0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εστάλη στις: Οκτώβριος 08, 2008, 08:53:34 Στάλθηκε από: clandestino Εισαγωγή παράθεσηςδεν καταλαβαίνω γιατί εντοπιζετε το θέμα στο CAD ; η εγκύκλιος αλλάζει πολλές άλλες αναθέσεις που είναι εξόφθαλμα παράλογες!μη μου πείτε πως μαθήματα όπως ο Προγραμματισμός και τα Δίκτυα δεν είναι μαθήματα καθαρά πληροφορικής!ακόμη και το εφαρμογές Η/υ είναι μάθημα πληροφορικής ...διδάσκουμε άλλωστε κάτι αντίστοιχο και στο γενικό λύκειο.
Στάλθηκε από: jfk1976 Εισαγωγή παράθεσης"6. Τα εργαστηριακά μαθήματα Εφαρμογών με Η/Υ των τομέων και ειδικοτήτων, τα οποία έχουν ανατεθεί σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, τα διδάσκουν κατά προτεραιότητα εκείνοι που συμμετείχαν σε προγράμματα επιμόρφωσης και έχουν πιστοποιημένη γνώση από θεσμοθετημένο φορέα."Δηλαδή, ακόμη και στα μαθήματα που δεν είχαν βάλει υποχρεωτικές τις πιστοποιήσεις, τώρα τις χρησιμοποιούν για να δίνουν προβάδισμα σε αυτούς που τις έχουν. Και διευκρινίζει ότι πρέπει να είναι "από θεσμοθετημένο φορέα"... Τι θα πει θεσμοθετημένος φορέας; Όλοι καταλαβαίνουμε ....Δηλαδή ECDL κτλ. Άρα ένας οποιοδήποτε καθηγητής θα μπορέσει να διδάξει μαθήματα Πληροφορικής με την κατοχή ενός μόνου πιστοποιητικού..
Πως θα φαινόταν άραγε στους αρχιτέκτονες αν εγώ έπαιρνα μια πιστοποίηση ότι ξέρω Σχέδιο και έκανα το μάθημά τους?
Φίλε jfk1976 , μιλάει για Εφαρμογές Η/Υ στους ΤΟΜΕΙΣ και στις ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, μαθήματα δηλαδή καθαρά εξειδικευμένα σύμφωνα με το αναλυτικό.Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα με τους θεσμοθετημένους φορείς και τα προγράμματα επιμόρφωσης? Δηλαδή θα προτιμούσαμε κάποιον φωτογράφο που απλά λέει οτι ξέρει photoshop από έναν ο οποίος ξέρει και έχει πιστοποιήσει την γνώση του αυτή?Η γνώμη μου είναι οτι θα είχαμε πολύ καλύτερη τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα αν αυτό που λές γινότανε (με τον όρο οτι όντως ξέρεις σχέδιο) και δεν παραπονιόταν κανείς γιατί αυτό που μετράει στην ΤΕΕ και εν συνεχεία στην αγορά εργασίας είναι αν κάποιος γνωρίζει και είναι καλός στο αντικείμενο του.
Στο σχολείο μου έχουμε 2 οικονομολόγους, και οι 2 πιστοποιημένοι στις νέες τεχνολογίες (όπως και το 99% των καθηγητών και δασκάλων).Αν τους ρωτήσεις πως κάνουνε αντιγραφή και επικόλληση κελιών στο Excel σε κοιτάνε λες και μιλάς κινέζικα.
Η γνώμη μου είναι οτι θα είχαμε πολύ καλύτερη τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα αν αυτό που λές γινότανε (με τον όρο οτι όντως ξέρεις σχέδιο) και δεν παραπονιόταν κανείς γιατί αυτό που μετράει στην ΤΕΕ και εν συνεχεία στην αγορά εργασίας είναι αν κάποιος γνωρίζει και είναι καλός στο αντικείμενο του.
όσο για το εφαρμογές προγραμματισμού......αν δεν είχε σχέση με προγραμματισμό φαντάζομαι πως θα λεγόταν απλά εφαρμογές η/υ ή κάτι τέτοιο ..τώρα αν τίθεται υπό αμφισβήτηση το ότι οι πληροφορικοί είναι οι καταλληλότεροι να διδάξουν προγραμματισμό ...οκ πάω πάσο!... έχει παγιωθεί τόσα χρόνια μια νοοτροπία που λέει πως όποιος ξέρει να χρησιμοποιεί υπολογιστή μπορεί να διδάξει και μαθήματα πληροφορικής ...αυτή τη λογική ακολουθούν και οι αναθέσεις
Ας μου πει παρακαλώ κάποιος σε ποια από τα παρακάτω μαθήματα των
Στην αντίπερα όχθη, τώρα, στα μαθήματα Τεχνολογία Δικτύων Επικοινωνιών και Εφαρμογές Προγραμματισμού για Ηλεκτρονικούς της Γ' ΕΠΑΛ του Τομέα Ηλεκτρονικής , είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην έχουμε β' ανάθεση! Είδα τα ΑΠΣ, και το πρώτο αναφέρεται καθαρά στα δίκτυα (μεταγωγή, δρομολογητές, τύποι καλωδίων, TCP/IP... μέχρι και εγκατάσταση καρτών δικτύου και Win NT προβλέπεται να γίνει στις ώρες εργαστηρίου)! Το δεύτερο από την άλλη, είναι ακόμα πιο χτυπητό! Το ΑΠΣ κάνει λόγο για προγραμματισμό σε VB! Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι στο μάθημα Επικοινωνίες-Δίκτυα-Τεχνολογία Η/Υ της