Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - JURE

Σελίδες: 123 ... 14
1
Άδειες / Απ: Αδειες...τα πάντα όλα
« στις: Φεβρουάριος 20, 2019, 10:19:39 μμ »
Για συνεχόμενο 15ήμερο ως αναπληρωτές μπορούμε με κάποιον τρόπο να πάρουμε άδεια με αποδοχές φυσικά;

2
Εδώ να μου πείτε θα βγάλουν ύλη για τις πανελλήνιες του 20 χωρίς σύστημα! Τι άλλο θα δούμε με ... δεν θα χαρακτηρίσω.

Μας βλέπω να σερνόμαστε ωσάν ψηφαλάκια. Νομίζουν ότι το επιστημονικό προσωπικό της χώρας έχει τη νοοτροπία του ραγιά. Ή μήπως έτσι είναι και καλώς μας φέρονται! Περιμένοντας την προκήρυξη...

3
Σιωπή έχει επικρατήσει για το θέμα...κι ο μήνας τελειώνει!

4
Δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη από όσο γνωρίζω...οι νόμοι αλλάζουν βέβαια, αλλά μέχρι και φέτος δεν υπήρχε καμία διευκόλυνση τέτοιου είδους.

5
Παράνομοι διορισμοί...όχι. Θα συμφωνήσω. Διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο για να βολευτούν κάποιοι οικείοι πολιτικών προσώπων -γνωστά αυτά, αν είχαμε τα κότσια θα μιλούσαμε με ονόματα- και οι υπόλοιποι θεωρώντας δικαιοσύνη τις ρυθμίσεις διευκόλυνσης έτυχε να ευνοηθούν λόγω ομοίας κατάστασης με τους προαναφερθέντες.

Χρόνια τώρα λειτουργεί έτσι το σύστημα. Για εμένα συναινούν όσοι δεν θέλουν διαγωνισμό ασεπ για τους διορισμούς σε ΟΛΟ το δημόσιο. Από εκεί και πέρα...κάποιοι αδικήθηκαν κατάφωρα. Όσοι κινήθηκαν με το γράμμα του νόμου. Διότι αρκετοί είχαν τη δυνατότητα να μπουν στην πδσ, στον οαεδ κλπ, αλλά προτίμησαν να παίξουν έντιμα. Αφελείς; Πείτε μας όπως θέλετε...η εντιμότητα αξίζει περισσότερο από όποια θέση! Τη φέρεις μαζί σου πάντα και παντού. Κάποια στιγμή η πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει την αδικία. Στα δικαστήρια μας οδήγησαν οι πολιτικοί ηγέτες. Αυτοί ευθύνονται! Θα έπρεπε να λογοδοτήσουν. Αν μπορούσα θα τους μήνυα. Δεν μου φταίει κανείς συνάδελφος κι αυτός που είναι έντιμος κι εκείνος που δεν είναι. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να με προστατεύσει από την ανηθικότητα κάποιων. Για αυτό υπάρχουν οι νόμοι και οι θεσμοί κι όχι για να εξυπηρετούμε ίδια συμφέροντα.
Μαθήματα πολιτικής δικονομίας όμως δεν θα κάνω εγώ. Υφίσταμαι την ανυπαρξία του κράτους δικαίου και λέω ΤΕΡΜΑ ως εδώ.

6
Εγώ τη δικαιοσύνη τη σέβομαι. Έχουν όλοι δικαστικές αποφάσεις; Αν ναι, το αν θα διοριστεί κάποιος που ναι 1000 θέσεις κάτω από εμένα, δεν με απασχολεί. Το ζήτημα είναι η πολιτεία να σεβαστεί τη θέση μας. Επιτύχαμε δις και τρις σε σειρά τέτοια που θα έπρεπε να είχαμε διοριστεί!!! Οι προσφυγές είναι σε εξέλιξη...δεν θέλω να διοριστεί ούτε ένας με προυπηρεσία χωρίς ασεπ. Αυτό με εξοργίζει!!! Και φυσικά αναφέρομαι στους κλάδους που έχουν τόσους επιτυχόντες του διαγωνισμού κι όχι π.χ. στους δασκάλους...Μια εξέταση σε γλώσσα και μαθηματικά βέβαια θα έκανε καλό σε όολους μας!

Αυτό είναι το θολό σημείο του νέου συστήματος!!

