*

Αποστολέας Θέμα: Διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης  (Αναγνώστηκε 136512 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Anast77

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουαρίου 21, 2008, 10:10:54 am »
Τελικα ολο και περισσοτερους συναδελφους ειδικοτητων στο δημοτικο ακουω να εχουν κοινες εμπειριες, αρα κατι φταιει - και δεν ειμαστε αποκλειστικα εμεις υπευθυνοι.
Η απαξιωση των ειδικοτητων απο πολλους δασκαλους ειναι συχνο φαινομενο, οπως και η απαξιωση απο μερους των παιδιων που θεωρουν το μαθημα στο φροντιστηριο "καλυτερο" και γραφουν στα παλαιοτερα των υποδηματων τους την ξενη γλωσσα στην ταξη (δεν ειναι μονο τα Αγγλικα, ισχυει και για Γαλλικα και Γερμανικα)
Για να μη βγαινουμε ομως εκτος θεματος, θα ανοιξω ενα τοπικ πιο συγκεκριμενο να συζητησουμε εκει..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:11:29 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 03:13:15 pm »
Συνάδελφοι επαναφέρω το θέμα, δυστυχώς όχι για καλό.

Θα ήθελα την βοήθειά σας και την εμπειρία σας. Είναι κανείς που να έχει βρεθεί αντιμέτωπος με έμμεσες απειλές από παιδιά για την 'ακεραιότητα' του αμαξιού του και ατάκες 'θα σας κάνω την ζωή δύσκολη στην τάξη με φάρσες κτλ' ; Και εάν ναι, πως το αντιμετώπισε; Είναι φρόνιμο να παρκάρω το αμάξι μου λίγο πιο μακριά από την πόρτα του σχολείου τουλάχιστον για λίγες μέρες ή όχι;

Και για να το πάω πιο μακριά και να καλύψω όλες τις περιπτώσεις...είναι κανένας που να του έχουν κάνει ζημιές μαθητές (ή υποψιάζεται ότι ήταν μαθητές) σε αμάξι κτλ; πως αντέδρασε; η κατάθεση μύνησης βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις;

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 07:07:05 pm »
Καταρχην μίλα με το ίδια το παιδι.Για πιο λόγο σε απειλει.Ισως έχει κάποια εξήγηση που με την συζήτηση μπορεί να αναίρεσει.Αν συνεχίζει αδιαφόρησε για 2-3 φορές κι αν και αυτό δεν πιάσει κατευθείαν στον Διευθυντή ο οποίος νομίζω πρέπει να ενημερωθεί για το περιστατικό
Αν οι απειλές έγιναν μπροστά στους άλλους μαθητές τους έχεις μάρτυρες.Επειδή όμως υπάρχει η περίπτωση να τον υποστηρίξουν καλό είναι νομίζω να εξηγήσεις στους υπόλοιπους οτι αυτή η πιθανή τους στάση κάνει κακό στον συμμαθητή τους γιατι έτσι εκτος οτι του δίνουν το δικαίωμα να το ξανακάνει. δεν τον βοηθούν να βελτιώσει την συμπεριφορά του στους καθηγητές του και οχι μόνο
Πιστεύω επίσης οτι το θέμα πρέπει να το αναφέρεις στον σύλλογο Διδασκόντων και  ο διευθυντής να κάνει τις κατάλληλες συστάσεις.Αν συνεχίσει θα το ξανααναφέρεις και θα ακολουθήσουν και οι κατάλληλες κυρώσεις.
Πάντως απειλές για αυτοκίνητο έχω ακούσει και εγω απο άλλους συναδέλφους σε ένα ΤΕΕ οταν ήμουνα αλλά ποτέ κανένα περιστατικό.Είχα τον φόβο αν και δεν απειλήθηκα ποτέ,αλλά δεν τον έδειξα ουτε τον ανέφερα  ποτέ
.Για να κάνεις μήνυση θα πρέπει να έχεις αποδείξεις και οχι απλά υπόνοιες.

Εγω προσωπικά αν και  είχα τον φόβο δεν   έκρυβα το αυτοκίνητο μου.

