Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - JURE

Σελίδες: 123 ... 70
1
Ενα 12 στο σχολείο ενα 5 στο πανεπιστήμιο και ενα μεταπτυχιακό απο το Μπεολγκοραντ της Βουλγαριας τσουπ δάσκαλος στο ελληνικό δημόσιο σχολείο...Τι όχι..?
Ο κύριος ήταν άριστος! Είναι εξαιρετικός συνάδελφος. Ίσως για αυτό απαιτούσε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια για να εργαστεί. Τώρα κάποιοι άλλοι που μοιάζουν με σκουλήκια και ανέχονται τα πάντα...ας μην τους χαρακτηρίσουμε. Είναι κάκιστο παράδειγμα για κάθε παιδί. Για τον καθένα μας!

2
Σχολική ζώνη / Απ: Καταλήψεις στα σχολεία
« στις: Οκτώβριος 25, 2022, 04:42:23 μμ »
https://www.news247.gr/koinonia/kriti-dieythyntis-gymnasioy-minyse-28-mathites-logo-katalipsis.9804300.html Κρήτη: Διευθυντής γυμνασίου μήνυσε 28 μαθητές για μονοήμερη κατάληψη
Σωστός!! Αφού η Εισαγγελία δεν κάνει τη δουλειά της...όσοι νοιάζονται για το δημόσιο σχολείο δεν φοβούνται να σπάσουν αυγά. Μπράβο του!!! Έχει την αμέριστη στήριξή μας ο συνάδελφος, των συναδέλφων του, των γονέων, της κοινότητας, της γειτονιάς. Της κοινωνίας...το δημόσιο αγαθό της Παιδείας είναι Ιερό. Απαραβίαστο. Όλη η δυσαρέσκεια - η απόλυτα δικαιολογημένη- μπορεί να εκδηλωθεί και να εκφραστεί με χίλιους δυο τρόπους, ΟΧΙ όμως με τη διακοπή του πανανθρώπινου αυτού Αγαθού.

3
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Διορισμοί βιολόγων
« στις: Αύγουστος 03, 2022, 07:28:44 μμ »
Συνάδελφε έχεις δίκιο σε όλα. Σχετικά με τα λεγόμενά μου όμως δεν κρίνω το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να διδάξει το ένα ή το άλλο μάθημα όπως κάνουν κάποιοι. Απλά αναφερα τις εμπειρίες μου. Προσωπικά λόγω διδακτορικού και μάστερ στο ΕΜΠ θέλω τις φυσικοχημείες και όχι τις γεωγραφιες. Κατά την άποψη μου όμως θα έπρεπε να ξεβολευομαστε και ειδικά σε περιοχές όπως τα αστικά κέντρα που μπορεί να είναι διπλανά ή συστεγάζομενα σχολεία να πηγαίνουμε να κάνουμε το μάθημα μας...στην επαρχία καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι κ 50 km το άλλο σχολείο οπότε είναι δύσκολο. Ναι έχω διδάξει σε πανεπιστήμια και έχω καιέρευνα postdoc 7 έτη μετά το phd αλλά Επίκουρος δεν έχω γίνει αν και το προσπάθησα αρκετά....ελπίζω εσύ να μην αντιμετώπισες τη σαπιλα των πανεπιστημίων όπως εγώ...
Συγχαρητήρια για την πορεία σου! Σαπίλα...όπως το λες!
Μεγάλη κουβέντα είπες...ξεβόλεμα...ούτε σε διπλανό γυμνάσιο δεν πάνε κάποιοι. Προτιμούν να πάρουν μαθήματα άλλων ειδικοτήτων, συνήθως οι ξενόγλωσσοι των φιλολόγων. Γιατί για τους θετικούς, εξέφρασα άποψη πιο πάνω.