7
Ακριβώς αλλά δεν υπήρχε κινητικότητα γιατί θεωρούσαμε το νέο σύστημα θα σεβόταν τις αποφάσεις του ΣΤΕ και το Σύνταγμα και θα μέτραγε  μόνο η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε μετά από επιτυχία ΑΣΕΠ. Με το που γίνουν οι διορισμοί αυτών που έχουν δικαιωθεί δικαστικά θα γίνουν πάλι δικαστικές ενέργειες για όσους είναι σε ψηλότερη θέση στον γραπτό του ΑΣΕΠ από αυτούς που θα διοριστούν. Το εύλογο του χρόνου για αυτή την περίπτωση θα έχει έννοια από την ημερομηνία των διορισμών.
Είμαστε αφελείς...ακόμη πιστεύουμε στο ηθικό πλεονέκτημα των κυβερνώντων. Έχω απογοητευτεί από όλα και από όλους. Η επόμενη κίνηση θα είναι να φύγω για το εξωτερικό. Θα μείνουν μόνοι τους στο τέλος...

Μας μένει προς το παρόν -συγγνώμη για την προσωπική παρέκβαση- η δικαστική οδός. Ας ελπίσουμε σε αυτό που λες.

8
Καθυστερήσεις από δίκες θα υπάρξουν λπγω ασφαλιστικών μέτρων;

Προσλήψεις αναπληρωτών το 19-20 θα γίνουν με το νέο σύστημα πιστεύω εγώ. Προλαβαίνουν μια χαρά. Για άλλα βέβαια πασχίζουν: διορισμούς στην ειδική αγωγή.

9
Ταπεινή μου γνώμη: ξέρει το υπουργείο πολύ καλά ότι θα καταρρεύσει από την ανομία του το σύστημα μετά τις προσφυγές. Για αυτό και δεν συμμορφώθηκε στις νομικές επιταγές. Αφήνει να ελπίζουν οι διάφοροι που βολεύονται με αυτό το σύστημα...και όταν δεν θα μπορεί κανείς να διοριστεί με αυτό ή όταν μπλοκαριστούν οι διορισμοί θα ρίξει ευθύνες σε εμάς που προσφύγαμε και φυσικά στην αντιπολίτευση ίσως μέλλουσα κυβέρνηση που δεν θέλει να διορίζει στο δημόσιο τουλάχιστον στην εκπαίδευση γιατί για άλλους τομείς δεν υπάρχει πρόβλημα!

Μόνο με δικαστικές αποφάσεις θα γίνονται πλέον διορισμοί. Το έχουμε πιάσει το νόημα. Αφού το ΑΣΕΠ έπαψε να είναι ανεξάρτητη αρχή θα κινηθούμε προς την ανεξάρτητη ακόμη όσο την αφήνουν να είναι...δικαιοσύνη.

10
https://www.cretalive.gr/ellada/pano-apo-10-000-plasta-ptychia-sthn-ellada-gia-mia-thesh-sto-dhmosio?fbclid=IwAR1afkeYUQokQPdH9569N4uNrfdVFpTxqbAQSif0aWoR9udT78IKyb2pScw
Διαγωνισμός...και μόνο! Πολλά δεινά θα μας βρουν...Στα δικαστήρια αιωνίως. Καταγγελίες ξανά και ξανά.

11
Και με υπογραφές πια! Μπράβοοο

Ο αγώνας για την αξιοκρατία θα συνεχιστεί. Τα δικαστήρια δουλεύουν και το πλήθος των υποθέσεων θα είναι τέτοιο που κανένα εύλογο δεν θα μπορέσει να μας κρατήσει εκτός.

12
Να τελειώνει αυτό το αστείο. Πόση μιζέρια πια! Οι μόνοι που αξίζει να δεχθούν τα πυρά σας είναι οι αιρετοί..τα συνδικαλιστικά μας όργανα που μεροληπτούν υπέρ ολίγων εδώ και χρόνια. Έπρεπε να ενημερώσουν. Αντ αυτού μας είχαν στο περιθώριο και εξαιτίας τους αρκετοί είτε δεν έμαθαν είτε αποπροσανατολίστηκαν. Έκανα το λάθος να απευθυνθώ σε εκείνους...το μάθημά μου το πήρα. Κινούνται έκνομα! Πικρή αλήθεια... Μακριά πια. Το δίκιο μας θα το διεκδικήσουμε. Τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει για αυτό που μας αφαίρεσαν.
Η αρχή για όσους δεν έχουν προσφύγει μέχρι και σήμερα είναι να βοηθήσουν στον έλεγχο του νέου συστήματος. Δεν μπορεί.να είναι νόμιμο...αν είναι...καλώς.

