Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - JURE

Σελίδες: 12345 ... 14
29
Σαφώς πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα άμεσα!Δε θα μας προλαβαίνουν πάντα οι εξελίξεις.Χρειάζεται κινητοποίηση.Το δίκαιο σ'αυτή τη χώρα δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο.
Έτσι είναι. Και άλλοι θα σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να τους αναζητήσουμε. Και πρέπει να αναδειχθεί η αδικία που υποστήκαμε με κάποιον τρόπο. Η κοινωνία να μάθει. Υπάρχει "ομερτά" για το θέμα.

30
Τι δεν κατακαβαινετε οτι υπαρχουν πτυχιουχοι χωρις μεταπτυχιακα γιατι ειχαν παιδια να μεγαλωσουν?Ας μην εκαναν και αυτοι να δουμε σε τι μαθητες θα διδασκες.Και οπως παμε θα εχουμε καθηγητες με πολλα προσοντα αλλα χωρις μαθητες1
Δεν ήταν αυτός ο λόγος...δεν ήθελαν απλώς! Και τέλος πάντων αυτοί που έχουν παιδιά αλλά και μεταπτυχιακά και άλλοι ακόμη και διδακτορικό είναι σαφώς αξιότεροι!!! Και οι έχοντες παιδιά θα έπρεπε περισσότερο από τον καθένα να το καταλαβαίνατε αυτ. Αλλά όχι...κανείς δεν αναγνωρίζει την αξιοσύνη του άλλου. Μόνο για τον εαυτό μας βλέπουμε τα πάντα καλά και τέλεια! Οι άλλοι είχαν μέσον είχαν τα θέματα είχαν λεφτά είχαν βοήθεια είχαν είχαν...

