0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προσυπογράφω το μανιφέστο του συναδέλφου rublev!!Μια μικρή διαφοροποίηση... Θα προτιμούσα στο μέλλον αντί του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ να υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα επιλογής των εκπαιδευτικών (μέσω ΑΣΕΠ βέβαια!). Έχουν γίνει πολλές προτάσεις. Είναι πιο δημιουργικό για κάποιον νέο απόφοιτο να συνεχίζει τις σπουδές του στην διδακτική του αντικειμένου που θα θέλει να διδάξει και να πριμοδοτείται αυτό και να μην συνεχίζει τη ''φροντιστηριακής αγωγή'' του στα παράνομα φροντιστήρια για τον διαγωνισμό. Το πανεπιστήμιο μπορεί ακόμη να δώσει λύσεις και να ετοιμάζει τον αναγκαίο αριθμό ικανών εκπαιδευτικών.καλη η ιδεα σου και συμφωνω. Σκεψου ομως οτι αυτο θα πρεπει να ισχυσει για ολα τα τμηματα (τουλαχιστον οσο αφορα τους φιλολογους) εκτος απο της Παιδαγωγικης (ΦΠΨ) μιας και οπως προειπα ειναι καθαρα καθηγητικη σχολη με την εννοια οτι κανουν πανω απο 16 μαθηματα Διδακτικης φιλολογικων μαθηματων, εχουν τις διπλασιες ωρες παρακολουθησης μαθηματων στα σχολεια και τελος για να παρουν πτυχιο μπαινουν σε ταξη για να κανουν οι ιδιοι μαθημα και βαθμολογουνται απο τον βοηθο καθηγητη πανεπιστημιου. εγω π.χ. διδαξα Λατινικα στο Λυκειο Κολωνακιου αλλιως πτυχιο δεν επαιρνα.επομενως, οι αποφοιτης της ειδικοτητας δεν θα το δεχτουν ευκολα.θα προτεινα ομως να μειωθει ο συντελεστης της ειδικης διδακτικης απο 60 σε 40 ωστε το υποκειμενικο στοιχειο να μειωθει αρκετα. αυτο ειναι πολυ πιο εφικτο και δικαιο.Με τα σημερινά δεδομένα, βέβαια, η επιτυχία στον διαγωνισμό πρέπει να είναι βασική προυπόθεση για οποιοδήποτε διορισμό!!Όλα τα άλλα είναι εκ' του πονηρού ή του ''λαμογιού''...ΥΓ. Μάρκος, Αναστασία76 θα ήμουν στην πορεία, άλλα έπρεπε να πάω στην επαρχία. οταν ελεγα "δικαιολογιες αλλου" δεν αναφερομουν σε σενα. εχω παρακολουθησει τα λεγομενα σου και εισαι σωστος και μετρημενος.φυσικο ειναι να μην μπορουν ολοι να συμμετεχουν. το ελεγα γιαυτους που "κλαιγονταν " και φωναζαν οτι δεν ειναι δικαιο να χαθουν τα μορια τους που με κοπο ιδρωτα αιμα πεινα και δυστυχια τα απεκτησαν και που στη "διαβουλευση" εβγαζαν στη φορα τη πονεμενη τους ζωη. εναν
οταν καποιοι εχουμε ξεφυγει λιγο απο το στοχο μας ,καλο ειναι καποιος να μας τον θυμιζει.Rublev ευχαριστω... το αρθρο στο εθνος το διαβασατε;τελικα δεν ειν κακο,με καποιες τροποποιησεις και καποιες αποσαφηνισεις....καταπινεται..
και παλι ρε παιδια δεν καταλαβαινω....... τι εννοει εναν ΑΣΕΠ?