0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φυσικά και γίνονται αλλαγές τμημάτων. Αν οι γονείς θέλουν να αλλάξουν σχολείο, είναι προτιμότερο να ζητήσουν πρώτα αλλαγή τμήματος.
Μα αν αλλάξει ένας, θα το ζητήσουν κι άλλοι. Και ποιο παιδί θα στείλουν μετά στο «κακό» τμήμα;
Σοβαρά τώρα, δεν έχεις δει ποτέ να γίνεται αλλαγή τμήματος; Μπορούν να πάνε στο άλλο τμήμα, μέχρι να συμπληρωθεί το ανώτατο όριο μαθητών. Από εκεί και μετά δεν θα γίνει αλλαγή σε όποιον το ζητάει, πρέπει να έχεις λίγους, να δέχεται bulling και φυσικά να πει ότι θα αλλάξει σχολείο σε περίπτωση που δεν γίνει η αλλαγή.
Παραβίαση αλφαβητικής σειράς εμείς έχουμε κάνει μόνο σε περίπτωση μαθητή με βαριά αναπηρία που τσακωνόταν με συγκεκριμένο άτομο στο τμήμα του. Ποτέ άλλοτε δεν έχει καν τεθεί θέμα συζήτησης τέτοιο. Και πολύ λογικό. Αν το ζητήσει ένας, θα θέλουν κι άλλοι και θα γίνει μπάχαλο, δεν θα μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε όλους. Αλίμονο αν δίνουμε στους γονείς τετοια δικαιώματα.
Απαντώ τελευταία σε σένα και απορώ με τον εαυτό μου που ξεκίνησα αυτή την ιστορία. Εγώ βρήκα λύση ναι, με τον συντονιστή και η δασκάλα είναι η καλύτερη φίλη μου πλέον και δεν είδα να την πείραξε κανείς, μόνο κερδισμένη βγήκε από την ιστορία. Η δασκάλα που δεν ήξερε να καλέσει συντονιστή αρχικά και που το ζήτησα εγώ. Δεν άλλαξαν χαρακτήρα τα παιδιά της τάξης, όχι. Έμαθαν όμως να σέβονται την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν έχω βρεθεί στη θέση της δασκάλας όπως ρώτησαν, όχι. Αλλά αν βρισκόμουν δεν θα περίμενα να περάσει παθητικά η χρονιά, να μεγαλώσουμε όλοι. Θα ζητούσα βοήθεια γιατί θα αναγνώριζα μια κάποια ανεπάρκεια στον εαυτό μου, έστω από απειρία. Δεν στρουθοκαμηλίζω γενικά.
Μετά την τροποποίηση που έκανες, παίρνω πίσω το κάντο κι εσύ που σου είπα και λυπάμαι για όσα πέρασες ειλικρινά.
Έκανε κάτι μαγικό όπως φαίνεται, ήταν αυτόδουλος της καλοσύνης. Έκανε επιτροπή, στάθηκε δίπλα στην δασκάλα και όχι στη διεύθυνση, μίλησε με γονείς. Έκανε το καθήκον του σε μια σάπια κοινωνία. Κάντο κι εσύ.
Στην Πρωτοβάθμια είναι πιο σύνηθες από όσο νομίζετε, ίσως επειδή είναι πιο ζημιογόνο για τον μαθητή το πρόβλημα. Γι΄αυτό έκανα τον διαχωρισμό από την αρχή. Επίσης είναι πιο αγαπημένοι όλοι, όχι σαν εμάς.
Λάθος κανεις. Έχοντας περάσει και από τις δυο βαθμίδες, δεν ισχύει ότι είναι πιο αγαπημένοι στην πρωτοβαθμια. Το πιο κοινό όταν συζητήσεις το θέμα της φασαρίας με το δάσκαλο της τάξης, η καραμέλα είναι ίδια: «σε μένα κάθονται σούζα, σε σας (ειδικότητες) τα κάνουν μόνο αυτά».