Αποσυνδεδεμένος Joanne

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 07:19:45 pm »
Και εγώ δέχτηκα απειλές για το αμάξι μου του στυλ: ξέρουμε ποιο είναι το αμάξι σας και εμείς θα γυρίσουμε σπίτια μας, εσείς όμως;
Επειδή όμως είναι γενικά ήσυχο σχολείο, δεν πιστεύω ότι το εννοούσαν και δεν το πήρα στα σοβαρά. Δεν το είπα στη διευθύντρια, επειδή όμως είπαν τα ίδια στην καθηγήτρια των Αγγλικών και αυτή φοβήθηκε και ενημέρωσε τη διευθύντρια, ο μαθητής πήρε μονοήμερη. Εγώ έπιασα και του μίλησα και μου είπε ότι φυσικά το έλεγε για πλάκα και δεν το εννούσε.

Νομίζω πάντως ότι σ΄ αυτές τις περισπτώσεις δεν πρέπει να δείξεις ότι φοβάσαι.
Θυμάμαι εγώ είχα πει στο μαθητή όταν με απειλούσε: Άντε, τι κάθεσαι, βγες έξω και κόψε μου και τα τέσσερα λάστιχα. Φυσικά, δεν έκανε τίποτα.
Νομίζω τα λένε πιο πολύ για να δείξουν ότι είναι μάγκες μπροστά στους συμμαθητές τους.
Άλλωστε, και εγώ δεν είχα δώσει κάποιο δικαίωμα, ούτε ήμουνα κακιά μαζί τους για να περιμένω κάτι τέτοιο.
Τα καλά κόποις κτώνται.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:11:29 »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 08:28:46 pm »
Εγω είμαι σε γυμνάσιο . Οπότε οι εμπειρίες μου μάλλον δεν θα σε βοηθήσουν . Εχω δεχτεί light απειλές . Για παράδειγμα ενας μαθητής που ενοχλούσε συνεχώς το μάθημα και του ανακοίνωσα οτι μέχρι το τέλος της ώρας δεν θα του ξαναδώσω τον λόγο , με απείλησε θυμωμένος οτι ''Θα δω τι έχω να πάθω που τον αγνοώ'' . Και το επανέλαβε κανα δυο φορές έντονα .
Εγω συνέχισα να τον αγνοώ και τελικά εμεινε στα λόγια .

Συνάδελφος όμως που δούλευε σε ΤΕΕ και προσπάθησε να επιβληθεί σε αγροίμια , μου είπε οτι του έκαναν ζημιά στο αυτοκίνητο . Αν θυμάμαι καλά , δεν είχε προηγηθεί απειλή .

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 08:34:51 pm »
Το όλο σκηνικό έγινε μέσα στην διαδικασία ενός μεγάλου καβγά που είχα σήμερα σχεδόν με το σύνολο του τμήματος στο οποίο είναι το παιδί. Η αφορμή ήταν το ότι θέλησα να βγάλω 3 παιδιά με ωριαία αποβολή.
Από αυτό ξεκίνησε ένας μεγάλος καβγάς στον οποίο συμμετείχαν σχεδόν όλα τα παιδιά (ευτυχώς όχι όλα  :-\) υποστηρίζοντας τους "αδικημένους" συμμαθητές τους οι οποίοι αρνούνταν τα βγουν από την αίθουσα και ζητούσαν να σβήσω τις απουσίες. ΟΛΗ η ώρα αναλώθηκε στον καβγά και ακόμα και τα παιδιά που δεν είχαν τιμωρηθεί αρνούνταν να κάνουν την άσκηση που είχα βάλει για το μάθημα. Στο διάλλειμα πήγα τα 3 παιδιά στον διευθυντή και τον ενημέρωσα και για τις απειλές. Ο διευθυντής τον προειδοποίησε ότι μπορώ να υποβάλω μήνυση και μόνο που το είπε αυτό και ζήτησε να έρθουν οι γονείς τους αύριο.

Για το αν θεωρώ ότι θα το κάνει...δεν ξέρω. Σήμερα που είναι Τσικνοπέμπτη και το τοπικό έθιμο είναι τα αλευρώματα, φεύγοντας από το σχολείο την τελευταία ώρα το "τόλμησαν" και μου ρίξανε μία χούφτα. Γύρισα και χαμογέλασα απλά (στο κάτω κάτω το αλευράκι τινάζεται εύκολα :)). Αλλά είδαν και σε ποιο αμάξι μπήκα και φοβάμαι ότι πάνω στην τσατίλα του και με την ηθική υποστήριξη των συμμαθητών του  μπορεί να το κάνει.
Αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω εάν βρεθώ προ τετελεσμένων αλλά χωρίς αποδείξεις :/

