0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: piaget στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 06:06:43 pmΜάλλον έχετε ξεχάσει όλοι σας πως ήταν όταν είσασταν μαθητές. Τους καθηγητές που είχατε και πόσο ενδιαφέρονταν για εσάς.Τώρα είστε καθηγητές και το μόνο που κάνετε είναι να περιμένετε καρτερικά να περάσει το μαρτύριο της σχολικής ώρας για να φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε από την τάξη και στη συνέχεια να μπείτε εδώ για να πείτε τον "πόνο" σας.αυτός μάλλον είναι ο δικός σου πόνος και μπήκες μέσα για να μας τον πεις.. επίσης, κάνε σπουδές πάνω στην κοινωνιολογία και την ψυχολογία της εκπαίδευσης, μάθε τι σημαίνει εκπαιδευτική έρευνα και μετά έλα να μας πεις τα πορίσματά σου.όταν είμαστε απ' έξω, όταν δεν έχουμε εμπειρίες από την Ελληνική σχολική πραγματικότητα ή αυτές οι εμπειρίες περιορίζονατι σε αναμνήσεις από τα σχολικά μας χρόνια, όταν ακόμα δεν έχουμε μπει μέσα σε τάξη, τότε όλα φαντάζουν πολύ εύκολα. Τότε αναρωτιόματε, μα γιατί πια οι εκπαιδευτικοί αφήνουν τα πράγματα να φτάσουν σε τέτοια κατάσταση; Μήπως τελικά αυτοί δεν είναι που τα προκαλούν όλα (ή τα περισσότερα) με τον τρόπο που στέκονται απέναντιο στους μαθητές;Και όμως, μόλις μπούμε μέσα στην τάξη όλο αυτό το οικοδόμημα γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια μας. Τότε αρχίζουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα. Τότε γινόμαστε ρεαλιστές και προσπαθούμε, τουλάχιστον στο σχολέιο, τα παιδιά να περνάνε καλά, γιατί η εξωτερική πραγματικότητα ε΄ναι πολύ σκληρή και ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτήν.Όταν, λοιπόν, Piaget μου μπεις σε Ελληνική τάξη, έλα πάλι να τα πούμε! Ήμουν και εγώ και όλοι στη θέση σου!
Μάλλον έχετε ξεχάσει όλοι σας πως ήταν όταν είσασταν μαθητές. Τους καθηγητές που είχατε και πόσο ενδιαφέρονταν για εσάς.Τώρα είστε καθηγητές και το μόνο που κάνετε είναι να περιμένετε καρτερικά να περάσει το μαρτύριο της σχολικής ώρας για να φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε από την τάξη και στη συνέχεια να μπείτε εδώ για να πείτε τον "πόνο" σας.αυτός μάλλον είναι ο δικός σου πόνος και μπήκες μέσα για να μας τον πεις.. επίσης, κάνε σπουδές πάνω στην κοινωνιολογία και την ψυχολογία της εκπαίδευσης, μάθε τι σημαίνει εκπαιδευτική έρευνα και μετά έλα να μας πεις τα πορίσματά σου.όταν είμαστε απ' έξω, όταν δεν έχουμε εμπειρίες από την Ελληνική σχολική πραγματικότητα ή αυτές οι εμπειρίες περιορίζονατι σε αναμνήσεις από τα σχολικά μας χρόνια, όταν ακόμα δεν έχουμε μπει μέσα σε τάξη, τότε όλα φαντάζουν πολύ εύκολα. Τότε αναρωτιόματε, μα γιατί πια οι εκπαιδευτικοί αφήνουν τα πράγματα να φτάσουν σε τέτοια κατάσταση; Μήπως τελικά αυτοί δεν είναι που τα προκαλούν όλα (ή τα περισσότερα) με τον τρόπο που στέκονται απέναντιο στους μαθητές;Και όμως, μόλις μπούμε μέσα στην τάξη όλο αυτό το οικοδόμημα γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια μας. Τότε αρχίζουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα. Τότε γινόμαστε ρεαλιστές και προσπαθούμε, τουλάχιστον στο σχολέιο, τα παιδιά να περνάνε καλά, γιατί η εξωτερική πραγματικότητα ε΄ναι πολύ σκληρή και ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτήν.Όταν, λοιπόν, Piaget μου μπεις σε Ελληνική τάξη, έλα πάλι να τα πούμε! Ήμουν και εγώ και όλοι στη θέση σου!
