0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, είναι αδιανόητο να μην θεωρείται η προϋπηρεσία προσόν διορισμού. Αν δεχτούμε ότι μοναδικό κριτήριο πρέπει να είναι η επίδοση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τότε γιατί να μοριοδοτούνται τα μεταπτυχιακά-διδακτορικά ή ο βαθμός πτυχίου; Ακόμα και αν δεχτούμε ότι οι έχοντες προϋπηρεσία πρέπει να τιμωρηθούν, τότε ο μηδενισμός του κοντέρ δεν θα ήταν άδικος για εκείνους που μέσω ΑΣΕΠ κέρδισαν την ευκαιρία της αναπλήρωσης και της ωρομισθίας; Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει η επίδοση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να είναι το κριτήριο με τη μεγαλύτερη βαρύτητα αλλά όχι το μοναδικό. Η προϋπηρεσία στην εκπαίδευση , ο βαθμός πτυχίου, η κατοχή μεταπτυχιακών ή/και διδακτορικών επίσης. Επιπλέον η βαθμολογία σε προηγούμενους διαγωνισμούς, η παλαιότητα πτυχίου, κάποια κοινωνικά κριτήρια αν πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουν. Το δύσκολο κομμάτι είναι ο καθορισμός της βαρύτητας που πρέπει να δοθεί στο καθένα. Μην απαξιωθούν όσοι έχουν προσφέρει στην εκπαίδευση!, μην αγνοηθούν οι επιδόσεις στους προηγούμενους διαγωνισμούς![/quot+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Παράθεση από: ewatt στις Νοεμβρίου 13, 2009, 09:31:18 pmΠαράθεση από: Μπάμπης στις Νοεμβρίου 13, 2009, 09:19:57 pmΠΑΣΟΚ δεν θέλατε παιδάκια μου ; πάρτε τώρα το Πασοκάκι σας και ηρεμήστε. Κανένας Πασοκτζής δεν δικαιούται να μιλά. Μόκο λοιπόν. Αν θέλετε κάτι, τότε στους βουλευτές που τους ψηφίσατε και κυρίως όσοι ηλίθιοι ψήφισαν την αννούλα ; Δεν υπάρχει κανείς ; Εμα βέβαια τολμά να το πει. Θα το πάρουμε με τις κούπες.Περαστικά μας. Όλων μας. Ας ξεχάσουμε την εκπαίδευση. ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισα αλλά θα γραφτώ στην κλαδική τώρα!!Μετά από 2 επιτυχίες σε ΑΣΕΠ και μάλιστα στον τελευταίο για 25 θέσεις μη διοριστέα, με κάλεσαν πριν από 2 εβδομάδες ωρομίσθια.Σου ακούγεται λογικό? Πήγαινε ωρομίσθια φέτος και να κοιμάσαι ήσυχη. Του χρόνου θα σε διορίσουν μόνιμη. Πας καλά; Έχεις ιδέα από διορισμούς ; Δεν έχεις τίποτα. Από τη νέα χρονιά δεν έχεις τίποτα. Πόσο πιο ευθέως να μιλήσει η Αννούλα ; Σε διέγραψε κιόλας. Εσύ πήγαινε να την ξαναψηφίσεις. Σε φτύνουν και νομίζεις οτι βρέχει. Περαστικά σου .Μη ξεχάσεις και την συνδρομή στην κλαδική. Να τους ενισχύσουμε τους ανθρώπους!!!
Παράθεση από: Μπάμπης στις Νοεμβρίου 13, 2009, 09:19:57 pmΠΑΣΟΚ δεν θέλατε παιδάκια μου ; πάρτε τώρα το Πασοκάκι σας και ηρεμήστε. Κανένας Πασοκτζής δεν δικαιούται να μιλά. Μόκο λοιπόν. Αν θέλετε κάτι, τότε στους βουλευτές που τους ψηφίσατε και κυρίως όσοι ηλίθιοι ψήφισαν την αννούλα ; Δεν υπάρχει κανείς ; Εμα βέβαια τολμά να το πει. Θα το πάρουμε με τις κούπες.Περαστικά μας. Όλων μας. Ας ξεχάσουμε την εκπαίδευση. ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισα αλλά θα γραφτώ στην κλαδική τώρα!!Μετά από 2 επιτυχίες σε ΑΣΕΠ και μάλιστα στον τελευταίο για 25 θέσεις μη διοριστέα, με κάλεσαν πριν από 2 εβδομάδες ωρομίσθια.Σου ακούγεται λογικό?