πόσο στενοχωριέμαι που βρέθηκα μπροστά σε αυτή την κατάσταση :(

Αποσυνδεδεμένος Ioli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 11:21:11 pm »
Happiness εγώ είμαι σε λύκειο.Θα σε συμβούλευα να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου μακριά από το σχολείο.Στο δικό μου το τμήμα υπήρχε ένα παιδί που δημιουργούσε πολλά προβλήματα,είχε ψυχολογικά προβλήματα και ήταν επιθετικός και βίαιος και απέναντι στους καθηγητές και απέναντι στους συμμαθητές του.Μια μέρα έγινε μια μεγάλη φασαρία με μια καθηγήτρια,η οποία και τον απέβαλε.Στη συνέχεια τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε να έρθει στο σχολείο να ενημερωθεί για τη διαγωγή του γιου της.Η μητέρα ήρθε και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι το παιδί της ήταν το καλύτερο του σχολείου!Το θέμα είναι ότι την επόμενη μέρα η συνάδελφος μου είπε ότι βρήκε το αυτοκίνητό της χαραγμένο.Δεν είχε δει βέβαια ποιός  το έκανε, ποτέ άλλοτε όμως δεν είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.Το κακό ήταν ότι δεν είχε αποδείξεις!
La vita e bella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 02:29:51 pm »
Λοιπόν...το αυτοκινητάκι μου την έβγαλε την μέρα ακέραιο  :) Ελπίζω ότι από Δευτέρα δεν θα κινδυνεύει πλέον

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 03:17:58 pm »
Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αλλά όταν ήμουν γυμνάσιο λόγω οικονομικών δυσκολιών της οικογένειας μου δεν είχα φόρμα για τη γυμναστική. 20 ωριέες μαζεύτικαν μέχρι να παρω φόρμα. Και μέτρησαν κανονικά.

Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος mavoglou

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Με τι σκέψεις θα μας θυμούνται οι μαθητές μας;
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 01, 2008, 10:30:23 am »
Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αλλά όταν ήμουν γυμνάσιο λόγω οικονομικών δυσκολιών της οικογένειας μου δεν είχα φόρμα για τη γυμναστική. 20 ωριέες μαζεύτικαν μέχρι να παρω φόρμα. Και μέτρησαν κανονικά.

Ισχύει ακόμα. Υπάρχει σχετικός νόμος.
Ο πολύς ιδρώτας δε σημαίνει ότι και το σπίτι που χτίστηκε είναι γερό.

Αποσυνδεδεμένος Anast77

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 01, 2008, 11:54:09 am »
Συνάδελφοι επαναφέρω το θέμα, δυστυχώς όχι για καλό.

Θα ήθελα την βοήθειά σας και την εμπειρία σας. Είναι κανείς που να έχει βρεθεί αντιμέτωπος με έμμεσες απειλές από παιδιά για την 'ακεραιότητα' του αμαξιού του και ατάκες 'θα σας κάνω την ζωή δύσκολη στην τάξη με φάρσες κτλ' ; Και εάν ναι, πως το αντιμετώπισε; Είναι φρόνιμο να παρκάρω το αμάξι μου λίγο πιο μακριά από την πόρτα του σχολείου τουλάχιστον για λίγες μέρες ή όχι;

Και για να το πάω πιο μακριά και να καλύψω όλες τις περιπτώσεις...είναι κανένας που να του έχουν κάνει ζημιές μαθητές (ή υποψιάζεται ότι ήταν μαθητές) σε αμάξι κτλ; πως αντέδρασε; η κατάθεση μύνησης βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις;