31
Με τούτα που διαβάζω καλύτερα να πάμε σε γραπτό χωρίς προσμέτρηση κανενός άλλου κριτηρίου. Ούτε ακαδημαϊκού ούτε κοινωνικού ούτε τίποτα. Κι όποιος γράψει καλύτερα στο γνωστικό του να διοριστεί.
Εκεί καταλήγω κι εγώ...κι ας θεωρώ πως τα πρόσθετα ακαδημαικά χαρακτηριστικά συντείνουν σε έναν πιο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό. Ωστόσο, αν κανείς κάνει ένα μεταπτυχιακό σε ό.τι να ναι όπως να ναι απλώς για τα μόρια, αμφιβάλλω αν τελικά προσφέρει κάτι είτε στον εαυτό του είτε στο λειτούργημά του. Επομένως, γραπτό και μόνο. Στην τοποθέτηση τα υπόλοιπα.
Για τους επιτυχόντες όμως πρέπει να προβλεφθεί έστω η βάση σε ένα μάθημα κάτι ως αποζημίωση. Χάσαμε δις - άλλοι και τρις- τον διορισμό μας. Πήγαμε ωρομίσθιοι και θεωρούσαμε ευτυχισμένους τους εαυτούς μας, ενώ θα πρέπε να είμαστε διορισμένοι! Ε τουλάχιστον κάτι πρέπει να μας αναγνωριστεί. Στο νέο σύστημα μας διέγραψαν. Τα δικαστήρια συνεχίζονται βέβαια , αφού είναι η μόνη λύση για εμάς.
Οφείλει όμως η πολιτεία να εφαρμόζει πολιτικές όχι με τη λογική του βολεύειν αλλά με τη λογική του συμφέρειν και πάντοτε όχι των ατομικών αλλά του συλλογικού.
 Αφού όμως θα καιγόταν το σύμπαν, αν εφαρμοζόταν ο διαγωνισμός, τουλάχιστον κάποιοι να σταματήσουν να γκρινιάζουν. Είναι γραφικότατο. Κουραστικό. Φανερώνει ήθος κακομαθημένου παιδιού:" τα θέλω όολα δικά μου!!"32
Είναι ξεκάθαρο, γιατί έφτιαξαν τροπολογία. Κάποιοι διορισμοί θα γίνουν σε οργανικές που δεν υπάρχουν, οπότε δίνεται η δυνατότητα σύστασης προσωποπαγών θέσεων για το διορισμό τους. Από όσο γνωρίζω οι συνάδελφοι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με την προσωποπαγή θέση για μελλοντική μετάθεση, μετάταξη κλπ. Είναι κάτι που γίνεται τακτικά. Ο δεύτερος λόγος που επίσης φαίνεται μέσα στο κείμενο είναι ότι σε κάθε κλάδο μπαίνει ένα πλαφόν στον αριθμό των διορισθέντων και το πλαφόν είναι ίσο με τον αριθμό όσων διορίστηκαν μέσα από τους πίνακες που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί.  Έτσι στην απίθανη περίπτωση που σε έναν κλάδο διορίστηκαν 200 από τους πίνακες που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί και δικαστικά δικαιώθηκαν 201, ο τελευταίος στη βαθμολογία από τους 201 δεν θα διοριστεί. Βέβαια επί του πρακτέου τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Επειδή λοιπόν έπρεπε να μπει αυτό το πλαφόν, μπήκε και το χρονικό όριο στο νόμο. Διότι μετά την ψήφιση στον ίδιο κλάδο μπορεί να προκύψουν άλλοι 50 με κερδισμένο δικαστήριο με καλύτερη βαθμολογία από 50 που διορίστηκαν, θα ανακαλέσει το διορισμό τους; γι' αυτό βάζει το χρονικό όριο, λέγοντας μέχρι εδώ και κατά τη γνώμη μου κατοχυρώνει νομοθετικά αυτούς που θα διοριστούν, ώστε να μην υπάρξουν παλινωδίες. Επίσης νομίζω ότι κατοχυρώνει και τον διοικητικό μηχανισμό μελλοντικά, τόσο για τη σύσταση των προσωποπαγών θέσεων, όσο και για το αν προκύψει κάποιος που λόγω του άρθρου 2 μείνει εκτός διορισμού και κινηθεί κατά των υπαλλήλων που θα τον κόψουν από τη λίστα. Αν δεν έλυνε το θέμα νομοθετικά θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να περιμένει να ολοκληρωθούν όλες οι προσφυγές (τουλάχιστον μέχρι να βγούνε οι πρώτες αποφάσεις για εκπρόθεσμες από το ΣΤΕ), ώστε να δει το συνολικό αριθμό των δικαιωθέντων κατά κλάδο και μετά το ΑΣΕΠ να δει ποιοι δικαιούνται διορισμό σύμφωνα με τους πίνακες του ΑΣΕΠ (δεν θα μπορούσαν να ξεπερνούν σε αριθμό αυτούς που διορίστηκαν στον ίδιο κλάδο από τους πίνακες που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί).
Είναι λογικό. Κάπως έτσι μού το έθεσε νομικός κι εμένα. Να τακτοποιηθούν και να αναμένουμε για τις υπόλοιπες υποθέσεις.

33
Θυμάμαι κουβέντα ενός καθηγητή μου: " από δω και πέρα διορισμοί θα γίνονται μόνο με δικαστικές αποφάσεις". Σαν να χει δίκιο. Πού θα είναι το όριο του "πέρα" δεν γνωρίζω, το νέο σύστημα πάντως θα αφορά μόνο αναπλήρωση για την γενική. Η ειδική βολεύεται με τον νέο νόμο.
Είμαστε όντως πολλοί...και πολλαπλώς αδικημένοι. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι το δίκαιο λάμπει τελικά (ε..για την ειδική δεν ισχύει αυτό βέβαια...αλλά...)

