0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και μετά ή άνευ κορωνοιού η παραγωγή στουρναριών συνεχιζεται ...Και αν δεν απατώμαι όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι δέχονταν φροντιστηριακά μαθήματα.Για να περασουν τελικά στα πανεπιστήμια με 2, μ ε 3 ή με 4 ...Να πάνε οι γονείς πρέπει στους εμπορους της εκπαίδευσης και να ζητησουν τα χρηματα τους πίσω.Γιατί όταν περνας απλώς γράφοντας το ονομα σου, ε νομίζω ότι το φροντιστήριο δεν σου προσέφερε κατι για το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί....ΕΚτός και αν τα παιδιά μάθαιναν να γράφουν καλλιγραφικά το όνομα τους.Ντρέπομαι για τα πανεπιστήμια μας που κατεβαίνουν τα σκαλιά πέντε-πέντε προκειμένου να δωσουν πτυχίο στους αγράμματους.Ανησυχώ για την Παιδεία που δεν λέει να πάρει ανάσα από την παραπαιδεία.Αναρωτιέμαι γιατί κανενας υπουργός μέχρι τώρα δεν λέει να κάνει τα πανεπιστήμια πανεπιστήμια, τα γυμνάσια γυμνάσια, τα δημοτικά δημοτικά..........Εδώ "είναι η γη η Ελληνίς" , δεν αλλάζει κάτι, ο συνάδελφος στο τηλέφωνο.Διορισμοί να γίνονται, την υγειά μας νάχουμε και έχει ο Θεός, έρχεται και Φθινόπωρο.Αν είχαν και οι άνθρωποι όμως, η χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" θα ήταν διαφορετική.
Αυτός που πήρε 3125 στο Μαθηματικό Σάμου πήρε 0,5 στα Μαθηματικά, 1 στη Φυσική και άθροισμα 11 στα άλλα δύο μαθήματα (Ν. Γλώσσα και Χημεία).
Αφήστε τις αλληλοκατηγόριες οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
Το φάγατε το παιδί. Θα μας διαβάζει τώρα στο pde ως συνάδελφος και χαρούμενος πρωτοετής κι αντί να του δίνετε συγχαρητήρια τον έχετε κάνει να πάθει λόξυγγα μέρα που 'ναι. Αν είναι δυνατόν.
Πρωτοετής Μαθουσάλας θα είναι...Δυστυχώς για αυτόν και την οικογένειά του... ΥΓ.Για την ταμπακιέρα όμως κ.Λέοντα τίποτα...
Είναι παράλογο το σύστημα των βάσεων. Δεν γίνεται να καθορίζονται βάσει των επιδόσεων και της ζήτησης. Ωσάν λεμόνια!! Σε καμία χώρα - εκτός της Κύπρου νομίζω- δεν ισχύει αυτός ο παραλογισμός. Σκεφτείτε. Έστω κι αν οι μαθητές συμφωνήσουν να δώσουν λευκές κόλλες όλοι. Τι γίνεται; Μπαίνουν με 0! Η ιατρική πρέπει να χει ένα ελάχιστο στη βαθμολογία στη βιολογία; Πρέπει. Ένα 16; Ένα 17; Το μαθηματικό πρέπει να χει ένα ελάχιστο για την πρόσβαση στα μαθηματικά; Ένα 13; Ένα 14; Όποιος δεν το πετυχαίνει δεν θα περνά. Τα ανάλογα και στις υπόλοιπες.
Είναι παράλογο το σύστημα των βάσεων. Δεν γίνεται να καθορίζονται βάσει των επιδόσεων και της ζήτησης. Ωσάν λεμόνια!! Σε καμία χώρα - εκτός της Κύπρου νομίζω- δεν ισχύει αυτός ο παραλογισμός. Σκεφτείτε. Έστω κι αν οι μαθητές συμφωνήσουν να δώσουν λευκές κόλλες όλοι. Τι γίνεται; Μπαίνουν με 0! Η ιατρική πρέπει να χει ένα ελάχιστο στη βαθμολογία στη βιολογία; Πρέπει. Ένα 16; Ένα 17; Το μαθηματικό πρέπει να χει ένα ελάχιστο για την πρόσβαση στα μαθηματικά; Ένα 13; Ένα 14; Όποιος δεν το πετυχαίνει δεν θα περνά. Τα ανάλογα και στις υπόλοιπες. Είναι ελεύθερης πρόσβασης πολλά τμήματα έτσι αφού οι θέσεις είναι πιο πολλές από τους υποψηφίους και κάθε κορφοχώρι έχει και ένα ΑΕΙ (όλα πια...)!!!Όσοι είναι αποφασισμένοι και εργατικοί καλύπτονται από το σχολείο και μόνο. Μια τέτοια περίπτωση είμαι κι εγώ και αρκετοί άλλοι χωρίς να είμαστε ευφυίες ούτε οι καθηγητές μας τα Αστέρια! Κι εγώ άντε πέρασα σε μια απλή καθηγητική σχολή (στα χρόνια μας βέβαια χωρίς 17+ ούτε με κυάλι δεν τις έβλεπες), άλλοι πέτυχαν και Ιατρική χωρίς ιδιαίτερα και φροντιστήρια. Όταν όμως δεν διαβάζεις, όσες ώρες μαθημάτων κι αν κάνεις το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο κακό.
Συνάδελφε η απαξίωση δεν έχει προέλθει απ' τη βαθμολόγηση. Υψηλή ή χαμηλή. Είτε είκοσι είτε μηδέν η ουσία δεν αλλάζει. Ποια είν' η ουσία; Η γνώση. Το σχολείο απέτυχε διαχρονικά για ένα λόγο. Δε δύναται να μεταδώσει τη γνώση. Ή καλύτερα δε δύναται να μεταδώσει την αγάπη για τη γνώση. Εκεί είν' ο κόμπος. Κι όχι στους μικρούς ή μεγάλους βαθμούς. Σιγά τ' αυγά. Το γιατί απέτυχε να πράξει αυτό που προείπα είναι μεγάλη κουβέντα και δεν την ανοίγω τώρα.
Μα αν υπάρχει βάση κάποια τμήματα που δεν θα έχουν φοιτητές θα πρέπει να κλείσουν και κάποιοι θα μείνουν άνεργοι...και μαζί με αυτούς και η τοπική κοινωνία που ζει από αυτό το οικονομικό "μοντέλο" (ο Θεός να το Κάνει...) ...