Ημουν σε δημοτικο (!) σχολειο της Κρήτης όταν άκουσα περιστατικό να απειλήσουν δασκάλα και τελικά να κάνουν οντως ζημιές στο αυτοκίνητο της... Απ'ο,τι θυμάμαι η ίδια δεν κάλεσε την αστυνομία (απορώ γιατί) αλλά δήλωσε στην τάξη - μέσα στην οποία υπήρχαν οι "ατακτοι" μαθητές - ότι έχει ζητήσει τη συνδρομή αστυνομικών και οτι ανα πάσα στιγμη μπορούν να την προστατεψουν και να τιμωρήσουν όσους απειλούν ή κάνουν ζημιές. Ήταν ψέμα αλλά τα παιδιά το πίστεψαν και μαζευτηκαν και έκτοτε δεν ξαναέκαναν κάτι στην κοπέλα.
Δυο χρόνια μετά στο ίδιο σχολείο έτυχε προσωπικά σε μένα και σε μία συνάδελφο (η κοπέλα δασκάλα, εγώ ειδικότητα στο τμήμα της) να έρθουν κάποια μεγάλα παιδιά της Στ' (14-15 χρονων) να μας απειλήσουν επειδή τους βάζαμε χαμηλούς βαθμούς, λέγοντας "Ξέρουμε που μένετε και θα ερθουμε να σας βρούμε!!"
Η αλήθεια είναι οτι τρομοκρατηθήκαμε αρκετά με τη συνάδελφο και κλειδωνόμασταν στο σπιτι για κάποιο διαστημα - όσο για το να βγαινουμε νύχτα ούτε λόγος. :o
Δεν το τραβήξαμε το θέμα γιατι σκεφτήκαμε ότι οι διευθυντές πιθανόν και να μη λάβαιναν τίποτα στα σοβαρά και απλά κάναμε υπομονη μια που και η χρονιά ήταν στα τελειώματα.
Αν ήταν αρχή της χρονιάς, πιθανόν να απευθυνόμασταν και κατευθείαν στην αστυνομία - δεδομένου και του περιστατικού με τη δασκάλα και το αυτοκίνητο.
Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω, πάντως βάλε πάνω απο όλα τον εαυτό σου και μην υποτιμάς ένα πολύ θυμωμένο παιδί...

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 01, 2008, 03:00:40 pm »
Γιατί δεν καλείτε τα ΜΑΤ? Σίγουρη λύση για πάντα

Αποσυνδεδεμένος ipermahia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • "Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα"
    • Προφίλ
    • ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΩΡΟΜ & ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 01, 2008, 04:05:13 pm »
Συνάδελφοι, απευθύνομαι σε όλους όσοι έχουν πείρα από τα προβλήματα μιας σχολικής τάξης, σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αλλά και σε αυτούς που παρακολουθούν ή έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια με ανάλογο θέμα.
Είμαι αναπληρώτρια πρώτη χρονιά σε νησί των Δωδεκανήσων, εργάζομαι σε Γυμνάσιο και η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη. Το σχολείο έχει παιδιά με πολλά προβλήματα συμπεριφοράς,εκδηλώνουν τρομερή επιθετικότητα, δεν παίρνουν από λόγια αλλά ούτε από τιμωρίες, τα περισσότερα έχουν μαθησιακές δυσκολίες,μάθημα δεν μπορώ να κανω πια, αφού την περισσότερη ώρα προσπαθώ να επιβάλω την τάξη. Από την αρχή ήμουν αυστηρή, γιατί είδα με τι περιπτώσεις έχω να κάνω, παρόλα αυτά το θράσος, η αναίδεια και η άπρεπη συμπεριφορά τους συνεχίζεται. Μόνο το διευθυντή φοβούνται, πήγαινα στην αρχή κάποιους μαθητές, αλλά η συμπεριφορά του διευθυντή και γενικότερα η νοοτροπία του είναι απαράδεκτη, τον έχω δει να σηκώνει χέρι και να τα βρίζει, πράγμα που δε θεωρώ καθόλου σωστό. Δυστυχώς σε αυτό το νησί τέτοιες μεθόδους χρησιμοποιούν, αλλά εγώ δεν μπορώ να τις αποδεχτώ. Από την άλλη οι συνάδελφοι οι παλιοί δε βοηθούν, οι περισσότεροι είναι ντόπιοι και κλέινουν τα μάτια, άλλοι απλώς σχολιάζουν και συμμερίζονται το πρόβλήμά μου και άλλοι θέλουν να είναι τυπικοί και σου την λένε αν δε σημειώνεις ποινολόγιο. Σήμερα που ήμουν χάλια, είδα το αληθινό πρόσωπο κάποιων συναδέλφων, μόνο ο υποδιευθυντής είναι άνθρωπος.Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, συνάδελφοι, περνάμε καθημερινά ώρες στο σχολείο, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και αντί να βοηθά ο ένας τον άλλον, πάει να του τη βγει.
Δεν ξέρω πώς να συμπεριφερθώ, όπως είπα δεν εμπιστεύομαι το διευθυντή, δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του (ειναι και μεγάλος στην ηλικία  και με απαρχαιωμένες αντιλήψεις). Δυστυχώς ούτε τους συναδέλφους πλέον. Όποιος έχει αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα, ας μου δώσει τα φώτα του.

