*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 3854602 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nym

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 193
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13860 στις: Απρίλιος 07, 2015, 01:44:58 μμ »
Συνάδελφε έχω ξαναγράψει ότι μερική κατάργηση του Ν.4172/13 δε μπορεί να γίνει, θα εκπέσει 100% στα διοικητικά δικαστήρια, σίγουρα το γνωρίζει η νομική υπηρεσία του υπουργείου και δε νομίζω ότι θα το κάνει.

Προφανώς ο/η die κάτι άλλο γνωρίζει, που καλό θα ήταν να το μοιραστεί μαζί μας.

Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα για το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης.

Δεν βλέπω όμως τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό που γράφει ο συνάδελφος die:

... θα ελεγα οτι η κατασταση γερνει αρκετα προς το πλευρο των πρωτοβαθμιων ειδικοτητων και των θεσεων του γκουρου του fb.

Ο Μπράτης ζητεί ανάκληση των μετάταξεων και το μόνο άλλο που μπορεί να προσεγγίσει τη λογική αυτή είναι το ενδιάμεσο στάδιο της συνεξέτασης των αιτήσεων των κοινών ειδικοτήτων με μόρια πρωτοβάθμιας που και πάλι προσκρούει στον νομικώς ανεδαφικό διαχωρισμό των ειδικοτήτων.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 4006
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
  • E-mail
  • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:34:48 »

Αποσυνδεδεμένος Νόμιμος!

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1195
 • Φύλο: Άντρας
 • Ήθος ανθρώπω δαίμων....
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13861 στις: Απρίλιος 07, 2015, 01:48:37 μμ »
Επαναλαμβάνω μια παλαιότερη ανάρτηση μου

 Προσοχή στις ημερομηνίες παρακαλώ.

15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
Δ. Μπράτης: Να ακυρωθούν οι αποφάσεις των υποχρεωτικών μετατάξεων και να ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή
Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το παρακάτω μήνυμα, σχετικά με τις 3657 που θα συσταθούν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση:
Επειδή έχω δεχθεί πολλά ερωτήματα ,αυτές τις μέρες, σχετικά με τις 3657 θέσεις ειδικοτήτων που θα συσταθούν στην ΠΕ,υπενθυμίζω τη θέση μου:
1.Από τον Αύγουστο του 2013 έχω καταγγείλει τη συγκεκριμένη διαδικασία ως ρουσφετολογική,αδιαφανή και πρωτοφανή στα χρονικά της εκπαίδευσης και γι αυτό έχω ζητήσει την ακύρωσή της.
2.Με βάση την παραπάνω θέση μου,αλλά και με βάση το ορθό και το δίκαιο,για τις 3657 θέσεις που θα συσταθούν η μόνη σωστή διαδικασία είναι να δοθούν ως κενές κατά τη διαδικασία των φετινών μεταθέσεων, για τους εκπαιδευτικούς της ΠΕ πρώτα και να ακολουθήσουν οι μετατάξεις των εκπκών της β/θμιας στις κενές θέσεις που θα μείνουν.Οι μετατάξεις δηλ. να γίνουν από το ΚΥΣΠΕ,μετά τις μεταθέσεις των εκπκών της ΠΕ,όπως γίνονταν πριν την ψήφιση του Ν4172.
3.Η νέα πολιτική ηγεσία, που θα προκύψει μετά τις εκλογές, οφείλει με μια πράξη της να ακυρώσει τις αποφάσεις των μετατάξεων,που αποτελούν μνημείο πελατειακού κράτους, και να ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή, όπως προβλέπει η νομοθεσία.
Υ.Γ. Τη συγκεκριμένη θέση την έχω εκφράσει από τον Αύγουστο του 2013 στις ανακοινώσεις μου, καθώς και στις 6 συσκέψεις που έκανε η ΔΟΕ για το θέμα.

