0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και η δική μου σχολή άλλαξε όνομα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, τα πτυχία όμως πριν και μετά ήταν απολύτως ισοδύναμα. Επίσης ποτέ και πουθενα δεν έχω δει να κάνουν διάκριση σε πτυχία της ίδιας σχολής ανάλογα με την κατεύθυνση. Η κατεύθυνση ουσιαστικά δε λαμβάνεται υπ' όψιν πουθενα.
Η τροπολογία αφορά ΜΟΝΟ τους αποφοίτους με πτυχίο Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων ΟΧΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ...Άρα δεν υπάρχει περίπτωση όσοι τελειώνουν απο δω και πέρα να έχουν πτυχίο καθηγητικής σχολής γιατί στο νέο πρόγραμμα σπουδών δεν έχουν διδαχθεί 8 ως 16 παιδαγωγικά μαθηματα που είχαν οι παλαιότεροι αποφοιτοι.
Όποιος έχει τη μύγα...μυγιάζεται!!
Παράθεση από: elia στις Ιουλίου 26, 2009, 08:50:57 pmΚαι η δική μου σχολή άλλαξε όνομα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, τα πτυχία όμως πριν και μετά ήταν απολύτως ισοδύναμα. Επίσης ποτέ και πουθενα δεν έχω δει να κάνουν διάκριση σε πτυχία της ίδιας σχολής ανάλογα με την κατεύθυνση. Η κατεύθυνση ουσιαστικά δε λαμβάνεται υπ' όψιν πουθενα. Όταν ένα τμήμα αλλάζει όνομα, πρέπει να γίνει τροποποίηση του νόμου που ρυθμίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα και να προστεθεί η νέα ονομασία. Π.χ. το τμήμα Οικιακής Οικονομίας άλλαξε σε Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας και τροποποιήθηκε ο νόμος έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει και τους παλιούς και τους νέους απόφοιτους.Υπάρχουν περιπτώσεις που διαφοροποιούνται τα επαγγελματικά δικαιώματα ανάλογα με την κατεύθυνση. Π.χ. το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παν/μίου Θεσσαλίας έχει τρεις κατευθύνσεις. Οι απόφοιτοι των δύο πρώτων (Ιστορίας και Αρχαιολογίας) εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ02 φιλολόγων, ενώ οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Κοινωνικής Ανθρωπολογίας μέχρι τώρα δεν είχαν επαγγελματικά δικαιώματα στην εκπαίδευση (εντάσσονται τώρα στον κλάδο των κοινωνιολόγων με την ίδια τροπολογία που αφορά κι εσάς). Επίσης, μόνο οι της κατεύθυνσης Αρχαιολογίας έχουν δικαίωμα να εργαστούν ως αρχαιολόγοι.Άρα, αν η τροπολογία ψηφιστεί με αυτή τη διατύπωση, θα περιλαμβάνει αυτούς που στο πτυχίο τους αναγράφεται η παλιά ονομασία (Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων), ανεξαρτήτως κατεύθυνσης.
Όλοι από τον υπολογιστή είμαστε προθυμοι για αγώνες και κινητοποιήσεις αλλά όταν έρθει η ώρα να γίνει η μάζωξη είναι 10-15 άτομα. Για να μη παρεξηγηθώ, αναφέρομαι σε προηγούμενες κινητοποιήσεις είτε της ΠΕΑΕ είτε των ωρομισθίων. Αν διάβαζε κανείς τις συζητήσεις εδώ θα νόμιζε ότι θα μαζευονταν λαός στις κινητοποιήσεις αλλά δυστυχώς, άνθρακας ο θησαυρός.