0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παρακαλώ αγνοήστε με και συνεχίστε να μας επισημαίνετε τις διαφορές δασκάλων και καθηγητών
Όταν ακούω περί μεταδοτικότητας και όλες τις συναφείς βλακείες περί "γεννημένων" δασκαλών τρελένομαι. Η αλαζωνία που έχουν πολλοί ότι είναι αρκετό να γνωρίζουν τα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο - αν τα γνωρίζουν και αυτά, γιατί τα πανεπιστημιακά μαθήματα είναι κάτι διαφορετικό από τα σχολικά μαθήματα - είναι εξώ από κάθε πραγματικότητα. Γι' αυτό και αναπαράγουν το μοντέλο του καθηγητή που είχαν στα μαθητικά τους χρόνια. Τούς φταίνε οι κακοί μαθητές και αυτοί δεν φταίνε ποτέ. Φυσικό είναι να το πιοστεύουν λόγω άγνοιας. Και για όσους βιαστούν να κρίνουν, δεν είμαι δασκάλα.
Παράθεση από: kbazar στις Μαρτίου 08, 2010, 09:07:34 pmΠαράθεση από: TYXEROULA στις Μαρτίου 08, 2010, 12:11:02 amΕιναι κοινο μυστικο πως αρκετα ιδιωτικα σχολεια ελλειψει δασκαλων προσλαμβανουν καθηγητες (κυριως φιλολογους και μαθηματικους) για τις τελευταιες ταξεις του δημοτικου.Η αληθεια ειναι επισης πως η υλη στο δημοτικο εχει αναβαθμιστει με αποτελεσμα τα παιδια να διδασκονται πραγματα που αποτελουν υλη γυμνασιου(π.χ. επαυξημενες προτασεις και καλασματα στη γ'δημοτικου!).Ειναι εξαλλου πολυ πιθανον καποιοι δασκαλοι να δυσκολευονται να ανταποκριθουν.Απο την αλλη ολοι γνωριζουμε πως οι καθηγητες πλεοναζουν και οι δασκαλοι δεν επαρκουν.Οχι οτι τρελαινομαι να διδασκω σε πιτσιρικια-οι εφηβοι εχουν αλλη γοητεια- αλλα σιγουρα θα ηταν κι αυτο "μια καποια λυσις" κατα την ταπεινη μου γνωμη.Μπαμπινιώτης μαζί σου+ εγώ μαζί σου +άντε και μερικοί ακόμη μετρημένοι στα δάχτυλα μαζί σου=λες να καταφέρουμε κάτι αν το κατεβάσουμε σαν αίτημα στην αξιολάτρευτη υπουργό μας;
Παράθεση από: TYXEROULA στις Μαρτίου 08, 2010, 12:11:02 amΕιναι κοινο μυστικο πως αρκετα ιδιωτικα σχολεια ελλειψει δασκαλων προσλαμβανουν καθηγητες (κυριως φιλολογους και μαθηματικους) για τις τελευταιες ταξεις του δημοτικου.Η αληθεια ειναι επισης πως η υλη στο δημοτικο εχει αναβαθμιστει με αποτελεσμα τα παιδια να διδασκονται πραγματα που αποτελουν υλη γυμνασιου(π.χ. επαυξημενες προτασεις και καλασματα στη γ'δημοτικου!).Ειναι εξαλλου πολυ πιθανον καποιοι δασκαλοι να δυσκολευονται να ανταποκριθουν.Απο την αλλη ολοι γνωριζουμε πως οι καθηγητες πλεοναζουν και οι δασκαλοι δεν επαρκουν.Οχι οτι τρελαινομαι να διδασκω σε πιτσιρικια-οι εφηβοι εχουν αλλη γοητεια- αλλα σιγουρα θα ηταν κι αυτο "μια καποια λυσις" κατα την ταπεινη μου γνωμη.Μπαμπινιώτης μαζί σου+ εγώ μαζί σου +άντε και μερικοί ακόμη μετρημένοι στα δάχτυλα μαζί σου=λες να καταφέρουμε κάτι αν το κατεβάσουμε σαν αίτημα στην αξιολάτρευτη υπουργό μας;
Ειναι κοινο μυστικο πως αρκετα ιδιωτικα σχολεια ελλειψει δασκαλων προσλαμβανουν καθηγητες (κυριως φιλολογους και μαθηματικους) για τις τελευταιες ταξεις του δημοτικου.Η αληθεια ειναι επισης πως η υλη στο δημοτικο εχει αναβαθμιστει με αποτελεσμα τα παιδια να διδασκονται πραγματα που αποτελουν υλη γυμνασιου(π.χ. επαυξημενες προτασεις και καλασματα στη γ'δημοτικου!).Ειναι εξαλλου πολυ πιθανον καποιοι δασκαλοι να δυσκολευονται να ανταποκριθουν.Απο την αλλη ολοι γνωριζουμε πως οι καθηγητες πλεοναζουν και οι δασκαλοι δεν επαρκουν.Οχι οτι τρελαινομαι να διδασκω σε πιτσιρικια-οι εφηβοι εχουν αλλη γοητεια- αλλα σιγουρα θα ηταν κι αυτο "μια καποια λυσις" κατα την ταπεινη μου γνωμη.