Δ. Μπράτης Tuesday, 17 March 2015 14:48
Καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με αφορμή ερωτήματά σας , σχετικά με την πορεία των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών Π.Ε , σας ενημερώνω για τα εξής :
1.Μεταθέσεις 2015 : Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 5 του Π.Δ. 50/96 το ΚΥΣΠΕ πρέπει να συνεδριάσει μέχρι την 31η Μαρτίου 2015 και να αποφασίσει για τις μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ , σε διαπολιτισμικά σχολεία και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ .Επίσης , σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 3 του ίδιου Π.Δ. τα ΠΥΣΠΕ θα έπρεπε μέχρι 15/02/2015 να αποστείλουν πίνακες οργανικών κενών ανά περιοχή μετάθεσης, και η Κ.Υ. του Υπουργείου μέχρι 10 Μαρτίου να καταρτίσει τους πίνακες οργανικής σύνθεσης του προσωπικού της Π.Ε.. Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει γίνει ως τώρα κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκτέλεσης των μεταθέσεων του 2015 με αλυσιδωτές επιπτώσεις και στις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές. Οι συνολικές αιτήσεις μετάθεσης που υποβλήθηκαν φέτος είναι 6030 ( οι 5866 αιτήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ γενικής εκπαίδευσης και 164 ειδικής αγωγής). Συγκεκριμένα οι 5.866 αιτήσεις κατανέμονται ως εξής: Π.Ε.703.012, Π.Ε.19,20   157, Π.Ε.60 1.003, Π.Ε.05 96, Π.Ε.11 873, Π.Ε.07   37, Π.Ε.06 499, Π.Ε.32 2 , Π.Ε.16 160, Π.Ε.08   27.
Επισημαίνω ότι οι αιτήσεις μετάθεσης υποβλήθηκαν φέτος κανονικά, τον μήνα Νοέμβρη, όπως προβλέπει το Π.Δ. 50/96 και καμιά καθυστέρηση δεν δικαιολογείται .
2.Μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Β/θμια στην Α/θμια : Στη συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τη ΔΟΕ στις αρχές Μαρτίου ανακοίνωσε πως για το ζήτημα των μετατάξεων, που έγιναν με τον Ν.4172/13, θα συγκροτήσει κοινή επιτροπή από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και υπηρεσιακούς παράγοντες , η οποία μέσα σε 15 μέρες , θα αποφασίσει για τη «νομιμότητα» των μετατάξεων από τη Β/θμια στην Α/θμια. Έχει παρέλθει το 15νθήμερο κι ακόμη όχι απόφαση δεν υπάρχει , αλλά ούτε καν η επιτροπή δεν έχει συγκροτηθεί. Η επίλυση του ζητήματος των μετατάξεων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων, τουλάχιστον των κοινών ειδικοτήτων .
Ορισμένες επισημάνσεις για τις μετατάξεις :
Το ζήτημα της ακύρωσης και της επανεξέτασης των μετατάξεων, που έγιναν με τον Ν4172/13, δεν είναι μόνο θέμα «νομιμότητας» , αλλά κυρίως ζήτημα αρχής . Ο Ν4172/13 είναι ο νόμος με τον οποίο έγιναν οι απολύσεις , οι διαθεσιμότητες και οι υποχρεωτικές μετατάξεις. Δεν μπορεί ένας νόμος να ακυρώνεται κατά τα 2/3 ( απολύσεις-διαθεσιμότητες) και ορθώς , και να παραμένει σε ισχύ μόνο για τις υποχρεωτικές μετατάξεις .Πρέπει να καταργηθεί στο σύνολό του.
Πρέπει να γίνει άμεσα η σύσταση των 3655 οργανικών θέσεων στα σχολεία της Π.Ε. , οι οποίες θα πρέπει να κατανεμηθούν ως εξής :
α) Για τις μη κοινές ειδικότητες ( ΠΕ 05, 07, 08, 19, 20 , 32) που είναι και η πλειοψηφία των μεταταγμένων -2309 θέσεις- , που ήρθαν στην Π.Ε. και δεν δημιουργούν πρόβλημα , πρέπει να γίνει έλεγχος όλων των δικαιολογητικών , ανακοίνωση των μορίων και των μορίων και να καλύψουν τις θέσεις που θα συσταθούν , με πέρα για πέρα διαφανή τρόπο.
β) Για τις κοινές ειδικότητες (ΠΕ 06 , 11 , 16) – 1346 θέσεις-, πρέπει να προηγηθούν οι μεταθέσεις των συναδέλφων της Α/θμιας , και στη συνέχεια στις κενές θέσεις που θα υπάρξουν να γίνουν οι εθελοντικές, πλέον, μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Β/θμιας , όπως δηλαδή γινόταν πριν την ψήφιση του Ν4172/13.
Όλες οι μετατάξεις πρέπει να γίνουν μέσα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ, και όχι από τα γραφεία των υπουργών.
Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε καταγγείλει στο παρελθόν τις υποχρεωτικές μετατάξεις .Τώρα ήρθε η ώρα να πάρει αποφάσεις. Η εφαρμογή του δίκαιου και του νόμιμου είναι η λύση . Αυτό οφείλει να κάνει άμεσα

