0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Χωρίς καμιά αντίρρηση δέχτηκες τον απόφοιτο Ηλεκτρ.Υπολ.Συστημάτων. Ωραία. Γιατί δε κάνεις το ίδιο με μένα? Σχεδόν ίδια προγράμματα σπουδών έχουμε.
Σημειώνω ότι δεν είμαι εκπρόσωπος του ΣΤΕΜΠ και παρακαλώ να μην μου αποδίδει κανείς αυτόν τον ρόλο. Την γνώμη μου προσπαθώ να πω είτε αρέσει είτε όχι.
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ? Η διαφορετική σας συμπεριφορά είναι εκδήλωση ρατσισμού.
Αντίστοιχα φυσικά και για τα άλλα τμήματα, (εδώ ας με διαφωτίσει κάποιος γιατί δεν έχω ψάξει τα προγράμματα σπουδών των υπολοίπων τμημάτων) δε πρέπει να τους συγκρίνετε με εσάς, αλλά με το τμήμα Υπολογιστικών Συστημάτων (και έχω την εντύπωση ότι όλοι έχουν κάνει περισσότερα μαθήματα πληροφορικής από αυτούς- αν κάνω λάθος θα ζητήσω συγνώμη)
Μη συμπεριφέρεστε διαφορετικά. Για όποιον το κάνει αυτό, ο χαρακτηρισμός "ρατσιστές" που έχω προαναφέρει, δεν θα ισχύει.
Μερικές ερωτήσεις ακόμα, αν και βλέπω ότι μένουν μετέωρες:α) Ανάκληση Προεδρικού Διατάγματος είναι εφικτό νομικά να γίνει; β) Στο ΣτΕ (Συμβούλιο Επικρατείας), μπορεί να γίνει Έφεση; γ) Η απόφαση πότε βγαίνει; Πόσο καιρό μετά την εκδίκαση;δ) Η όποια απόφαση ισχύει αναδρομικά ή όχι;ε) Το μάθημα Αυτοματισμός στα Τεχνικά Λύκεια, ποιοι το διδάσκουν;στ) Οι Αυτοματιστές αφού δεν ξέρουν Πληροφορική πώς πέτυχαν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ αρκετοί από αυτούς παρά την παταγώδη αποτυχία αρκετών υποψηφίων; Περίεργο...
Δεν θεωρώ υπεύθυνο να λέω την γνώμη μου, μόνο και μόνο για την πω και να ευχαριστήσω κάποιον. Αν είχα να πω κάτι υπεύθυνα, θα το έλεγα. Ξαναλέω το εξής: Το σημαντικότερο που κάνουν κάποιοι είναι ότι παραπληροφορούν. Αν νομίζει κάποιος ότι είσαι αξιόπιστος, ας τον ακούσετε τότε. Τώρα ο καθένας λέει ότι θέλει. Αύριο ή μετά από ένα μήνα θα εξαφανιστεί και δεν θα λογοδοτήσει σε κανένα (ζήτω η ανωνυμία...).
ζ) Εν τέλει, βλέπω ότι όλη η ουσία δεν είναι στο ποιος έχει τις απαραίτητες γνώσεις Πληροφορικής για να διδάξει στη Μέση Εκπαίδευση, αλλά το ποιος έχει πιο παλιό πτυχίο και θα πάρει υψηλή θέση στον Γ πίνακα ώστε να γίνει .... ωρομίσθιος! Διότι αν μας ένοιαζε πραγματικά ποιος έχει γνώσεις Πληροφορικής, τότε ο κλάδος ΠΕ19-ΠΕ20 θα μπορούσε κάλλιστα να δεχτεί όχι 11 νέα τμήματα αλλά 110!!!! Και ας δούμε από τα 110 τμήματα, ποιοι έχουν τις γνώσεις στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ... Έτσι δεν είναι; Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους.
Εσύ προτείνεις να καταργήσουμε την έννοια του πτυχίου. Δίνω παράδειγμα για να καταλάβουμε: Να υπάρχουν θέσεις γιατρών και να πάμε να δώσουμε και εμείς εξετάσεις και όποιος περάσει, πέρασε. Μην συνδέεις τις γνώσεις που έχει ο καθένας μας (μπορεί να διαβάζει και να ασχολείται εκτός ΤΕΙ ή ΑΕΙ) με τις γνώσεις που σου δίνει (ή πρέπει να σου δώσει) το πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ. . Είναι διαφορετικά πράγματα.Επίσης, κάτι το οποίο δεν ξέρει ο πολύς ο κόσμος είναι ότι οι Μηχανικοί Αυτοματισμού (αν δεν περάσουν με ΑΣΕΠ), διορίζονται μέσω πίνακα (άρα χωρίς να αποδείξουν ότι έχουν γνώσεις Πληροφορικής). Με πίνακα διορίζονται πάνω από τους μισούς...Αυτά για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους. ;-)
Με την ίδια λογική γιατί εγώ σαν Πληροφορικός του τμήματος Πληροφορικής ΑΤΕΙΘ να μην έχω πρόσβαση σε αντίστοιχες θέσεις που αφορούν αυτοματιστές, Αν δει κανείς το πρόγραμμα σπουδών έχουμε και εμείς γνώσεις αυτοματισμού.
