0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με δεδομένο ότι συζητιέται έντονα η πιθανότητα να ζητηθεί από τα φροντιστήρια να στείλουν το αναλυτικό πρόγραμμα και τα στοιχεία των μαθητών και των καθηγητών στις κατά τόπους
...Δώσε μου ρε συ Isla έναν λόγο για τον οποίο ένα νόμιμα αδειοδοτημένο φροντιστήριο πρέπει να λάβει υπόψιν του ένα παράνομο ιδιαίτερο μάθημα. Εγώ δεν βρίσκω. Στα άλλα φροντιστήρια, προφανώς και συμφωνώ....
Αν και δεν νομίζω ότι έγινε αναφορά στο αν θα πρέπει ο εργοδότης να λάβει υπόψη τις βιοποριστικές ανάγκες του υπαλλήλου του (προφανώς ο 2ος τις φροντίζει μόνος του όσο και όπως μπορεί), αλλά το γεγονός ότι απλά η κάθε πλευρά έχει τις δικές τις ανάγκες που θα φροντίσει να θέσει ως προτεραιότητα. Από την άλλη, γνωρίζεις πολλά "νόμιμα" αδειοδοτημένα φροντιστήρια, που δηλώνουν όλα τα ένσημα, πληρώνουν τα νόμιμα (θα έλεγα και σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά αυτές καταργήθηκαν πλέον) και πληρώνουν όλα τα προβλεπόμενα δώρα των εργαζομένων τους; Μετά τους φταίνε τα "παράνομα" ιδιαίτερα..
Αναφέρθηκε η λέξη "ιδιαίτερο" φίλε μου, όχι από την άμεσα ενδιαφερόμενη, αλλά από την Isla. Και αναρωτήθηκα αυτό που είδες.Και ναι, γνωρίζω τουλάχιστον ένα τέτοιο φροντιστήριο που περιγράφεις. Το δικό μου. Οπότε εγώ να φανταστώ μπορώ να απαιτήσω από τους εργαζόμενους μου να έχω προτεραιότητα στο πρόγραμμα λες ή θα πρέπει να πάω γονηπετής στη συζήτηση;Φυσικά, το αν ένα φροντιστήριο είναι παράνομο ή κάνεις παρανομίες, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δεχτεί να γαμήσει το πρόγραμμα του για έναν άλλο καθηγητή που κάνει παρανομίες, δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει. Ούτε καταλαβαίνω πώς προκύπτει ότι αν ένα φροντιστήριο κάνει παρανομίες ότι δεν θα έπρεπε να του φταίνε τα παράνομα ιδιαίτερα. Δηλαδή αν εσύ κλέψεις και μετά από 10 λεπτά σε κλέψουν, θα σκεφτείς όντως "καλά να πάθω";
Αφού δηλώνεις ότι είσαι σε όλα νόμιμος, θα το δεχτώ. Αλλά αποτελείς την εξαίρεση.Για τα προηγούμενα, δεν υποστηρίζω ότι το φροντιστήριο πρέπει να.. χαλάσει το πρόγραμμά του για κάποιον υπάλληλό του που κάνει "παρανομίες", αλλά ότι ο υπάλληλος αυτός έχει δικαίωμα να δηλώνει μέρες και ώρες διαθεσιμότητας που τον βολεύουν, χωρίς να εξηγεί κιόλας στον εργοδότη γιατί δεν μπορεί άλλες ώρες. Το τι κάνει τις άλλες ώρες (κάνει ιδιαίτερα; πηγαίνει σε άλλο φροντιστήριο; βγαίνει με γκόμενες/ους; απλά κοιμάται;) αφορά τον ίδιο, και από τη στιγμή που στη σύμβαση δεν υπάρχει σαφές ωράριο, ή υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες δηλωμένες, να κόψει μετά το λαιμό του ο εργοδότης αν του καπνίζει να αλλάζει το πρόγραμμα εκ των υστέρων.
Καποια συμβουλη για την δικη μου περιπτωση?Δουλευω 5 χρονια σε φροντιστηριο κ ειχα παντα απο 15-18 ωρες την εβδομαδα.φετος λοιπον κρατησα λιγα ιδιαιτερα για να βολεψω κ ρο φροντιστηριο.οι διευθυντριες ομως φετος αποφασισαν να αναλαβουν τα περισσοτερα τμηματα αυτες κ να δωσουν σε μας απο 10 ωρες!!!το προγραμμα το πηραμε 29 σεπτεμβρη κ 3 οκτωβρη ανοιξαμε.επαθα σοκ!γιατι αφενος με τα 200 ευρω του φροντιστηριου δε βγαινω κ αφετερου μας το ανακοινωσαν τελευταια στιγμη.δεν εχω παρει πολλα ιδιαιτερα κ ζητημα αν συμπληρωνω 400
Ευχαριστω για τις απαντησεις.με πειραξε γιατι ολα αυτα τα χρονια οσοι γονεις επαιρναν τηλεφωνο για ιδιαιτερα απο το φροντιστηριο τους ελεγα πως ειναι αρχη μου να μην αναλαμβανω παιδακια απτο φροντιστηριο.κ μαλθστα φετος οταν ενημερωσα τις διευθυντριες το καλοκαιρι οτι με πηραν παιδια για ιδιαιτερο μ ειπαν να τους πω να ερθουν στο φροντιστηριο κ να τους κανω εκει ιδιαιτερο αφου ηθελαν εμενα.το αποτελεσμα?φυσικα τα ανελαβαν οι ιδιες τους.ουδεις αναντικαταστατος σιγουρα αλλα κ οι επιτυχιες που καρπωνονται οι ιδιοκτητες οφειλονται κ σε μας τους εργαζομενου.