Μετατάξεις / Απ: Ενστάσεις επί των Υποχρεωτικών Μετατάξεων
« στις: Μάρτιος 26, 2015, 01:46:00 μμ »
mpratis11:45 26-3-15

Σύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα γραφεία της ΔΟΕ για το θέμα των μετατάξεων.Το υπουργείο ούτε την επιτροπή δεν έχει συστήσει ακόμη. Όπως έχω επισημάνει από τον Αύγουστο του 13 οι μετατάξεις αυτές πρέπει να επανεξετασθούν ,με βάση τα παρακάτω βήματα:
1.Σύσταση άμεσα των οργανικών θέσεων.
2.Τοποθέτηση των 2346 μη κοινών ειδικοτήτων στις οργανικές θέσεις με βάση τα μόριά τους.Όποιοι έχουν τοποθετηθεί με βάση αυτά δεν έχουν κανένα θέμα.
3.Για τις 1306 θέσεις των κοινών ειδικοτήτων θα πρέπει αυτές να δοθούν για τις μεταθέσεις των ειδικοτήτων της αθμιας πρώτα και να ακολουθήσουν οι μετατάξεις της βθμιας.
Αυτή είναι η μόνη δίκαιη λύση

http://www.deutsch.gr/data_info.php?data_id=3513&cat=24577
Επιστημονικές ενώσεις ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08 & ΠΕ 19-20: Προτάσεις για το επείγον θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων και αίτημα ορισμού άμεσης συνάντησης με τον κ. Κουράκη
Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Επιστημονικών φορέων των καθηγητών των ειδικοτήτων που μετατάχτηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οι καθηγητές ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08 και ΠΕ 19-20. Οι επιστημονικές ενώσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ06 (Αγγλικής Φιλολογίας) και ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής) εάν και κλήθηκαν δεν παρέστησαν στη συνάντηση.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)
www.apf.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
www.pasykaga.gr
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ)
www.aplf.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
www.deutsch.gr
ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.)
www.art-teachers.com
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.Π.)
www.pekap.gr

 ΠΡΟΣ:  Τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΟ. ΠΑΙ.Θ., κ. Αν. Κουράκη
 Σήμερα, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015,
πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Επιστημονικών φορέων των καθηγητών των ειδικοτήτων που μετατάχτηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οι καθηγητές ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08 και ΠΕ 19-20.
Οι εκπρόσωποι των φορέων κατέληξαν στην παρακάτω πρόταση προς την ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ:
Άμεση δημοσιοποίηση των μορίων όλων όσων αιτήθηκαν μετάταξη ανά κατηγορία κριτηρίων καθώς και τα ΠΥΣΔΕ προέλευσης και ΠΥΣΠΕ μετάταξης
  Έλεγχος από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντιπαραβολή των στοιχείων και μορίων που δηλώθηκαν με αυτά που βρίσκονταν στους υπηρεσιακούς φακέλους στις 23-08-2013, δηλαδή τα στοιχεία οικογενειακής κατάστασης, ΠΥΣΔΕ προέλευσης και τίτλων σπουδών που είχαν αποκτηθεί μέχρι 23-08-2013                                                                                                                                                                                               Κατάρτιση πινάκων των μεταταγμένων συναδέλφων ανά ΠΥΣΠΕ και κατά φθίνουσα σειρά μορίων σύμφωνα με τα στοιχεία που θα προκύψουν μετά τον έλεγχο.
Ίδρυση οργανικών θέσεων και πλήρωση αυτών με όλους όσοι πληρούν τα κριτήρια μετά τον έλεγχο που θα διενεργηθεί.
Αξιότιμε κε Υπουργέ,
επειδή είναι δεδομένη η πρόθεσή σας να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων το οποίο εκκρεμεί τα τελευταία δύο χρόνια και η ανακίνησή του δημιούργησε ανασφάλεια σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς,
ζητάμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση με τα Δ.Σ. τωv επιστημονικών φορέων των μεταταγμένων εκπαιδευτικών.
Τα Δ.Σ. των επιστημονικών φορέων των εκπαιδευτικών
ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20

