*

Αποστολέας Θέμα: Συνοδός σε σχολική εκδρομή  (Αναγνώστηκε 42835 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anti_08

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συνοδός σε σχολική εκδρομή
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2022, 03:56:08 pm »
Δεν νομίζω να διαφωνεί κάνεις σοβαρός άνθρωπος σε αυτά που λες Έσπερος και English, με τον τρόπο που τα θέσατε. 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:16:13 »

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2022, 12:49:20 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 20, 2023, 08:45:09 pm από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος Sifounas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2022, 04:09:22 pm »
Επειδή διάβασα ότι σε περίπτωση εκδρομής μαθητών στο εξωτερικό πρέπει να ενημερωθεί (αφού εγκριθεί η μετακίνηση) και το τμήμα Ε1 του υπουργείου εξωτερικών και η αντίστοιχη πρεσβεία της Ελλάδος στο εξωτερικό , το είπα στο διευθυντή μου και αυτός μου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Εσείς γνωρίζετε κάτι συνάδελφοι σχετικά με αυτό;

Ευχαριστώ
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2022, 04:20:04 pm από Sifounas »

Αποσυνδεδεμένος asta napane

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2022, 06:42:09 pm »
Επειδή διάβασα ότι σε περίπτωση εκδρομής μαθητών στο εξωτερικό πρέπει να ενημερωθεί (αφού εγκριθεί η μετακίνηση) και το τμήμα Ε1 του υπουργείου εξωτερικών και η αντίστοιχη πρεσβεία της Ελλάδος στο εξωτερικό , το είπα στο διευθυντή μου και αυτός μου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Εσείς γνωρίζετε κάτι συνάδελφοι σχετικά με αυτό;

Ευχαριστώ

Αν δεις μερικές αποφάσεις διεθυνσεων εκπαίδευσης σχετικές στη διαύγεια, κοινοποιούν αυτές στο εξωτερικών την απόφαση της δπε/δδε (ο διευθυντής του σχολείου δε νομίζω ότι κάνει κάτι, έπρεπε να το είχε δει πάντως στα χαρτιά της διεύθυνσης)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:16:13 »

Αποσυνδεδεμένος ernie

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • gunga galunga
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2022, 07:13:49 pm »

Ευχαριστώ

Είναι ο νόμος για τις εκδρομές, 2888/2020

Άρθρο 6,
αν βγούμε από την κρίση σε λιγότερο από 100 χρόνια, εμένα να μην με λένε ernie

Αποσυνδεδεμένος Debaser

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Κάθε στιγμή είναι μια υπέροχη ευκαιρία...
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2022, 11:01:14 pm »
Σας ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για το σεντόνι που θα ακολουθήσει αλλά, με το θέμα αυτό, έχω προβληματιστεί αρκετά από πέρυσι.

Καταρχάς, συμφωνώ απόλυτα με English και Έσπερο στα όσα έγραψαν. Προσυπογράφω το ευεργετικό τέτοιων εκδρομών, τις υπερασπίζομαι και δηλώνω πάντα πρόθυμος. Αισθάνομαι πως θα ήμουν υποκριτής (ή στα πρόθυρα άνοιας) αν δε θυμόμουν όταν ήμουν εγώ στην τρίτη λυκείου, το πόσο περιμέναμε αυτήν την πενθήμερη στην Κέρκυρα, η οποία δεν είχε κανέναν εμφανή εκπαιδευτικό / πολιτιστικό χαρακτήρα που να θυμάμαι (εκτός αν πρέπει να εντάξω την επίσκεψη στο εργαστήριο παρασκευής λικέρ από κουμ-κουάτ και τα αναμενόμενα λαμπρά αποτελέσματα του να επιτρέπεις ελεύθερη δοκιμή όλων των ειδών/γεύσεων λικέρ, από 17χρονα...  Ή την έξοδο σε κάποιο club/disco -ευτυχώς όχι σκυλάδικο- για "δοκιμή" των... εκρηκτικών ποτών τους ;D ) αλλά, όταν επιστρέψαμε, είδα και ένοιωσα να έρχομαι πολύ πιο κοντά με συμμαθητές και συμμαθήτριές μου - ακόμα και με άτομα που δεν είχα ξαναμιλήσει ή είχα μια άλλη εντύπωση. Στην ανάμνησή μου, το σχολείο έμοιαζε πολύ πιο οικείο και ελπίζω, να μην είμαι ο μόνος με αντίστοιχες αναμνήσεις.

Θυμάμαι επίσης και την αγωνία να βρεθούν συνοδοί. Συνοδοί οι οποίοι, ακόμα και να μην τους είχαμε ποτέ καθηγητές/-τριες, θυμάμαι πως... ας πούμε, κερδίζανε τη συμπάθειά μας.

Τώρα, βέβαια, όλα αυτά τα θυμάμαι από μία (μακρινή; αλλιώτικη;) εποχή, κάπου στα τέλη των 90s. Θυμάμαι καθαρά όμως να τα σκέφτομαι ακριβώς έτσι από τότε.

