0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Martha72 στις Μαΐου 04, 2010, 04:39:08 pmΚαι ποιός μου λέει εμένα ότι και ο πανεπιστημιακός δε θα έχει κάποιον δικό του γνωστό που θέλει να βολέψει στη δική μου θέση, και έτσι με αξιολογήσει αρνητικά; Έχει δίκιο ο Μάρκος - όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει....και να σας πω και κάτι; Τα μεταπτυχιακά δεν είναι αυτά που κάνουν κάποιον ικανό...θεωρώντας ότι όλοι έχουμε φοιτησει στο πανεπιστήμιο ρωτώ - θεωρείτε ότι ΟΛΟΙ οι καθηγητές μας στο πανεπιστήμιο ήταν ικανοί και ενημερωμένοι; Κι όμως ΌΛΟΙ είχαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Και επισης, να πω και τούτο - το ότι καποιος μπορει να έχει μεταπτυχιακό δε σημαίνει ότι τα ξερει όλα. Ο μέντορας ( θεωρητικά τουλάχιστον ) θα είναι εκεί για να του μάθει όχι τα του γνωστικου του αντικειμένου αλλά τους νόμους, τις πρακτικές του σχολείου, το πώς να διαχειριστεί την τάξη, πώς να προγραμματισει το εκπαιδευτικό του έργο, πώς να απλουστεύσει τις διαδικασίες, πώς να ακολουθήσει τα αναλυτικά προγράμματα...θα του μάθει τι προβλέπεται, γιατί προβλέπεται έτσι και όχι αλλιώς και εν τέλει,θα βαθμολογησει την προθυμία του, το πόσο ανοιχτό μυαλό ειναι, το πόσες δράσεις αναλαμβάνει, πόσα προγράμματα εκπονεί, πόσο και τι υλικό δικό του προσφέρει στους μαθητές του, τη σχέση με τους μαθητές κτλ.
Και ποιός μου λέει εμένα ότι και ο πανεπιστημιακός δε θα έχει κάποιον δικό του γνωστό που θέλει να βολέψει στη δική μου θέση, και έτσι με αξιολογήσει αρνητικά; Έχει δίκιο ο Μάρκος - όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει....και να σας πω και κάτι; Τα μεταπτυχιακά δεν είναι αυτά που κάνουν κάποιον ικανό...θεωρώντας ότι όλοι έχουμε φοιτησει στο πανεπιστήμιο ρωτώ - θεωρείτε ότι ΟΛΟΙ οι καθηγητές μας στο πανεπιστήμιο ήταν ικανοί και ενημερωμένοι; Κι όμως ΌΛΟΙ είχαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Και επισης, να πω και τούτο - το ότι καποιος μπορει να έχει μεταπτυχιακό δε σημαίνει ότι τα ξερει όλα. Ο μέντορας ( θεωρητικά τουλάχιστον ) θα είναι εκεί για να του μάθει όχι τα του γνωστικου του αντικειμένου αλλά τους νόμους, τις πρακτικές του σχολείου, το πώς να διαχειριστεί την τάξη, πώς να προγραμματισει το εκπαιδευτικό του έργο, πώς να απλουστεύσει τις διαδικασίες, πώς να ακολουθήσει τα αναλυτικά προγράμματα...θα του μάθει τι προβλέπεται, γιατί προβλέπεται έτσι και όχι αλλιώς και εν τέλει,θα βαθμολογησει την προθυμία του, το πόσο ανοιχτό μυαλό ειναι, το πόσες δράσεις αναλαμβάνει, πόσα προγράμματα εκπονεί, πόσο και τι υλικό δικό του προσφέρει στους μαθητές του, τη σχέση με τους μαθητές κτλ.
emmaki συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Στην τελική βρε παιδιά, πόσες φορές, για΄οσα μας λένε άνωθεν δεν διατυπώνουμε την άποψη ότι "ε, καλά, αυτός έχει να πατήσει σε τάξη....αιώνες!!" . Η εμπειρία κάποιου είναι πολύτιμη. Σίγουρα δεν ειναι πανάκεια βέβαια.
Παράθεση από: Martha72 στις Μαΐου 06, 2010, 10:57:59 pmemmaki συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Στην τελική βρε παιδιά, πόσες φορές, για΄οσα μας λένε άνωθεν δεν διατυπώνουμε την άποψη ότι "ε, καλά, αυτός έχει να πατήσει σε τάξη....αιώνες!!" . Η εμπειρία κάποιου είναι πολύτιμη. Σίγουρα δεν ειναι πανάκεια βέβαια.