Παράθεση από: poland στις Φεβρουαρίου 05, 2006, 10:33:55 amΜε την ίδια λογική γιατί εγώ σαν Πληροφορικός του τμήματος Πληροφορικής ΑΤΕΙΘ να μην έχω πρόσβαση σε αντίστοιχες θέσεις που αφορούν αυτοματιστές, Αν δει κανείς το πρόγραμμα σπουδών έχουμε και εμείς γνώσεις αυτοματισμού. Οι Πληροφορικάριοι διδάσκουν Αυτοματισμούς στα Τεχνικά Λύκεια. Δεν το ξέρεις;
Δεν είμαι νομοθέτης για να προτείνω. Απλά με το υπάρχον σύστημα (σωστό ή λάθος δεν θα το κρίνω εδώ), διορίζονται όσοι έχουν κάποιες βασικές γνώσεις Πληροφορικής. Αυτές χρειάζονται για το σχολείο. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιστημονική κατάρτιση.
Αν γίνεται αυτό, κακώς γίνεται! Αλλά από την άλλη κακώς οι Αυτοματιστές διδάσκουν Πληροφορική. Θα έπρεπε να διδάσκουν Αυτοματισμούς στα Τεχνικά Λύκεια (όπως σωστά το είπες).Αλλά... (πάντα υπάρχει ένα αλλά), οι θέσεις Πληροφορικής είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τις θέσεις για το μάθημα των Αυτοματισμών. Για αυτό και κανείς Αυτοματιστής (επίσημα ή ανεπισημα) δεν ζητάει να διδάσκει το το μάθημα των Αυτοματισμών. Σωστά? ;-)
ΓΙατί με αυτή την λογική να μην διορίζονται όλοι τελικά σε θέσεις Μαθηματικών (αφού όλοι έχουμε βασικές γνώσεις μαθηματικών???Δεν νομίζω ότι κανείς θα ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να διδάξει μαθηματικά για μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες. Σωστά? ;-)(μάλλον είναι κάπου λάθος αυτή η λογική)
Εγώ λέω καλώς γίνεται. Διότι ο αυτόματος έλεγχος είναι ένας κλάδος της Πληροφορικής που δεν μπορεί να διαχωριστεί αυτόνομα ως ξεχωριστός κλάδος. Εξάλλου πώς θα συμπλήρωναν πλήρες ωράριο οι καθηγητές αυτοί;
Όαο για το πλήθος των θέσεων, ναι αυτό είναι και το κύριο «πρόβλημα» των αμιγώς Πληροφορικάριων. Ότι «φτωχοί συγγενείς» σφετερίζονται τις θέσεις τους... Σωστά!
Διότι το μάθημα των Μαθηματικών είναι ευρύ με πολλές ώρες σε όλες τις τάξεις και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Αντίστοιχα και ο κλάδος των Μαθηματικών είναι αυτόνομος.
Όμως ο κλάδος του Αυτοματισμού, είναι ένα υποσύνολο της Πληροφορικής, και το μάθημα είναι ελάχιστες ώρες ώστε να δικαιολογήσει αυτόνομο κλάδο.
Και μερικές επιπλέον απορίες μου:1. Έχω μεταπτυχιακές σπουδές σε Information Technology, web technologies και e-commerce. Απορίας άξιο είναι πώς το τμήμα Αυτοματισμού συνεργάζεται με Σκωτζέζικο Πανεπιστήμιο για να στείλει αποφοίτους του στο εν λόγω μεταπτυχιακό, δεδομένου ότι ειδικά οι Σκωτσέζοι εξετάζουν ενδελεχώς και με περίσσεια φειδώ τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών των Πανεπιστημίων που συνεργάζονται.
2. Απορίας μέρος δεύτερο: Γιατί στα Πανεπιστήμια εξωτερικού, το τμήμα Control Engineering, ανήκει στο Computing Department?
3. Τι σχέση έχει ο αυτόματος έλεγχος SCADA, η τεχνητή νοημοσύνη, τα ευφυή συστήματα, τα CAD/CAM, οι μικροϋπολογιστές, οι μικροελεγκτές, η τηλεματική, η ρομποτική και η συλλογή και μεταφορά δεδομένων, με την Πληροφορική;
4. Ο Δρ. Δημήτρης Καλλιγερόπουλος, καθηγητής του ΤΕΙ Πειραιά και ένας εκ των ιδρυτών του τμήματος Αυτοματισμού, γιατί γράφει και στο βιβλίο Πληροφορικής του Γυμνασίου, περί ... αυτομάτων;
Παράθεση από: paphar στις Φεβρουαρίου 04, 2006, 01:23:34 amΑντίστοιχα φυσικά και για τα άλλα τμήματα, (εδώ ας με διαφωτίσει κάποιος γιατί δεν έχω ψάξει τα προγράμματα σπουδών των υπολοίπων τμημάτων) δε πρέπει να τους συγκρίνετε με εσάς, αλλά με το τμήμα Υπολογιστικών Συστημάτων (και έχω την εντύπωση ότι όλοι έχουν κάνει περισσότερα μαθήματα πληροφορικής από αυτούς- αν κάνω λάθος θα ζητήσω συγνώμη)Να δώσω και ένα παράδειγμα για να καταλάβει και ο paphar τι γίνεται.Ο Α έχει 30 μαθήματα Πληροφορικής. Ο