30 χρόνια μετά, η μόνη σχολική εκδρομή που έχω συνοδεύσει, ήταν πέρυσι, μία ημερήσια για Α' και
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2022, 11:10:16 pm από Debaser »
Τα άτομα που δεν κοιμούνται καλά είναι, λιγότερο ή περισσότερο, ένοχα. Το φταίξιμό τους είναι πως αναγκάζουνε τη νύχτα να είναι παρούσα... (Maurice Blanchot)

https://www.youtube.com/watch?v=VDsPU-EEFrU

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2022, 11:42:50 pm »
Για τις πολυήμερες λέω, και αυτές που δεν εντασσονται σαφώς σε συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηγριότητα για ορισμένο αριθμό μαθητών που έχουν δουουλέψει για κάτι (πχ επίσκεψη σε ΚΠΕ). Αυτες είναι το θέμα μου. Ακόμα κι η μονοήμερη, χρησιμη είναι αρκεί να μην πιέζεται κάποιος από το σχολείο. Κατα τ' άλλα δεν έχω θέμα και με περιπατο σκέτο περίπατο για χαβαλέ. Κι αυτό ανάγκη το έχουν. Και τα παιδιά που πάνε στο ΚΠΕ και θελουν το βράδυ να χαζολογήσουν στα δωμάτια, κι αυτό σοτ πρόγραμμα είναι και πάντα το επέτρεπα κι ας ήμουν μετά με τρεις ώρες ύπνο να σκαρφαλωνω στα κατσάβραχα για την επίσκεψη πεδίου. Δεν με νοιάζουν αυτά. Αλλά το να πας δήθεν στην Κρήτη και να κοιμούνται στο λεωφορείο επειδή ξενύχτησαν σε κάθε παρακμιακό επαρχιακό σκυλάδικο και να ξυπνάνε μετά βίας για να βγει μια ομαδκή φωτό στην Κνωσό έτσι για τα προσχήματα, δεν το καταλαβαίνω. Και να έχεις και το άγχος αν θα γυρίσουν αρτιμελή, αν θα αποφασίσουν να διαιωνίσουν το είδος, να πιουν όλο το

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2022, 09:14:59 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 20, 2023, 08:33:15 pm από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2022, 03:24:02 pm »
Τα γυμνάσια από επαρχία συνήθως πηγαίνουν στην Αθήνα τριήμερη για τη

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2022, 05:25:12 pm »
Τα παιδιά του γυμνασίου δεν έχουν λιγότερα  δικαιώματα από του Λυκείου. Αν όλοι συμφωνούν στον Σύλλογο και βρεθούν συνοδοί, ας πάει και το γυμνάσιο. Από την άλλη, ναι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συνοδέψουμε.  Και αν δε θέλουμε, ας μην υποχωρούμε. Δεν το χρωστάμε σε κανέναν.
Δεν είναι εύκολο να πηγαίνουν όλοι με προγράμματα στα επαρχιακά σχολεία, καθώς τα ΚΠΕ που τα οργανώνουν, συνήθως βρίσκονται πολύ μακριά και είναι άβολα στη μετακίνηση. Οπότε, καλή και η

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2022, 05:43:24 pm »
Γιατί όμως η εκδρομή με διανυκτέρευση να θεωρείται δικαίωμα;

Ας κάνει το σχολείο ημερήσιες επισκέψεις σε μερη ενδιαφέροντα. Οπουδήποτε κι αν είσαι μπορείς να βρεις ωραία μερη για εκδρομές, εκτός από τα παρα πολύ μικρά νησιά.

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2022, 05:58:07 pm »
Για να δουν κάτι άλλο, έξω από τον τόπο τους και να πάνε όλοι μαζί πριν χωριστούν στο λύκειο.
Συνήθως μονοήμερες πάνε η Α΄και η
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 20, 2022, 06:03:13 pm από harac »

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2022, 07:29:29 pm »
Για να δουν κάτι άλλο, έξω από τον τόπο τους και να πάνε όλοι μαζί πριν χωριστούν στο λύκειο.
Συνήθως μονοήμερες πάνε η Α΄και η

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2022, 07:49:09 pm »
Αν δεν θες να πας,  το κόβεις εξ αρχής και δεν σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι υπόλοιποι. Την πρώτη χρονιά που είχα έρθει στο σχολείο, μου είχαν ζητήσει και εμένα να συνοδέψω στην τριήμερη, αλλά είχα αρνηθεί.
 Όπου  συμβαίνουν όλα όσα περιγράφεις, είναι θέμα ανεπαρκούς και μεροληπτικού  διευθυντή.
Όπως έγραψα και  πριν δεν πάνε μόνο για τουρισμό, αλλά και για να είναι μαζί με την παρέα τους, πριν χαθούν στο λύκειο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182549
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)