Δημήτρης Μπράτης Απρίλιος 06, 2015
43 λεπτά · Τροποποιήθηκε ·

Επιτέλους ξεκινά ο έλεγχος των υποχρεωτικών μετατάξεων που έγιναν με τον Ν.4172/13.Με ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο ( αρ.πρωτ.56597/Ε1/06-04-15) που απέστειλε σήμερα προς τις Δνσεις ΠΕ και ΔΕ ,ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας κ. Κουράκης ζητά των έλεγχο των δηλώσεων όλων των μεταταγμένων και την αποστολή των στοιχείων μέχρι τις 14-04-15 στο υπουργείο παιδείας.Ως αιρετός του ΚΥΣΠΕ που, από τον Αύγουστο του 13 είχα καταγγείλει τη σχετική διαδικασία, θεωρώ πως η σημερινή απόφαση είναι μια πρώτη θετική κίνηση ,προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα των μετατάξεων και να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία( θέσεις,μόρια κλπ) για λόγους διαφάνειας.Σε κάθε περίπτωση, όμως, η κίνηση αυτή πρέπει να συνοδευτεί και από τα υπόλοιπα μέτρα που και στο υπόμνημά μου προς την πολιτική ηγεσία έχω αναφέρει.( σύσταση οργανικών θέσεων,να προηγηθούν οι μεταθέσεις για τις κοινές ειδικότητες,να τοποθετηθούν οι μη κοινές με βάση τα μόριά τους ).
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 07, 2015, 04:47:45 μμ από ΝΟΜΙΜΟΣ ΑΠΟΡΩΝ »
Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί....(.κατά Ματθαίον, κεφ. 23)
...καὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ
ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει.... (Θουκυδίδου Ιστορίαι, Βιβλίον Γ', & 82)

Αποσυνδεδεμένος Giatros

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 286
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13862 στις: Απρίλιος 07, 2015, 03:31:40 μμ »
Κάθε μήνα μετατοπιζόταν όλο και από το να μην ακυρωθούν οι μετατάξεις και πήγαινε προς τον έλεγχο και την παράδοση των θέσεων για μετάθεση στις κοινές ειδικότητες στους ήδη πρωτοβάθμιους.
Τα πάντα λοιπόν εξαρτώνται από το τι θα βρουν. Αν βρουν δεινοσαύρους υπάρχει θέμα. Αν τα προβλήματα είναι λίγα τότε θα υπάρξει μια μετακίνηση. Λογικά θα τρέξουν τον αλγόριθμο (υπάρχει;) και θα συγκρίνουν, αν έπαιρνες ή όχι. Νομίζω αυτοί που είχαν δηλώσει λάθος μόρια θα τους τα αλλάξουν στα σωστά και θα δουν αν τελικά μετατάσσονταν με τα σωστά. Όσοι είχαν δηλώσει βέβαια μτπ και διδακτορικά χωρίς να τα έχουν νομιζω έχουν θέμα.
ΑΝΤΕ να βγει και αυτό να τελειώνει το θέμα των υποχρεωτικών!!!
Να παρατηρήσω πως πολλοί εχθροί των υποχρετικών ούτε με τον έλεγχο και την διαφάνεια ικανοποιούνται και πιο πολύ οι μεταταγμένοι χαίρονται στο forum... τελικά δεν θέλετε τίποτα άλλο από την πλήρη ανάκληση και την επαναπροκήρυξη μερικοί;;;

Αποσυνδεδεμένος Giatros

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 286
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13863 στις: Απρίλιος 07, 2015, 04:22:51 μμ »
Εγώ αυτή την εντοπιότητα δεν καταλαβαίνω (άσε τον δήμο κατοικίας που δεν αποδεικνύεται). Αφού στις μετατάξεις δεν παίζει ρόλο γιατί την δηλώσαμε; πληροφοριακά; έτσι για να δουν που μένουμε; για κουτσομπολιό; ακούω απόψεις...  :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 4006
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
  • E-mail
  • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:34:48 »

Αποσυνδεδεμένος Νόμιμος!