ΠΑΣΟΚ δεν θέλατε παιδάκια μου ; πάρτε τώρα το Πασοκάκι σας και ηρεμήστε. Κανένας Πασοκτζής δεν δικαιούται να μιλά. Μόκο λοιπόν. Αν θέλετε κάτι, τότε στους βουλευτές που τους ψηφίσατε και κυρίως όσοι ηλίθιοι ψήφισαν την αννούλα ; Δεν υπάρχει κανείς ; Εμα βέβαια τολμά να το πει. Θα το πάρουμε με τις κούπες.Περαστικά μας. Όλων μας. Ας ξεχάσουμε την εκπαίδευση.
αν σε κάλεσαν ωρομίσθια κοντά πάνε. αν σε κάλεσαν μακριά πως θα τους πληρώσεις.... με το τίποτα?
Ξέρω άτομα που είναι στο Υπουργείο και μόνο καφέδες δεν πίνουν και ούτε τους πήραν με βύσμα (μειοψηφία θα μου πείτε αλλά υπάρχουν και τέτοιοι από τότε που το Υπουργείο πήγε στο Μαρούσι...). Μην τα ισοπεδώνετε όλα και μην έχετε την αντίληψη ότι μόνο εμείς δουλεύουμε και κανένας άλλος. Άλλωστε τη δουλειά στο Υπουργείο τη θεωρώ κάτι απίστετα βαρετό και μονότονο, έχει λιγότερες άδειες, μεγαλύτερο ωράριο και όσο να'ναι έχει το ζόρι του. Το μόνο που του κρατάει τους περισσότερους εκεί είναι τα μορια. Όχι ότι το θεωρώ σωστό κι αυτό. Κι εγώ σε δυσπρόσιτα δούλευα... Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να προβαίνομαι σε εύκολους αφορισμους. Η κάθε "μεταρρύθμιση" έχει τίμημα και θα πρέπει να φροντίσουν στο υπουργείο να θιγούν όσο το δυνατό λιγότεροι. Εγώ π.χ. επειδή είμαι διορισμένη με ΑΣΕΠ δεν σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάω τον εαυτό μου και να μη σημειώνω την αδικεία που υφίσταται η πλειοψηφία του 40% με τη νόμιμη προυπηρεσία.
Παράθεση από: fx07 στις Νοεμβρίου 13, 2009, 09:51:42 pmΞέρω άτομα που είναι στο Υπουργείο και μόνο καφέδες δεν πίνουν και ούτε τους πήραν με βύσμα (μειοψηφία θα μου πείτε αλλά υπάρχουν και τέτοιοι από τότε που το Υπουργείο πήγε στο Μαρούσι...). Μην τα ισοπεδώνετε όλα και μην έχετε την αντίληψη ότι μόνο εμείς δουλεύουμε και κανένας άλλος. Άλλωστε τη δουλειά στο Υπουργείο τη θεωρώ κάτι απίστετα βαρετό και μονότονο, έχει λιγότερες άδειες, μεγαλύτερο ωράριο και όσο να'ναι έχει το ζόρι του. Το μόνο που του κρατάει τους περισσότερους εκεί είναι τα μορια. Όχι ότι το θεωρώ σωστό κι αυτό. Κι εγώ σε δυσπρόσιτα δούλευα... Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να προβαίνομαι σε εύκολους αφορισμους. Η κάθε "μεταρρύθμιση" έχει τίμημα και θα πρέπει να φροντίσουν στο υπουργείο να θιγούν όσο το δυνατό λιγότεροι. Εγώ π.χ. επειδή είμαι διορισμένη με ΑΣΕΠ δεν σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάω τον εαυτό μου και να μη σημειώνω την αδικεία που υφίσταται η πλειοψηφία του 40% με τη νόμιμη προυπηρεσία. Σε παραπέμπω σε παλαιότερο τόπικ όπου μια κοπελίτσα ειρωνικά απαιτεί το άνοιγμα μιας επιπλέον πόρτας στο κτήριο του υπουργείου από την πλευρά του mall, για να κάνει τα ψώνια της και να πίνει τους καφέδες της χωρίς να αναγκάζεται να κάνει ολόκληρο τον κύκλο!Και όλα αυτά παίρνοντας τα μόρια δυσπρόσιτου και στερώντας κάποια δύστυχα παιδιά από το δικαίωμα στην ισότιμα παρεχόμενη εκπ/ση.Φυσικά και δεν είναι όλοι οι αποσπασμένοι βύσματα και δεν κουβαλάνε όλοι τέτοια νοοτροπία,αλλά πρέπει να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση;Στο σχολείο μου (μέσα Νοεμβρίου) τα παιδιά δεν έχουν μαθηματικό και πληροφορικάριο,ενώ έχουμε χρεωθεί 4-5 από καθεμιά από αυτές τις ειδικότητες.