4
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Διορισμοί βιολόγων
« στις: Αύγουστος 03, 2022, 07:26:43 μμ »
Κάποτε και στην Ελλάδα θα πρέπει να σπάσουν τα στεγανά των ειδικοτήτων. Πε04 και πε03 μπορούν κάλλιστα να διδάξουν όλα τα αντικείμενα θετικών επιστημών μέχρι και τη β λυκείου. Για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα θα πρέπει να αλλάξει γενικότερα το σύστημα: απολυτήριο στο τέλος τη β λυκείου και στη γ μόνο όσοι ενδιαφέρονται για σπουδές σε πανεπιστήμιο. Σε ένα τέτοιο έτος προετοιμασίας, απαιτούνται εξειδικευμένοι!

Το μάθημα που πρέπει να φύγει είναι τα θρησκευτικά! Ιδιαίτερα από το λύκειο. Δεν έχουν καμία θέση. Οικονομία-κοινωνιολογία-ιστορία-φιλοσοφία θα πρέπει να διδάσκονται όλοι και σε όλο το λύκειο. Είναι σημαντικά μαθήματα γενικής παιδείας. Τα φιλολογικά μαζί με τα μαθηματικά είναι τα μαθήματα που κυρίως ενισχύουν την κριτική σκέψη και για τα φιλολογικά επιπλέον καλλιεργούν την συναισθηματική νοημοσύνη και την ηθική συγκρότηση. Καλώς υπάρχουν ίσως χρειάζεται μια αναπροσαρμογή της ύλης, δεν ξέρω, ας πουν οι φιλόλογοι. Οι θετικοί είμαστε ένα! Ας σταματήσουμε τις διαμάχες...όσοι προορίζονται για την εκπαίδευση οφείλουν να είναι ικανοί να τα διδάσκουν όλα!

5
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Ιούλιος 03, 2022, 09:54:07 πμ »
Έχω μια απορία: τα κενά προκύπτουν από όσα δηλώνουν οι κατά τόπους διευθυντές, σωστά; Αυτούς ποιος τους ελέγχει; Μου έχει τύχει να δηλώνει διευθυντής + 2 τμήματα σε τάξη, άρα δεκάδες ώρες επιπλέον για πολλές ειδικότητες, τελικά να μην δημιουργούνται και να περισσεύουν ένα σωρό συνάδελφοι. Από τη στιγμή που πλέον γίνονται ηλεκτρονικά οι εγγραφές στο λύκειο, υπάρχει κατά τα μέσα του Ιουλίου ξεκάθαρη εικόνα για το μαθητικό δυναμικό. Βάσει αυτών των δεδομένων θα έπρεπε να καταγράφονται πλεονάσματα και κενά.

Διορισμοί να γίνουν! Αλλά όσοι πρέπει!!! Όχι με μια λογική ψηφοθηρίας...εκτός του ότι μπροστά μας θα βλέπουμε μόνο μνημόνια με την τόση σπατάλη, όλοι υπαμειβόμαστε τελικά, γιατί διορίζεται και η κουτσή Μαρία. Γραπτός, μετριασμός στις αποσπάσεις, αύξηση ωραρίου ώστε κανείς να μην κάνει κάτω από 20 ώρες, κλείσιμο σχολείων με ελάχιστους μαθητές σε μέρη όπου βρίσκεται σχολείο στα 5 χλμ. Λογική, τέλος, και αξιοκρατική κατανομή προσωπικού σε επαρχία και πόλεις. Εξορθολογισμός, γενικά, για να έχουμε ένα βιώσιμο σύστημα. Θα περισσεύουμε όλοι σε λίγες δεκαετίες...προβλέπω!

6
Όποτε έρθει ο γραπτός, θα έρθει! Θα ανακοινωθεί εγκαίρως με την ύλη στην οποία θα εξεταστούν. Μπορεί κανένα σύστημα να μην εξασφαλίζει ότι θα μπει ο καλύτερος στην τάξη, αλλά από τα εφαρμοζόμενα κατά καιρούς: προσοντολόγιο, επετηρίδα μόνο ο ΑΣΕΠ διατηρεί μια αξιοκρατία και μια αξιοπιστία σημαντική. Ο καλός εκπαιδευτικός θα γράψει σίγουρα καλά! Δεν είναι από τύχη που γράφει κανείς...αλλά από προσπάθεια και εμπειρία. Όσοι έχουν πρόσθετα προσόντα και έχουν διδακτική εμπειρία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Θα γράψουν πολύ καλά!

