Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Scout

Σελίδες: 1 ... 282930
407
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Ιούλιος 13, 2022, 12:06:35 πμ »
Τα έχεις μπερδέψει όλα. Μια σχολιάζεις σαν νεοδιοριστη και μια σαν αδιοριστη!
Μήπως, λέω μήπως, αυτό γίνεται επειδή κάποιοι άλλοι είναι της νοοτροπίας "μονά-ζυγά δικά μας"; Εμ και οι της ειδικής να αποκλειστούν με (ν)τροπολογία από διορισμό στη γενική, εμ και οι νεοδιόριστοι να μην έχουν δικαίωμα "πρόωρης" μετάθεσης ώστε τελικά ο χιλιοστός στον περσινό πίνακα να είναι πρώτος στον φετινό και να πάει με τη μία στη Β' Αθήνας...

408
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Ιούλιος 12, 2022, 11:54:10 μμ »
όταν υπογράψατε διορισμό στην ειδική, είχατε υπογράψει υποχρεωτική πενταετία

Μάλλον πέρασε "bye" από τα μάτια σου η διευκρίνιση ότι ΔΕΝ έχω σχέση με την ειδική. Ο πληθυντικός που χρησιμοποιείς (αφοριστικά και τσουβαληδόν) ως εκ τούτου δεν με αφορά.

409
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Ιούλιος 12, 2022, 11:46:37 μμ »
Ειναι ή δεν είναι παράμονο να αλλάζουν εκ των υστέρων αυτά που υπέγραψε κανείς όταν διορίστηκε?

Προφανώς και είναι, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Οι νεοδιόριστοι και οι υπό διορισμό να κερδάνε, και οι θεσμοί να πα' να γ..., όπως θα έλεγε προσφυώς και ο Βίκτωρας.

Afrika Bambaataa...

410
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Ιούλιος 12, 2022, 11:39:37 μμ »
Για 5 χρόνια στην ειδική αγωγη.. Μετά πολύ ωραία και απλά μπορούν να χτυπήσουν μια ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ μετάταξη...
Το γεγονός ότι με τέτοιες (ν)τροπολογίες η πολιτική χάνει ολοένα και περισσότερο τα όποια ψήγματα αξιοπιστίας τής απέμειναν και τα παιδιά μας τη φτύνουν πατόκορφα, απασχολεί κανέναν σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα ή μπα; Μπα, ε;

(Διευκρίνιση: δεν έχω καμία σχέση, άμεση ή έμμεση, με την ειδική αγωγή και όσους διορίστηκαν σε αυτή. Καμία όμως.)

411
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Ιούλιος 12, 2022, 11:33:12 μμ »
Και αν είναι να γίνουν και του χρόνου (προεκλογικοί) διορισμοί, άντε πάλι νέα (ν)τροπολογία που θα παρατείνει για 4 χρόνια την απαγόρευση. Και του παραχρόνου, για 5 χρόνια. Νόμοι-λάστιχο, γελάνε και τα κοινοβούλια στην υποσαχάρια Αφρική.

412
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Ιούλιος 12, 2022, 01:42:05 μμ »
Ποιον μεγάλο όγκο; Ειδικά στη Β/θμια;! Θα κάνει κάθε χρόνο η εκάστοτε κυβέρνηση, αφού είναι εντολή άνωθεν! Καλό διορισμό, παιδιά!

Πόθεν "άνωθεν" έρχεται η εντολή να... γίνονται κάθε χρόνο διορισμοί; Από την ΕΕ; Δε νομίζω. Οπότε, μάλλον θέμα βούλησης των κυβερνήσεων είναι το πότε και πόσους θα κάνουν, και υπό αυτό το πρίσμα ανέφερα τι θα συνέφερε την (όποια) κυβέρνηση να κάνει, όταν οι εκλογές δεν θα γίνουν άμεσα, αλλά του χρόνου.

γιατί
άμα κάνει του χρόνου 15.000 τυχαίο νούμερο
θα είναι λίγοι?

Για βαστάτε λίγο ρε παιδιά... τι είναι οι διορισμοί; Στραγάλια;

413
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Ιούλιος 12, 2022, 01:30:35 μμ »
οπότε θα πασάρει και του χρόνου διορισμούς από ιδίους πίνακες γενικής. Άρα αυτά που λέει το κατά τα άλλα φιλοκυβερνητικό esos είναι για το +2024. Αποκλείεται να βάλει γραπτό με τέτοια κριτήρια προεκλογικά. Σωστά; Άρα όσοι μείνουν οριακά εκτός θα είναι μέσα του χρόνου!