Ο καθένας από μας θα σου δώσει και τον δικό του τρόπο αντιμετώπισης μιας παρόμοιας κατάστασης, μόνο που δεν είναι πάντα ο κατάλληλος, ή μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο για ένα μήνα!

Η πιο εύκολη λύση είναι αυτό που είπε ο συνάδελφος παρακάτω!Το εχω κάνει και εγώ αλλά σε τάξη Λυκείου με ωριαία αποβολή όλου του τμήματος, γιατί έβαλαν φωτιά στο συρτάρι της έδρας (σε διάλειμμα) και δεν αναλάμβανε κανείς την ευθύνη!Μετά υπήρξε όμως ο σχετικός διάλογος, προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν φοβήθηκα μήπως καεί η τάξη ή το σχολείο, αλλά πως θα μπορούσε η πράξη τους να είχε άσχημες συνέπειες αν κάποιος μαθητής είχε άσθμα!

Το πιο εύκολο όπως είπα να τους βγάζεις συνέχεια έξω, να μην σβήνεις απουσίες κλπ, όμως αν πάθει κάποιο παιδί κάτι έξω, ποιος θα έχει την ευθύνη;

Το ποιο δύσκολο για όλους μας είναι  να μπορούμε όλοι εμείς να διαχειριζόμαστε τα προβλήματα στη σχολική τάξη!

Η δική μου η συμβουλή είναι πιο δύσκολη!Προσπάθησε και ξαναπροσπάθησε να δεις τον κάθε μαθητή ως μονάδα, με τα δικά του προβλήματα!Σίγουρα δεν περνάει τόσο καλά στο σπίτι και αυτό το μεταφέρει στο σχολείο!
Δεν θα σε μαλώσει κανείς αν ξεφύγεις λίγο από το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και ανοίξεις διάλογο μαζί τους!
Ρώτα τους τι θέλουν!Ρώτα τους τι φταίει;
Μια φορά σε μια τάξη που μιλούσαν ,ρώτησα τα παιδιά αν έφταιγα εγώ για αυτό που γινόταν( μιλούσαν συνεχώς κάποιοι μαθητές) και κάποιοι άλλοι απάντησαν, ότι έπρεπε να είμαι και ευχαριστημένη!Σε άλλους έκαναν χειρότερα!

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι παιδιά Γυμνασίου!Δες το ενδιαφέροντά τους!

Αποσυνδεδεμένος ipermahia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • "Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα"
    • Προφίλ
    • ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΩΡΟΜ & ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 01, 2008, 04:12:30 pm »
Και εγώ δέχτηκα απειλές για το αμάξι μου του στυλ: ξέρουμε ποιο είναι το αμάξι σας και εμείς θα γυρίσουμε σπίτια μας, εσείς όμως;
Επειδή όμως είναι γενικά ήσυχο σχολείο, δεν πιστεύω ότι το εννοούσαν και δεν το πήρα στα σοβαρά. Δεν το είπα στη διευθύντρια, επειδή όμως είπαν τα ίδια στην καθηγήτρια των Αγγλικών και αυτή φοβήθηκε και ενημέρωσε τη διευθύντρια, ο μαθητής πήρε μονοήμερη. Εγώ έπιασα και του μίλησα και μου είπε ότι φυσικά το έλεγε για πλάκα και δεν το εννούσε.

Νομίζω πάντως ότι σ΄ αυτές τις περισπτώσεις δεν πρέπει να δείξεις ότι φοβάσαι.
Θυμάμαι εγώ είχα πει στο μαθητή όταν με απειλούσε: Άντε, τι κάθεσαι, βγες έξω και κόψε μου και τα τέσσερα λάστιχα. Φυσικά, δεν έκανε τίποτα.
Νομίζω τα λένε πιο πολύ για να δείξουν ότι είναι μάγκες μπροστά στους συμμαθητές τους.
Άλλωστε, και εγώ δεν είχα δώσει κάποιο δικαίωμα, ούτε ήμουνα κακιά μαζί τους για να περιμένω κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι παρήγορο αλλά και εγώ δέχομαι απειλές τέτοιους είδους για το αυτοκίνητο!
Όταν όμως μου το λένε εκείνη την ώρα χαμογελάω και τους λέω: " τι καλά, ευκαιρία οι γονείς σας να μου το κάνουν καινούριο" Δεν το άκουσα ξανά , άσε που το προσέχουν κιόλας!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182674
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)