Αξίζουν και οι νεότεροι, οι μαθητές μας και οι μαθήτριές μας, να έχουν την ευκαιρία τους. Σε αυτή τη χώρα αδικούνται συνεχώς οι νεότερες γενιές. Από εμάς πρέπει να αλλάξει!

Γραπτός Ασεπ μόνο για όποια θέση του δημοσίου.

7
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Λατινικά Γ' Λυκείου
« στις: Απρίλιος 21, 2022, 05:15:04 μμ »
Ερώτημα από τη σύζυγο για όσους διδάσκουν στη Β τάξη λατινικά: στην τράπεζα εμφανίζονται ασκήσεις ετυμολογικού για 10 μονάδες, ενώ στις οδηγίες βαθμολογείται με 5 με άλλες 5 να πηγαίνουν στις λατινικές φράσεις. Τι ισχύει; Άλλαξε κάτι στο μεσοδιάστημα από τον Σεπτέμβριο;
Ευχαριστεί!

8
Είμαστε στον 21ο αιώνα και η φυσική που διδάσκονται τα παιδιά έχει μείνει στον 18ο αιώνα. Καιρός ήταν!!!

9
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Φεβρουάριος 06, 2022, 11:26:47 πμ »
ΕΜείς ήμασταν σπίτι μας όλη την εβδομάδα. Βγηκαμε μόνο για τα χιόνια μόνοι μας. οπότε δεν υπηρχε περίπτωση να κολλήσουμε κάποιον.

Το παιδί μας δεν είναι απομονωμένο. Βγαίνει συνέχεια έξω και συναντούμε φιλους μόνο σε εξωτερικό χώρο και με αποστάσεις. Πχ μπορεί να πάει να κάνει ποδήλατο με άλλο παιδάκι, οπότε δεν έρχονται κοντά. Ή να παίξουν πασες, που είναι παλι σε απόσταση. ή να περπατήσουμε στο βουνό. πράγματα που δεν κολλάνε ούτε κορονοιό ουτε ιώσεις. δεν συναντάμε κόσμο σε κλειστό χώρο. έτσι κι αλλιώς χειμώνα δεν συναντουσαμε κανέναν σε κλειστό χώρο παρά μόνο τις αναγκάιες συγγενικές συναναστροφές κ γι αυτό το παιδί μας ήταν υγιέστατο μέχρι που πήγε σχολείο. και ξέρω και παρα πολλές οικογένειες που φέτος δεν καλουν παιδακια στο σπίτι για παιχνίδι, αποφεύγουν την παιδική χαρα όταν έχει κόσμο, δεν κάνουν παρτι κλπ. δεν καταλαβαινω τι σας φαίνεται περίεργο. δυστυχώς βέβαια πολλές από αυτές τις οικογένειες κατέληξαν να κολλήσουν λόγω του σχολείου των παιδιων τους. ενώ άλλοι που ταξιδεψαν, πηγαν σε θέατρα, πάνε σε παιδότοπους κλπ, δεν έχουν κολλήσει....
Δεν βοηθά σε τίποτα να κατηγορείς τους άλλους σε αυτή τη φάση. Πέρσι φυσικά θα είχες δίκιο, αφού είχαμε λοκντάουν και κάποιοι κινούνταν σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Τώρα είμαστε σε άλλο στάδιο. Ούτε ανοσία της αγέλης ούτε τίποτα. Μαθαίνουμε να ζούμε μαζί του. Από ώρα σε ώρα θα κολλήσεις κι εσύ και εγώ και όλοι. Οι κλειστοί χώροι δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνοι, να ξέρεις! Το ίδιο είναι να είσαι σε ένα θέατρο ή σινεμά με τη μάσκα σου συνεχώς και το ίδιο είναι να είσαι σε ταβερνάκι ή σε κλαμπάκι;

Ακόμη και σε ανοιχτό χώρο μπορεί να κολλήσεις άνετα!! Αεράκι υπάρχει, ο ιός τριγυρνά. Μην είσαι υπερβολική. Ευχόμαστε να το περάσετε ήπια όλοι σας και με το καλό να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας. Ως κόβιντ πλέον υπεύθυνος στο σχολείο έρχομαι πολύ συχνά σε επαφή με κρούσματα. Ένα έχω καταλάβει: με μάσκα υψηλής προστασίας ΔΕΝ κολλάς ... εύκολα. Τα σχολεία είναι ανοιχτά...ας το χαρούμε!! Διασπορά υπάρχει και θα υπάρχει...