Και προεκτείνοντας τη σωστή σκέψη σου: άρα, γιατί να διορίσει τον πολύ μεγάλο όγκο φέτος, και να μην προτιμήσει να κρατήσει όσο μπορεί περισσότερους σε παρατεταμένη "ομηρία", κλείνοντάς τους την επόμενη άνοιξη το μάτι σε στυλ "αν θέλετε να διοριστείτε, ξέρετε τι να ψηφίσετε";

414
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Ιούλιος 12, 2022, 11:04:02 πμ »
Εν τω μεταξύ, αυτό που έχει διαφοροποιηθεί, και μάλιστα σοβαρά, σε σχέση με τις εξαγγελίες της περασμένης εβδομάδας για "άμεση ανακοίνωση της κατανομής", είναι το εξής:
1) Μπήκαν, μάλλον οριστικά, στον πάγο τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το προσεχές φθινόπωρο.
2) Άρχισαν να αποκρυσταλλώνονται οι λεπτομέρειες (ωρολόγιο πρόγραμμα) του διευρυμένου ολοήμερου.

Μήπως λοιπόν η νέα μετάθεση της ανακοίνωσης της κατανομής κατά μία ακόμα εβδομάδα, δεν έχει τελικά τόση σχέση με την "καθυστέρηση στην υπογραφή του υπουργού Οικονομικών", αλλά με εκ νέου ανακάτεμα της τράπουλας; Αν επρόκειτο απλώς για μια υπογραφή ενός υπουργού, όσο κρίσιμη κι αν είναι αυτή, μου φαίνεται δύσκολο να καθυστερεί για μια ολόκληρη εβδομάδα.

415
Συζητήθηκε έντονα παραπάνω ότι σταματά πλέον η δυνατότητα μετάταξης, όμως ο νόμος του 2017 δε μπορεί να σταθεί μόνος του;

Με βάση αυτό που έγραψε παραπάνω ο christos_chr, η βασική διάταξη είναι αυτή που καταργήθηκε, οπότε σύμφωνα με το απολύτως λογικό σκεπτικό του συμπαρασύρει και όσες την τροποποίησαν. Προφανώς το υπουργείο δεν θέλει πλέον μετατάξεις εκπαιδευτικών στα πανεπιστήμια, και αν κρίνω και από τις εντελώς χλιαρές "αντιδράσεις" των ίδιων των πανεπιστημίων, ή ακόμα-ακόμα και των συνδικαλιστικών οργάνων των ΕΔΙΠ, ούτε αυτοί θέλουν άλλους. Γκώσαμε, που λένε. Έστω κι αν επισήμως κλαίγονται και κόπτονται ότι έχουν ανεπάρκεια προσωπικού που θα μπορούσε να κάνει όλο το χαμαλίκι.

416
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Ιούλιος 06, 2022, 11:38:53 πμ »
Η κατανομή είναι ψιλοαδιαφορη αν το 25-35% των θέσεων καταληφθεί από ήδη διορισμένους.

Πόθεν προκύπτει το ποσοστό αυτό; Από τους προπέρσινους διορισμένους στην ειδική, είναι τόσοι πολλοί αυτοί που (εικάζεται ότι) θα κάνουν αίτηση στη γενική φέτος, ώστε να καταλάβουν τόσο μεγάλο τμήμα των φετινών διορισμών;

417
Ότι θα ψηφιστεί, θα ψηφιστεί. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Εκτός αν βαυκαλίζεται κανείς ότι η περιβόητη "διαβούλευση" στο opengov μπορεί να αλλάξει δραστικά τις βασικές στοχεύσεις των νομοσχεδίων...

418
Όταν καταργείται ένα άρθρο και αντικαθίσταται με νέο, και μετά το νέο αντικαθίσταται με νεότερο, τότε πιθανότατα δεν επανέρχεται σε ισχύ το πρώτο΄. Όμως αν δεν αναφέρεται ρητά με τι αντικαθίσταται ή αν δεν αναφέρεται ρητά ότι καταργείται η δυνατότητα τέτοιων μετατάξεων θεωρώ ότι πολύ εύλογα κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το παλιότερο άρθρο.

Εν προκειμένω δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το παλαιότερο, αλλά το νεότερο.