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1195
 • Φύλο: Άντρας
 • Ήθος ανθρώπω δαίμων....
  • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 07, 2015, 04:33:51 μμ από ΝΟΜΙΜΟΣ »
Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί....(.κατά Ματθαίον, κεφ. 23)
...καὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ
ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει.... (Θουκυδίδου Ιστορίαι, Βιβλίον Γ', & 82)

Αποσυνδεδεμένος die

 • Έμπειρο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 701
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13865 στις: Απρίλιος 07, 2015, 04:33:39 μμ »
Ηθελαν να μετακινησουν κοσμο προς την κατοικια του, εξ 'ου και η προτεραιοτητα του οικειου πυσδε-πυσπε, και οχι να δημιουργησουν νεο κυμα απομακρυσμενων απο τον τοπο τους εκπαιδευτικων.
θα δειξει αν ο ελεγχος γινεται επι της ουσιας η ειναι προσχηματικος. Πρεπει ο Μπαλτας να ασχοληθει με το θεμα,ισως εμεις χρειαζεται να το απαιτησουμε.

Αποσυνδεδεμένος Giatros

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 286
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13866 στις: Απρίλιος 07, 2015, 05:01:50 μμ »
Αυτό νομίζω δεν το έγραφε πουθενά. Έλεγε ότι προηγούνται όσοι ανήκουν στο ίδιο ΠΥΣΔΕ με το ΠΥΣΠΕ που αιτούνται και όχι όσοι έχουν εντοπιότητα ή κατοικούν στο ίδιο ΠΥΣΔΕ. Δηλαδή αν δήλωνα ότι ζω Αγρίνιο ας πούμε και έχω εντοπιότητα Λάρισα θα προηγούμουν (για μετάταξη στο Αγρίνιο) μόνο και μόνο επειδή δήλωσα ότι κατοικώ στο Αγρίνιο;

Αποσυνδεδεμένος epe06

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 149
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13867 στις: Απρίλιος 07, 2015, 05:12:12 μμ »
η εντοπιότητα και ο τόπος κατοικίας απλά ζητήθηκαν. δν νομίζω οτι χρησιμοποιήθηκαν κάπου...

Αποσυνδεδεμένος anikologr

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 449
 • Φύλο: Άντρας
 • Λατρεύω τα αυτοκίνητα...
  • Προφίλ
  • https://docs.google.com/forms/d/1ujwDvvYzRfhjfnvjxJfqLXnHigfiqJZl3tVxaeLOsPM/edit#
Απ: Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13868 στις: Απρίλιος 07, 2015, 05:17:12 μμ »
Μόλις δημοσιεύθηκε. Πολλά από αυτά τα είχαμε μερικοί επισημάνει με πιο απλά λόγια ίσως. Αξίζει νομίζω να το διαβάσουμε προσεκτικά.

http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%85
Τι κάνει κάποιος για να κρατήσει την θεσούλα του... Για γέλια και για κλάματα...

Αν είναι έτσι τα πράγματα τότε γιατί ο ίδιος ο Κουρακης τις κατήγγειλε σε κάθε ευκαιρία?
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 07, 2015, 05:19:58 μμ από anikologr »
Στοιχεία Εκπαιδευκών αντιτιθέμενων - θιγόμενων από τις υποχρεωτικές μετατάξεις

https://docs.google.com/forms/d/1ujwDvvYzRfhjfnvjxJfqLXnHigfiqJZl3tVxaeLOsPM/edit#

Αποσυνδεδεμένος Νόμιμος!