Και εσύ μπορείς να απαντήσεις αν θέλεις και όχι να παρουσιάζεις αποσπασματικά φράσεις που έχω πει για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
Παράθεση από: piaget στις Φεβρουαρίου 27, 2010, 01:39:40 pmΑπό τη μια μιλάς για επιχειρήματα και κατακρίνεις τους άλλους όταν τα δικά σου επιχειρήματα είναι τα λουκούμια και οι σοκολάτες?Και σχετικά με αυτό που είπες για τα απωθημένα, αν κάποιος διαβάσει όλα τα μηνύματα σε αυτό το θέμα θα καταλάβει πολύ καλά ποιος βγάζει τα απωθημένα του εδώ.Παράθεση από: anastasia86 στις Φεβρουαρίου 27, 2010, 01:24:32 pm Εκεί έρχονται τα λουκούμια,μπας και δουν ορισμένοι ότι υπάρχει και άλλη οπτική γωνία!! Υ.Γ: Σοκολατίτσα να φας εσύ,κάνει καλό και ως υποκατάστατο για τα νεύρα,εκτός από την έμπνευση!! Άλλωστε ό,τι είχα να σου πω στο είπα,όπως και άλλοι συνάδελφοι, με επιχειρήματα σε άλλο τόπικ. Μίλησε κανείς για επιλογή σχολίων αποσπασματικά και δημιουργία εντυπώσεων;; Διπλές παραγγελίες για λουκούμια και σοκολάτες,να μπουκώσουν το στοματάκι τους ορισμένοι και να πάρουν λίγο χρόνο να ξανασκεφτούν αυτά που λένε πριν μιλήσουν!! Άντε γειά! Και για να προλάβω κάποιους,από επιχειρήματα καλύφθηκα από τους προηγούμενους που απάντησαν. Μην επαναλαμβανόμαστε...
Από τη μια μιλάς για επιχειρήματα και κατακρίνεις τους άλλους όταν τα δικά σου επιχειρήματα είναι τα λουκούμια και οι σοκολάτες?Και σχετικά με αυτό που είπες για τα απωθημένα, αν κάποιος διαβάσει όλα τα μηνύματα σε αυτό το θέμα θα καταλάβει πολύ καλά ποιος βγάζει τα απωθημένα του εδώ.Παράθεση από: anastasia86 στις Φεβρουαρίου 27, 2010, 01:24:32 pm Εκεί έρχονται τα λουκούμια,μπας και δουν ορισμένοι ότι υπάρχει και άλλη οπτική γωνία!! Υ.Γ: Σοκολατίτσα να φας εσύ,κάνει καλό και ως υποκατάστατο για τα νεύρα,εκτός από την έμπνευση!! Άλλωστε ό,τι είχα να σου πω στο είπα,όπως και άλλοι συνάδελφοι, με επιχειρήματα σε άλλο τόπικ. Μίλησε κανείς για επιλογή σχολίων αποσπασματικά και δημιουργία εντυπώσεων;; Διπλές παραγγελίες για λουκούμια και σοκολάτες,να μπουκώσουν το στοματάκι τους ορισμένοι και να πάρουν λίγο χρόνο να ξανασκεφτούν αυτά που λένε πριν μιλήσουν!! Άντε γειά! Και για να προλάβω κάποιους,από επιχειρήματα καλύφθηκα από τους προηγούμενους που απάντησαν. Μην επαναλαμβανόμαστε...
Εκεί έρχονται τα λουκούμια,μπας και δουν ορισμένοι ότι υπάρχει και άλλη οπτική γωνία!! Υ.Γ: Σοκολατίτσα να φας εσύ,κάνει καλό και ως υποκατάστατο για τα νεύρα,εκτός από την έμπνευση!! Άλλωστε ό,τι είχα να σου πω στο είπα,όπως και άλλοι συνάδελφοι, με επιχειρήματα σε άλλο τόπικ.
Bρε συνάδελφοι, απλή ερώτηση... γιατί σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας για να ασχοληθείτε με το... ζευγαράκι της "Αγιά Παρασκευής" (έχουμε πανηγύρι εμείς τότε ), Γιατί πρέπει να γίνουμε θεατές και κοινωνοί της ταινίας... "Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος";θα ήθελα να επισημάνω για όσους το κεφάλι τους μέσα έχει άχυρα Αυτά για τους ...κούρβουλα έχοντας εις την κεφαλήν. Για τους υπόλοιπους, τους γνώστες και συνοδοιπόρους, όλα αυτά που είπα είναι περιττά!
δεν καταλαβαίνω πού είναι το κακό να είσαι "φίλος" στο facebook με τους μαθητές σου.. εγώ έχω κάνει και γκρουπάκι για ένα project στη λογοτεχνία, ενώ τους στέλνω βιντεάκια, σημειώσεις και λινκς που θεωρώ χρήσιμα. είναι στο πλαίσιο του ευρύτερου εκπαιδευτικού μου ρόλου. επίσης, τα παιδιά (β λυκείου) χαίρονται που κάνουμε διάλογο και εκτός τάξης. το θέμα -εντός και εκτός τάξης- είναι τι είδους σχέση αναπτύσσεις με τους μαθητές σου, ποια όρια θέτεις και ποιο περιεχόμενο έχει η επικοινωνία σας...