Συγκεκριμένα,:
-Ο νόμος του 2017 τροποποίησε τη διάταξη του νόμου τού 2016.
-Το νομοσχέδιο, στο προτεινόμενο άρθρο 343, καταργεί τη διάταξη του 2016, αλλά δεν κάνει αναφορά σε αυτή του 2017.
-Άρα, μπορεί κάποιος να αιτηθεί μετάταξη "πατώντας" στη διάταξη του 2017;

Το θέμα βέβαια, από εδώ και πέρα, θα είναι και θέμα ερμηνείας των νομικών υπηρεσιών των ΑΕΙ. Δεν ξέρω αν τα ΑΕΙ δηλαδή θα βγάζουν προσκλήσεις για μετάταξη εκμεταλλευόμενα αυτή την ασάφεια, ή αν θα θεωρήσουν ότι αφού καταργείται η αρχική διάταξη, καταργούνται σιωπηρώς και οι επόμενές τους. Οπότε, όσες αιτήσεις κι αν κάνει κάποιος ενδιαφερόμενος, αν τα ΑΕΙ δεν βγάζουν πρόσκληση για μετάταξη, δεν θα έχει νόημα.

419
Scout δες κ αυτό, αναφέρει μέσα για την κατάργηση της μετάταξης:

https://www.esos.gr/arthra/78709/sygklitos-pan-dyt-makedonias-shedio-nomoy-gia-ta-aei-periehei-eksyghronistikes

Ευχαριστώ πολύ, πράγματι παρατηρώ ότι όλοι έτσι το ερμηνεύουν, και μάλλον δείχνει να είναι η πιο πιθανή ερμηνεία. Ωστόσο το αρχικό μου ερώτημα παραμένει. Γιατί στο άρθρο 343 δεν αναφέρθηκε ως καταργούμενο το αντίστοιχο άρθρο του μεταγενέστερου νόμου, αλλά του προγενέστερου;

420
Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, οι αιτήσεις για μετάταξη σε ΑΕΙ που υποβλήθηκαν ως 31/3/22, θα είναι και οι τελευταίες διότι σύμφωνα με αυτό:

γ) η παρ. 7 του άρθρου 33 του ν. 4386/2016 (Α΄ 83), με την επιφύλαξη του άρθρου 278 του παρόντος
καταργείται από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

καταργούνται πλέον οι μετατάξεις από Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια σε θέσεις ΕΕΠ/ΕΔΙΠ.

Εγώ αυτό καταλαβαίνω δυστυχώς και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Κλείνει οριστικά την πόρτα εισόδου στα ΑΕΙ

Καλημέρα σας, και καλώς σας βρίσκω σε αυτή τη ζωντανή και τόσο χρήσιμη κοινότητα! Πρώτο μου μήνυμα, και θα ήθελα να σχολιάσω το παραπάνω.

Το συμπέρασμα που εξάγεται από τη διατύπωση του (γ) του άρθρου 343 του ν/σ, δείχνει εν πρώτοις να είναι σωστό. Ωστόσο, υπάρχει μια ενδεχομένως ουσιώδης λεπτομέρεια. Η παρ. 7 του άρθρου 33 του ν. 4386/2016 έχει αντικατασταθεί από την παράγραφο 4α του άρθρου 20 του ν. 4452/2017. Δεν θα έπρεπε λοιπόν, με βάση τη λογική, να αναφέρεται αυτό το άρθρο ως καταργούμενο στο 343, αντί του προγενέστερού του που ήδη είχε καταργηθεί; Μήπως δηλαδή δεν κλείνει το παράθυρο των μετατάξεων ολοκληρωτικά, αλλά παραμένει διεπόμενο αποκλειστικά από τις διατάξεις τής 4α/20/4452;

Μπορεί βέβαια αυτό που ισχυρίζομαι, να αποτελεί απλώς ευσεβή πόθο. Αλλά νομίζω ότι δεν θα είχε νόημα η πλήρης κατάργηση των μετατάξεων ως δυνατότητα, εφ' όσον έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτοδίκαια και δεσμευτική η αποδοχή της αίτησης για μετάταξη. Θα μπορούσε δηλαδή, απλώς, το ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ/υπουργείο κάθε χρόνο να ικανοποιεί κάποιες αιτήσεις και να απορρίπτει άλλες, βάσει αιτιολογημένων αποφάσεων ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Ένα παράδειγμα σκεπτικού απόρριψης: απορρίπτονται οι αιτήσεις τάδε και δείνα, διότι η αποδοχή τους θα επιφέρει σοβαρό κενό στο εκπαιδευτικό ισοζύγιο της Χ ειδικότητας τού Υ νομού (περιοχής).

Σελίδες: 1 ... 282930

Pde.gr, © 2005 - 2023

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32217
  • Τελευταία: Colette
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1155622
  • Σύνολο θεμάτων: 19148
  • Σε σύνδεση σήμερα: 347
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 14
Επισκέπτες: 302
Σύνολο: 316

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.133 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.