10
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Φεβρουάριος 06, 2022, 08:39:11 πμ »
Ναι  η αλήθεια είναι ότι μια συγγνώμη την περίμενα από τη στιγμή πυ είναι προφανές ότι δεν κόλλησαν κατά λάθος. Αν κολλου΄σε ο γονιός στη δουλειά και κολλούσε το παιδί σχολείο, δεν θα περίμενα συγγνώμη. Τώρα όμως δεν ήταν τέτοια περίπτωση όπως φαίνεται. ΓΙατί δεν είχαν κολλήσει οι γονείς. Άρα κάπου πήγαν το παιδί τους κ αι κόλλησε αυτό. ΤΟ επέλεξαν δηλαδή ενώ τα σχολεία ήταν κλειστά.

Εγώ έχω σκάσει απο τις τύψεις που το παιδί μου χτες ήταν σχολείο επει΄δη δεν είχε συμπτώματα και τα τεστ ήταν αρνητκά, που βγήκε θετικό μετά, και σκέφτομαι την ταλαιπωριά όσων άλλων παιδιων είχαν πάει (2-3 μόνο) που θα κάνουν ένα παραπάνω τεστ εξαιτίας μου. Τι λες τώρα; κι ενώ είχε ελεγχθεί με ραπιντ και Πέμπτη μεσημέρι, κι όμως εγώ νιώθω άσχημα απέναντι στις οικογένειες αυτές. η άλλη που κόλλησε ένα τμήμα ολόκληρο άραγε δεν νιώθει τίποτα; τι να πω...

έχω σκάσει πραγματικά. ξέρω οικογένειες που κάνουν ένα σωρό επίφοβα πράγματα τα παιδιά τους, αλλά επειδή έχουν άνεση να τα κρατάνε άλλοι στο σπίτι, δεν έχουν κολλήσει κορονοιό παρόλο που είναι συνεχώς σε κλειστούς χώρους με άλλα άτομα. και το παι΄ζουν και πολύ υπεύθυνοι που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο. κ εμείς που δεν το πηγαινουμε το πιαδί πουθενα αλλου παρά μόνο σχολείο κ μια δραστηριότητα, την πατήσαμε από το σχολείο. είναι να μη σκάω;

Δεν θα κρατήσω το παιδί μόνο 5 μέρες στο σπίτι. κατ αρχάς δεν θα έχει γίνει αρνητικό το τεστ, όπως είπε κ η παιδίατρος. οπότε θα μείνει όλη την εβδομάδα. κι αν κολλήσω εγώ προς το τέλος και φανεί στο τεστ που θα κάνω πριν πάω σχολείο, θα μείνουμε μέσα άλλη μια βδομάδα.
Είσαι λάθος στην εκτίμηση της κατάστασης. Οι άλλοι κινούνται φυσιολογικά, ενώ εσείς έχετε επιβάλει στον εαυτό σας και στο άμοιρο το παιδάκι σας την απομόνωση ως στάση ζωής. Δεν είμαστε στο πέρσι. Έχουμε φάρμακα πια για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Θα βρεθούμε αργά ή γρήγορα όλοι σε αυτή τη θέση. Ποιος να ζητήσει συγγνώμη σε ποιον! Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί μέσω εσού να κόλλησαν; Είναι και αυτό πιθανό: είστε εντελώς ασυμπτωματικοί, τα τεστ δεν ανιχνεύουν τον ιό, παρόλα αυτά κολλάτε τους άλλους.
Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Μας ενώνει!

11
Η Ελλάδα λόγω των προσφυγικών ροών δεν έχει κι ούτε θ' αντιμετωπίσει πρόβλημα υπογεννητικότητας.
Σωστό και αυτό...κοιτάζουμε την υπογεννητικότητα εδώ, αλλά να βλέπουμε ότι είμαστε στη γη 7 δις και πολλαπλασιαζόμαστε εις βάρος του πλανήτη...

