0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παρακαλώ πολύ να πέσουν οι τόνοι και συζητάμε ότι θέλετε.
Ο συνάδερφος dijkstra είναι προφανώς απο τη
@happinessΣυγχαρητήρια για τις απόψεις σου, οι οποίες είναι οι πιο αντικειμενικές και τεκμηριωμένες που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής.
Και βάζουν και μπροστά "το καλό των παιδιών", όταν το μόνο που τους απασχολεί είναι οι 24 ώρες, οι ώρες που χάνουν ως υπεύθυνοι εργαστηρίου και άλλα πολλά...
Να μιλάς καλύτερα, και να χρησιμοποιείς πιο κόσμιες εκφράσεις. Λυπάμαι για σένα ειδικά αν είσαι εκπαιδευτικούς που μάλιστα θέλει να μπει σε τάξη δημοτικού. Έτσι θα αντιμετωπίζεις τους μαθητές που θα διαφωνούν μαζί σου? Αν δεν μπορείς να κάνεις διάλογο δεν έχει νόημα να παρεμβαίνεις στην συζήτηση.Παρεμπιπτόντως το μήνυμα σου περιγράφει ακριβώς τη συμπεριφορά σου. Δεν έχεις κανένα επιχείρημα παρά μόνο χαρακτηρισμούς.
Παράθεση από: gpapage στις Ιανουαρίου 22, 2012, 03:35:39 pmΚαι βάζουν και μπροστά "το καλό των παιδιών", όταν το μόνο που τους απασχολεί είναι οι 24 ώρες, οι ώρες που χάνουν ως υπεύθυνοι εργαστηρίου και άλλα πολλά... Πλάκα πλάκα το +6 (οι και περισσότερες για πάρα πολλούς συναδέλφους λόγω μη συμπλήρωσης ωραρίου) διδακτικές ώρες στα καλά καθούμενα δεν θα καθόταν σε κανέναν μας καλά, ειδικά αν είχαμε πολλά χρόνια διορισμένοι στην β/θμια. Προσωπικά πέρυσι ήμουν σε εαεπ και φέτος σε γυμνάσιο. Φέτος αισθάνομαι σαν να κάνω διακοπές ! Στο δημοτικό είχα τουλάχιστον πενταπλάσιο φόρτο εργασίας. Οπότε καταλαβαίνω τους συναδέλφους που δεν θέλουν να πάνε στα δημοτικά και φυσικό είναι να προσπαθούν να "ντύσουν" αυτόν τους τον φόβο ή την βαρεμάρα με ιδεολογικό μανδύα και πρόφαση το "καλό των παιδιών" αν και ίσως σε πολλά από τα επιχειρήματα τους να έχουν κάποιο δίκιο.
Σχετικά με το αν πρέπει να μπαίνει ένας δάσκαλος μόνο ή περισσότεροι σε τάξεις του δημοτικού. Αυτό πιστεύω μπορείς να το διαπιστώσεις η ίδια συγκρίνοντας τις δικές σου σπουδές στο δημοτικό σε σχέση με τις συνθήκες που υπάρχουν τώρα. Προσωπικά θυμάμαι να έχουμε μόνο γυμναστή και δάσκαλο. Δεν θα αναφέρω καν το μάθημα της πληροφορικής...
Τα μαθήματα καλώς έχουν κάνει κι έχουν μπει στο πρόγραμμα. Οι διαφορετικοί δάσκαλοι δεν ξέρω αν είναι καλό. Όσο αφορά το ερώτημά σου "Υπάρχει δάσκαλος που για το μάθημα της θεατρολογίας θα ετοιμάζει για κάθε μάθημα ειδικές δραστηριότητες;" σε παραπέμπω αρχικά στο δικό μου ερώτημα "Μας νοιάζει που οι δάσκαλοι μπορεί να μην ξέρουν να διδάξουν γυμναστική/πληροφορική/μουσική/αγγλικά/κτλ;;;". Προσωπικά δεν είμαι κατασταλαγμένη στο αν είναι καλό να υπάρχουν διαφορετικοί δάσκαλοι στο δημοτικό ή όχι.