34
Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τη θέση στους πίνακες, αφού τα μόρια από πρόσθετα προσόντα, παιδιά (εκτός 3τεκνων κ πολυτέκνων) δεν φαίνονται. Αφαιρώντας τα μόρια του ασεπ πέφτουμε αρκετά κάτω κάποιοι. Οι έχοντες το ταβάνι της προυπηρεσίας μόνο μπορούν να μένουν ήσυχοι. Για τους άλλους...ανησυχία και αγωνία συνεχής! Θα φανεί το καλοκαίρι η ζημιά ή το όφελος. Τους νέους μεταξύ αυτών κάποιοι άριστοι και πανάξιοι δεν τους δίνεται η ευκαιρία. Ας συνταχθούν με τις δυνάμεις που ζητούν διαγωνισμό. Όχι βέβαια για ένα 30%, αλλά για εξολοκλήρου. Αργά μάλλον, αλλά θα επιστρέψει και πάλι, αφού η ιδιότυπη αυτή επετηρίδα, πιστεύω θα διαλυθεί εξ ων συνετέθη.


35
Αν έπαιρναν μόρια κι όσοι δεν τεκνοποιούν και χρειάζεται να πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν τεχνητά, ίσως να υπήρχε κάποια λογική σε αυτό. Μα τι λέμε τώρα! Δεν σχετίζονται τέτοια κριτήρια με την ικανότητα κάποιου να διδάσκει. Κοινωνικά κριτήρια μπήκαν. Ως εκεί είναι ανεκτά. Αρκετά όμως. Είναι λεπτό το θέμα, αλλά να υπάρχει κατανόηση και ευαισθησία από όλους προς όλους! Κι αυτοί που αφιερώθηκαν στην επιστήμη τους άξιοι και τους χρειάζεται η εκπαίδευση κι αυτοί που έχουν εμπειρία -μέσω ασεπ- αλλά  τα τέκνα που χει κάποιος δεν πιστοποιεί την αξιοσύνη του. Να τα χαίρεστε βέβαια και να τα καμαρώνετε.

36
Συναδελφε τι ακριβως ειπε;
Ότι πρέπει να διοριστούν όλοι οι επιτυχόντες κι αυτοί που δεν έχουν προσφύγει. Ένας πίνακας τέτοιος πράγματι θα ήταν μια ελάχιστη απόδοση δικαιοσύνης μετά από τόση ταλαιπωρία και υποτίμηση. Αλλά...

37
Διαφοροποιήθηκε ο Κοντονής πάντως. Δίνει ελπίδες αυτό για τις διεκδικήσεις ασεπιτών.
Το σύστημα αν δεν καταπέσει δικαστικά, θα προλάβουν μια χαρά να το εφαρμόσουν. Το τρέχουν κ καλά κάνουν.

38
Μπράβο και πάλι μπράβο!! Για την επιμονή στο δίκαιο. Και στους υπόλοιπους εύχομαι.

39
Όλοι άξιοι είναι/ είματε...για τον διορισμό όμως πρέπει να κριθούν! Τελεία και παύλα! Αξιότερος αυτός που δεν τρέμει την αξιοκρατία.

40
TA ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΙΝΕGIROS. TEΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Μα αυτοί είναι οι πιο φανατικοί στην απεργία. Στη ββάθμια απεργούν ελάχιστοι. Τι να πω πια! Αντιδρούν για τα μάτια του κόσμου;