Κόσμος υπάρχει, όπως και πλούτος...αναδιανομή χρειάζεται!

12
Όποιος χρειάζεται μόρια για διορισμό ως κίνητρο για να κάνει παιδιά, θα γίνει στα σίγουρα ένας κακός και κακοποιητικός γονιός. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο τρομακτικό από αυτην την κυνική κοσμοθεωρία (χρειάζομαι μόρια και κίνητρα για να κάνω παιδιά). Όσοι σκέφτονται έτσι θα έπρεπε να απαγορεύεται να γίνουν γονείς. Τρομακτικό πραγματικά.
Ακριβώς αυτό!! Μόνο οι θετοί γονείς είναι τελικά έτοιμοι να γίνουν γονείς...όπως εκείνοι περνούν από εξέταση και ενδελεχή έλεγχο από τις υπηρεσίες, έτσι θα έπρεπε να γίνεται για τον καθένα που έχει στο νου του να κάνει παιδιά. Θα ήταν καλύτερος ο κόσμος μας!!!

Γραπτός ασεπ στο 100%!!! Μετά ας μετρούν όλα τα άλλα για την τοποθέτηση. Διορισμός των αξιώτερων...

13
Ε, καλά.. Εκπαιδευτικοί είμαστε. Μας συμφέρει να γεννούν οι άνθρωποι. Αλλιώς δεν θα είμαστε για πολύ.
Για αυτό δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ μα ποτέ Φινλανδία!!! Εδώ το κριτήριο του αν είσαι καλό εκπαιδευτικός είναι οικονομικό (να αγοράζεις πτυχία) και βιολογικό (να γεννοβολάς παιδιά)...Καμία σχέση αυτά με εκπαίδευση...καμία...
Θέλουμε τους αξιότερους, ούτε τους πιο γόνιμους ούτε τους πιο πλούσιους...αρκετά με τις χαζομάρες των πολιτικών!! Αλλού να κάνουν την κοινωνική τους πολιτική...

ΚΑΙ το φοβερό τους υπερασπίζεστε!!!!

14
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Ιανουάριος 27, 2022, 02:00:31 μμ »
Όποιος τα λέει αυτά περί ξεκούρασης, ή δεν έκανε ποτέ webex, ή απλώς έβαζε ταινίες και κοιμόταν σαν τους μαθητές. Δεν είναι ξεκούραση αυτό το πράγμα. Καμία τηλεργασία δεν είναι ξεκούραστη (δεν είναι πιο ξεκούραστη από τη δια ζώσης δηλαδή), ιδίως για όποιον έχει παιδιά, και ακόμα χειρότερα για τους εκπαιδευτικούς.

Κατά τ' άλλα, αυτό το κατά τυχη κλείσιμο των πάντων ήταν μια καλή ευκαιρία για μείωση κρουσμάτων κι ελπίζω να φανεί ο αντίκτυπος.
Μα η πλειοψηφία, σύμφωνα με την ολμε, δεν είχε ιδέα από νέες τεχνολογίες. Μα πόσο πια άλλο να μας εκθέσει αυτή η ΟΛΜΕ!!! Επίτηδες το κάνει...μας έχει παρουσιάσει σαν άχρηστους τεμπέληδες, αχαΐρευτους αχάριστους και μετά μας φταίνε τα ΜΜΕ...αυτοί οι ίδιοι οι συνδικαλιστές μας μας βρίζουν κάθε λίγο και λιγάκι και οι σανόφαγοι νομίζουν ότι μας υπερασπίζονται...βουουου

Είμαστε σε λοκντάουν πραγματικά...είναι τόσο κουραστικό και απαράδεκτο!!! Γελούν και οι πέτρες...

Σελίδες: 123 ... 70

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1131112
  • Σύνολο θεμάτων: 18790
  • Σε σύνδεση σήμερα: 377
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 15
Επισκέπτες: 356
Σύνολο: 371

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.171 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.