13
Για όλους τους επιτυχόντες (που έπρεπε να διοριστούν αλλά διορίστηκαν αντισυνταγματικά άλλοι συνάδελφοι εκτός επιτυχόντων διαγωνισμού ΑΣΕΠ) μπορούσε να κάνει κάτι το κράτος μετά την απόφαση 527/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Δεν έκανε, οπότε έπρεπε ο κάθε επιτυχόντας να προβεί μόνος του σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Αυτά που λέει ο βουλευτής Κοντονής είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και λέγονται για λαϊκή κατανάλωση.
Την άνοιξη του 2015 μπορούσαν (και ίσως έπρεπε) αλλά δεν έκαναν τίποτα.
Και φυσικά και οι συνδικαλιστικές ενώσεις, ιδίως οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, έπρεπε να πιέσουν το θέμα αλλά δεν έκαναν τίποτα.
Δικαστικά, το μέλλον της υπόθεσης (και όχι μόνο για τους ήδη δικαιωθέντες) προβλέπεται πολύ ενδιαφέρον.
Ακριβώς!!! Και όταν ο Φίλης μίλησε για πρόταξη, το ελάχιστο, αλλά ήταν κάτι, όλοι ξεσηκώθηκαν εναντίον.
Είναι πολύ πικρή ιστορία στις πλάτες μας πάνω...εις βάρος τόσων ανθρώπων. Η πολιτεία δεν σέβεται τους νόμους που η ίδια ψηφίζει. Στα δικαστήρια μονίμως...δικολάγνοι καταντήσαμε.

14
Διαβάστε καλύτερα την τροπολογία!! Υπαρχει ασφαλιστική δικλείδα,για τους διορισθέντες.
Τι εννοείς με αυτό; Είναι εξασφαλισμένοι εκείνοι. Και πολύ καλώς! Έχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Το σφάλμα είναι της πολιτείας. Κανείς δεν προσβάλλεται από τους διορισμούς αυτών, όσοι κι αν είναι. Το δίκαιο όμως προσβάλλεται, όταν για ίδιες περιπτώσεις - άτομα με επιτυχία ασεπ που θα έπρεπε να έχουν διοριστεί- η πολιτεία δεν μεριμνά να αποκαταστήσει την τάξη δικαίου. Σε αυτό το σημείο υπάρχει περιθώριο διεκδικήσεων...θα γίνουν πολλές.
Σίγουρα το σύστημα θα πέσει. Για την ειδική δεν ξέρω, μπορεί να γλιτώσει. Για την γενική πάντως δεν πρόκειται να διοριστεί κανείς άλλος πέρα από όσους έχουν και εκείνους θα αποκτήσουν δικαστικές αποφάσεις. Είναι τόσοι όσοι χρειάζεται για να καλυφθούν πολλά κενά. 40%, 24μηνα, 30μηνα και η σημασία η ίδια της προϋπηρεσίας ως προϋπόθεσης διορισμού, έχει εκλείψει. Αν υπήρχε κινητικότητα από όσους είχαμε επιτυχίες, θα είχαμε πετύχει να μετρά για παλαιότερα έτη εκείνη μόνο η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε νομίμως. Το ταβάνι που έγινε όροφος, καταπατά τα δικαιώματα των νέων πρωτίστως και φυσικά των επιτυχόντων του ασεπ.

Χωρίς διαγωνισμό δεν προχωράμε σε διορισμούς. Είτε νέο είτε αυτούς τους "μπαγιάτικους" από τα παλιά. Όσο τους παρέβλεψαν κάποιοι τους παρέβλεψαν...τελείωσε το πάρτι. Προτιμούμε να πλουτίζουν οι δικηγόροι, παρά να μας κοροϊδεύουν ξανά και ξανά. Αρκετά. Ας έχουν τύψεις εκείνοι που παρανόμησαν.

Σελίδες: 123 ... 14

Pde.gr, © 2005 - 2019

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 28720
  • Τελευταία: CHRISTINAT77
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 978713
  • Σύνολο θεμάτων: 16940
  • Σε σύνδεση σήμερα: 223
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 3
Επισκέπτες: 150
Σύνολο: 153

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.032 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.