41
Καταρχήν, θα συμφωνήσω με τον Kinegiros πως τόσο το Σύνταγμα, όσο και ο ΑΣΕΠ στις διαδικασίες του, απαγόρευαν ρητά την μονιμοποίηση συμβασιούχων. Οπότε απο νομικής πλευράς σαφώς και κακώς δεν έπρεπε να περιμένετε οι αναπληρωτές διορισμό ως μόνιμοι. Βέβαια και ο προλαλήσας θα μπορούσε να πει το γνωστό, πως παλαιότεροι αναπληρωτές διορίστηκαν ως μόνιμοι ακριβώς επειδή ήταν αναπληρωτές, γιατί να μην διοριστείτε και εσείς με τον ίδιο τρόπο; Η απάντηση είναι γιατί στο παρελθόν δεν είχε ξεκαθαριστεί με σωρεία δικαστικών αποφάσεων πως η μονιμοποίηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι παράνομη πράξη. Γιατί όμως συνάδελφε αναπληρωτή αυτό έγινε τώρα απόλυτα ξεκάθαρο; Γιατί εσείς ως κλάδος κάνετε αυτό που κατηγορείς τον kinegiro! Δηλαδή, για να διατηρηθεί μια παράνομη κατάσταση, που σας βόλευε, προσπαθήσετε χωρίς ηθική αναστολή να πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων τα φεκ των διοριστέων του ασεπ. Το κάνατε εσκεμμένα για να μην γίνει νέος ασεπ και χάσετε το παρανόμως αποκτηθέντα κεκτημένα σε βάρος των υπόλοιπων εκπαιδευτικών. Εσύ λες πως οι μόνιμοι δεν σκέφτονται εσένα που είσαι αναπληρωτής και φοβάσαι μην μείνεις χωρίς δουλειά. Εσύ σκέφτηκες ως αναπληρωτής, που κάθε χρόνο είχε δουλεία σε σχολείο, πως ο διοριστέος του ασεπ, που εσύ άφηνες άνεργο, για να έχεις εσύ δουλεία, έπρεπε σε συνθήκες κρίσης να ψάχνει κάθε Σεπτέμβρη για δουλεία; Καρφί δεν σου καιγόταν, συνάδελφε. Αφού λοιπόν εσείς ως αναπληρωτές επιλέξατε αυτού την επιπέδου την συναδελφικότητα, να ζήσετε με αυτήν. Δεν έχεις κανένα ηθικό δικαίωμα να εγκαλείς τον Kinegiro, γι αυτά που λέει. Το αντίθετο: εσείς ως αναπληρωτές έχετε ευθύνες για την εμπλοκή με τους διορισμούς, γιατί επι 9 χρόνια δεν αφήνετε να γίνει γραπτός διαγωνισμός και να ξεμπλοκάρει η κατάσταση. Κάθε φορά λοιπόν που αναπληρωτής θέτει θέμα ηθικής τάξης, θα του απευθύνω το ίδιο ερώτημα: τι σας έφταιγάν οι διοριστέοι του ασεπ και τρέχατε στο υπουργείο για να μείνουν άνεργοι; Με ποιό δικαίωμα ασχοληθήκατε με τους δικούς μας διορίσμούς; Δεν περιμένω απάντηση, γιατί την ξέρω. Απαιτώ όμως μια συγνώμη. Όσο δεν την παίρνω, τόσο θα ρωτάω!!!
Μπράβο! Σωστά!
Το μόνο που θα πω είναι πως βέβαια ο καθείς μπορεί να ζητά ό.τι θέλει, αλλά το υπουργείο παίρνει την απόφαση κι αυτό φέρει την ευθύνη όχι την αποκλειστική, αλλά σίγουρα τη βαρύτατη!

42
Οι της γενικής θα έπρεπε να περιμένετε τις μόνιμες θέσεις της γενικής και όχι να κοιτάτε πώς θα τρυπωσετε στην ΕΑΕ από το παράθυρο. Ααα και μην ακούσω για το ανάποδο γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι ελάχιστοι της ΕΑΕ που βλέπατε στους πίνακες σας είχαν βλέψεις για τη γενική. Είδατε μόνιμες θέσεις στην ΕΑΕ και σας τρέχουν τα σάλια...
Πραγματικά το πιστεύεις αυτό; Όσους εγώ γνωρίζω της ειδικής, ασχολήθηκαν για να μπορούν να μεταπηδήσουν στη γενική. Είναι η πλειοψηφία...θα φανεί μετά την εξάντληση της προθεσμίας που ετέθη για τη μετακίνηση όσων τελικά διοριστούν. Κανονικά μία προϋπηρεσία στον έναν τομέα δεν θα έπρεπε να μετρά για τον άλλον. Είναι εκτελώς άλλο πράγμα. Σε αυτό το αίτημα...μαζί σας!

Σελίδες: 12345 ... 14

Pde.gr, © 2005 - 2019

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 28720
  • Τελευταία: CHRISTINAT77
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 978713
  • Σύνολο θεμάτων: 16940
  • Σε σύνδεση σήμερα: 223
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 10
Επισκέπτες: 194
Σύνολο: 204

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.048 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.