0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν ήξερα ότι ήδη υπάρχει αυτό που πρότεινα ως φαεινή ιδέα. Αλλά αφού υπάρχει θα πρέπει να δηλώνουν τις περιοχές οι ίδιοι από την αρχή ως πακέτο, δηλαδή όχι όλη την Ελλάδα αλλά περιοχές που έχουν και τις δύο ειδικότητες. Καταλαβαίνω την πρότασή σου giadim και συμφωνώ, απλώς είπα κι εγώ την δική μου. Και με την sikat συμφωνώ. Γενικά πιστεύω ότι πρέπει να διευκολύνονται τα ζευγάρια για να δούμε και κανένα παιδί. ΔΕΝ είμαι παντρεμένη.
Εμπιστευτικά σας αναφέρω πως το παρόν υπουργείο θα μελετήσει την επαναφορά του διετούς αποκλεισμού που ας μη ξεγελιόμαστε αυτό αποτέλεσε το κύριο παράγοντα για να φτάσουμε στο μεγάλο ποσοστό αρνήσεων πρόσληψης. Το υπουργείο και την κοινωνία την ενδιαφέρει να καλυφθούν τα κενά. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή π.χ. Κυκλάδες και Δωδεκάνησα είναι τεράστιο με τις αρνήσεις.Το πρόβλημα πάντως πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και όχι αποσπασματικά με την επαναφορά του διετούς αποκλεισμού. Είμαστε στην εποχή των ηλεκτρονικών-ψηφιακών συστημάτων και μπορούν να λυθούν προβλήματαΈνα ακόμη παράδειγμα: Να βγαίνουν προσωρινά τα αποτελέσματα και στον ΟΠΣΥΔ να ενημερώνεται ο υποψήφιος αναπληρωτής σε ποια περιοχή καλείται. Αν δεν τον βολεύει ή άλλαξε γνώμη να ακυρώνει την πρόσληψη και οι πίνακες να ΄΄ξανατρέχουν΄΄ μόνο για τις θέσεις που δεν καλύπτονται. Ειδάλλως δίχρονος αποκλεισμός.ΡΕΑΤ. εγώ αναφέρομαι στη ροή των προσλήψεων που αφορούν και ζευγάρια. Όχι στον τρόπο διορισμών. Ανεξάρτητα δηλαδή πως θα διορίζονται. Σε άλλο θέμα άλλωστε συζητείται αυτό.
Μα και τις προσλήψεις των αναπληρωτών επηρεάζει η συνυπηρετηση ,αν ισχύσει. Πάλι κάποιοι άλλοι συνάδελφοι θα αδικηθουν. Ιδιαιτέρως οι αναπληρωτές, όπως προείπα, οι οποίοι βάλλονται από κατηγορίες και υποκατηγορίες.
Πραγματικά ρε ΡΕΑ. Γράφεις και ξανα γραφεις ότι θα αδικηθουν οι άλλοι. Σου εξήγησα τόσες φορές ότι μπορεί να γίνει χωρίς να αδικηθεί κάνεις και εσύ πάλι τα ίδια. Νομίζω ότι σπέρνεις τον πανικό για το τίποτα..
Έχει δίκο ο χρήστης ΡΕΑ.Τ. Εξάλλου, στην εποχή μας οδεύουμε σε άλλα πρότυπα οικογένειας και το να μιλά κανείς για συν-υπηρέτηση μεταξύ παντρεμένων εκπαιδευτικών ειναι τουλάχιστον αναχρονιστικό. Οι παντρεμένοι καναμε μια προσωπική επιλογή για γάμο η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεάζει τους άγαμους, δηλαδή να αδικούνται ως προς τις τοποθετήσεις τους. Αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι η προσωπική μου στάση ως προς τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών. Δεν πιστεύω στα κοινωνικά κριτήρια ως προς τις τοποθετήσεις για κανέναν. Οποιος προηγείται ως προς τη μοριοδότηση γενικά, αυτός να τοποθετείται οπου μπορεί και θέλει να τοποθετηθεί.
Πρέπει πρώτα να διαβάσεις την συζήτηση και να μην ξεγελιέσαι με τον όρο συνυπηρέτηση του τίτλου του θέματος. Εδώ δεν λέμε να προηγείται κάποιος λόγω συνυπηρέτησης αλλά να έπεται! Ως προς το πλείστον τουλάχιστον.
Μια χαρά διαβάζω. Όταν τρέχει το σύστημα, τρέχει με τυχαίο τρόπο και οχι με τους συνδυασμούς που καποιοι εδω μεσα πρότειναν διοτι αν ισχύσουν οι προτάσεις αυτές, θα στερηθεί ο άγαμος αυτή τη θεση που θα επαιρναν οι παντρεμενοι. Ειναι αυτο οκ; Διότι με αυτή τη λογική και ο τάδε Γιωργάκης που τα έχει με τη δείνα Ελενίτσα θελουν να συνηπηρετούν και να ζουν τον ερωτά τους, χωρίς γαμο. Μηπως να προτείνουν κι αυτοι ως ''κοινωνικη κατηγορια'' να τρέξει το σύστημα ευνοϊκά και για εκείνους με δεδομενο οτι πληρούν τις προϋποθεσεις; Δεν γινονται αυτά. Οι παντρεμένοι παίρνουμε τα ρίσκα μας, ετσι ειναι, αλλιώς αλλάζουμε εργασία. Διοριστείτε να παρετε αποσπαση/μεταθεση να ειστε κοντά, δεν βλεπω αλλο τροπο. Απλως σκεφτομαι οτι οσοι ηταν αγαμοι σκεφτονταν αλλιως, ενω οταν πηραν την ιδιοτητα του εγγαμου, σκεφτονται πλεον αλλιώς και θελουν άλλα.
Δεν πρότεινα εγώ και ο συνάδελφος που γράφει συχνά κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνω το μένος σου εναντίον των ζευγαριών που πολλοί έχουν και παιδιά.