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1195
 • Φύλο: Άντρας
 • Ήθος ανθρώπω δαίμων....
  • Προφίλ
Απ: Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13869 στις: Απρίλιος 07, 2015, 05:25:33 μμ »
Τι κάνει κάποιος για να κρατήσει την θεσούλα του... Για γέλια και για κλάματα...

Αν είναι έτσι τα πράγματα τότε γιατί ο ίδιος ο Κουρακης τις κατήγγειλε σε κάθε ευκαιρία?

Κανείς δεν έκλεψε την θέση κανενός. Αλλά δεν σας βλέπω να χαίρεστε για τον έλεγχο.
Διάβασε πιο προσεκτικά και μην γενικεύεις.
ΥΓ1. Για τον κ. Κουρακη δεν θα απαντήσω εγώ. Δεν είμαι το alter- ego ούτε επιθυμώ να γίνω φυσικά.
Αν διαβάσεις τον λίβελο που του έδωσαν, φαντάσου τι μπορεί να του είπαν κατ ιδίαν.
ΥΓ.2 Οι επιστημονικές ενώσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ06 (Αγγλικής Φιλολογίας) και ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής) εάν και κλήθηκαν δεν παρέστησαν στη συνάντηση των Επιστημονικών φορέων των καθηγητών των ειδικοτήτων που μετατάχτηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Γιατί;;
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 07, 2015, 05:31:32 μμ από ΝΟΜΙΜΟΣ ΑΠΟΡΩΝ »
Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί....(.κατά Ματθαίον, κεφ. 23)
...καὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ
ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει.... (Θουκυδίδου Ιστορίαι, Βιβλίον Γ', & 82)

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1401
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13870 στις: Απρίλιος 07, 2015, 05:32:36 μμ »
Καλησπέρα και πάλι.
Εγώ απολαμβάνω πάντως ένα πράγμα.
Την προδιαγεγραμμένη πορεία προς το να τεθεί το θέμα κατά πόσο θα ήταν συμφέρον όλων να επανασχεδιαστεί όλο το εγχείρημα προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας.
Προσοχή και μην πέσετε πάλι να με φάτε.
Θεωρώ ότι η εξέλιξη των πραγμάτων εκεί θα οδηγήσει. Στο δίλημμα.
Το τι απόφαση θα παρθεί είναι άλλο θέμα. Και μάλλον καταλύτης θα είναι το ΣΤΕ

Αποσυνδεδεμένος newseditor

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 430
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13871 στις: Απρίλιος 07, 2015, 06:29:06 μμ »
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει και αυτό το νήμα πεδίο ανταλλαγής προσωπικών, ειρωνικών και προσβλητικών σχολίων.
Σχολιάζετε χωρίς να κάνετε κατάχρηση του χώρου συνεχώς επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια και κυρίως χωρίς να προσβάλλετε τους συνομιλητές σας.
Ευχαριστούμε.

Αποσυνδεδεμένος skiritisa

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 126
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13872 στις: Απρίλιος 07, 2015, 07:14:54 μμ »
Συνάδελφοι ας χαμηλώσουμε σας παρακαλώ τους τόνους...
Γνωρίζει κάποιος να μας πει αν αληθεύει.... γιατί ως διοικητικοί, έχουν γίνει μόνο από συγκεκριμένες ειδικότητες και είναι όλοι από το ίδιο ΠΥΣΔΕ (διορισμένοι  ακόμη και το 2009 με πολύ λίγα μόρια;) από εκτός  δηλ. κανείς  με περισσότερα μόρια δεν προτίμησε τη σιγουριά σε προσωποπαγή θέση; Εγώ γνωρίζω  ΠΕ11 με πάρα πολλά μόρια που είχε μόνο 1 επιλογή διοικητικού και δεν πήρε. Ένσταση δεν έκανε γιατί μετά κατάλαβε τι γινόταν (δεν είχε ειδοποιήσει κανένα μεγαλοσχήμονα)  στην περιοχή της επιλογής του πήγαν  άλλες ειδικότητες και συγκεκριμένα ΠΕ20 διορισμ. το 2009, γνωρίζει και ντόπιο ξενόγλωσσο ΠΕ06 με περισσότερα μόρια από τον ΠΕ20 που ούτε αυτός μετατάχτηκε...Υπήρχε ποσόστωση  ανά ειδικότητα στους διοικητικούς;
Oι επιστημονικές ενώσεις των ΠΕ06-ΠΕ11 δεν παρέστησαν γιατί δεν έπρεπε να πάρουν θέση....η διαφορά είναι σε νομικό επίπεδο και δεν μπορούν να εκφέρουν άποψη για παραβιάσεις ή μη του εργατικού δικαίου. Οι επιστημονικές ενώσεις δεν είναι δικηγόροι και δεν αντικαθιστούν τα δικαστήρια.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 07, 2015, 07:44:56 μμ από skiritisa »

