙ να περιορίζουμε τα "θέλω" μας προκειμένου να επιδείξουμε τον σεβασμό μας προς μία κατάσταση, έναν χώρο ή μία διαδικασία (θα πήγαινες σε μια κηδεία μασώντας τσίχλα; )Συμφωνώ με αυτά τα δύο. Καλό είναι να υπάρχουν κάποιες συμβάσεις και αργότερα τα παιδιά να κάνουν την επανάστασή τους αμφισβητώντας τες. Τα όρια πρέπει να υπάρχουν, γιατί είναι σημεία αναφοράς, αλλά και γιατί επιτρέπουν την έκφραση της νεανικής ορμής προς συγκεκριμένο στόχο. Πιστεύω ότι ένας από τους πολύ σοβαρούς λόγους που κάποια παιδιά είναι επιθετικά και απογοητευμένα είναι ακριβώς αυτή η έλλειψη ορίων.Αυτό κατά τη γνώμη μου αιτιολογεί και γιατί τα παιδιά δεν μπορούν έχουν το ίδιο φάσμα επιλογών με τους ενήλικες. Στον εκπαιδευτικό δε χρειάζεται να απαγορεύσεις την τσίχλα και τον καφέ μέσα στην τάξη (λέμε τώρα), γιατί υποτίθεται ότι η ηθική του ανάπτυξη του επιτρέπει να κρίνει το σωστό και το λάθος της περίστασης. Το παιδί έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο ανάπτυξης ή μήπως χρειάζεται μαθητεία στις συμβάσεις της κοινωνίας;Ανεξάρτητα με το αν θα εξεγερθεί απέναντι στις συμβάσεις και θα προσπαθήσει να τις αλλάξει, καλό είναι να τις διδαχθεί.