Παράθεση από: rublev στις Νοεμβρίου 13, 2009, 10:39:54 pmΠαράθεση από: fx07 στις Νοεμβρίου 13, 2009, 09:51:42 pmΞέρω άτομα που είναι στο Υπουργείο και μόνο καφέδες δεν πίνουν και ούτε τους πήραν με βύσμα (μειοψηφία θα μου πείτε αλλά υπάρχουν και τέτοιοι από τότε που το Υπουργείο πήγε στο Μαρούσι...). Μην τα ισοπεδώνετε όλα και μην έχετε την αντίληψη ότι μόνο εμείς δουλεύουμε και κανένας άλλος. Άλλωστε τη δουλειά στο Υπουργείο τη θεωρώ κάτι απίστετα βαρετό και μονότονο, έχει λιγότερες άδειες, μεγαλύτερο ωράριο και όσο να'ναι έχει το ζόρι του. Το μόνο που του κρατάει τους περισσότερους εκεί είναι τα μορια. Όχι ότι το θεωρώ σωστό κι αυτό. Κι εγώ σε δυσπρόσιτα δούλευα... Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να προβαίνομαι σε εύκολους αφορισμους. Η κάθε "μεταρρύθμιση" έχει τίμημα και θα πρέπει να φροντίσουν στο υπουργείο να θιγούν όσο το δυνατό λιγότεροι. Εγώ π.χ. επειδή είμαι διορισμένη με ΑΣΕΠ δεν σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάω τον εαυτό μου και να μη σημειώνω την αδικεία που υφίσταται η πλειοψηφία του 40% με τη νόμιμη προυπηρεσία. Σε παραπέμπω σε παλαιότερο τόπικ όπου μια κοπελίτσα ειρωνικά απαιτεί το άνοιγμα μιας επιπλέον πόρτας στο κτήριο του υπουργείου από την πλευρά του mall, για να κάνει τα ψώνια της και να πίνει τους καφέδες της χωρίς να αναγκάζεται να κάνει ολόκληρο τον κύκλο!Και όλα αυτά παίρνοντας τα μόρια δυσπρόσιτου και στερώντας κάποια δύστυχα παιδιά από το δικαίωμα στην ισότιμα παρεχόμενη εκπ/ση.Φυσικά και δεν είναι όλοι οι αποσπασμένοι βύσματα και δεν κουβαλάνε όλοι τέτοια νοοτροπία,αλλά πρέπει να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση;Στο σχολείο μου (μέσα Νοεμβρίου) τα παιδιά δεν έχουν μαθηματικό και πληροφορικάριο,ενώ έχουμε χρεωθεί 4-5 από καθεμιά από αυτές τις ειδικότητες.Το καταλαβαίνω αυτό που λες κι έχεις δίκιο, απλώς δεν πρέπει μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά, όπως είπαν και άλλοι παραπάνω..