Κοσμάς

 • Επισκέπτης
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #13873 στις: Απρίλιος 07, 2015, 08:08:07 μμ »
ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ…

Για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι σχεδόν σίγουρο ότι φταίνε οι μεταταγμένοι γυμναστές που βρέθηκαν ξαφνικά σε τόπους συμφερόντων τους. Αυτοί προσπέρασαν ανθρώπους που περίμεναν εδώ και πολλά χρόνια να πάνε στα σπίτια τους. Ή μήπως φταίνε οι γυμναστές της Ολυμπιακής Παιδείας οι οποίοι δημιούργησαν μεγάλη αναστάτωση στο θέμα των διορισμών! Μαζί τους φταίνε και οι ΤΑΔίτες  που προηγήθηκαν και με την πρόσληψή τους σαν αναπληρωτές, μπήκαν σε διαδικασίες διορισμού!  Οι 30μηνίτες και οι 18μηνίτες, αυτοί κι αν φταίνε! Φταίνε και αυτοί που διορίζονταν μετά από συνέντευξη στα Πομακικά χωριά και είναι τώρα στους τόπους τους! Φταίνε και αυτοί που μπήκανε στα Πανεπιστήμια με Πανελλήνιες νίκες .

     Να θυμηθώ και όλους αυτούς που παίρνανε μόρια χωρίς να τα υπηρετούνε, είτε καθήμενοι σε κάποιο γραφείο είτε για τις ανάγκες τις υπηρεσίας! Κι αυτοί που υπέγραφαν ανάληψη σε κάποιο σχολείο με υψηλά μόρια και τελικά βρίσκονταν σε κάποιο σχολείο κοντά στο σπίτι τους, για τις ανάγκες πάλι της υπηρεσίας !  Έτσι προσπερνούσαν κι αυτοί με τη σειρά τους, τους εκπαιδευτικούς που ήταν λίγο προ των πυλών να μπουν στην περιοχή τους! Φταίνε και όλοι όσοι μπήκανε στην διαδικασία του ΑΣΕΠ και κατήργησαν την επετηρίδα προσπερνώντας άτομα που ήτανε σε διαδικασία πρόσληψης! Φταίνε κι αυτοί που βρισκότανε ενίοτε σε βαθμίδα, που συμπτωματικά παρουσίαζε πολύ καλύτερη κινητικότητα, έναντι της άλλης (πρωτοβάθμια - δευτεροβάθμια ). Φταίνε αυτοί που φεύγανε με αποσπάσεις και αφήνανε άλλους να χρησιμοποιούνται στη θέση τους. Ή μήπως φταίει το ότι οι διορισμοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν γινότανε με τις πραγματικές ανάγκες ενός τόπου και γινότανε με βάση την ψηφοθηρική πολιτική των αποσπάσεων κ.λπ.  Όλες βέβαια οι παραπάνω περιπτώσεις είναι νόμιμες. Όλες στηρίχτηκαν σε κάποιο νόμο. Τελικά ποιος φταίει ?  Ξέχασα ! Τώρα έχουμε τους μεταταγμένους ! Σταυρώστε αυτούς γιατί όλους τους άλλους τους χάσαμε στα βάθη της Ιστορίας!  Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω….

 

Τσιάτσιος Χρήστος ΠΕ11

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%86%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85#ixzz3We0H2bua
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

 

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
 • Σύνολο μελών: 31400
 • Τελευταία: Nellie achm
Στατιστικά
 • Σύνολο μηνυμάτων: 1123795
 • Σύνολο θεμάτων: 18625
 • Σε σύνδεση σήμερα: 420
 • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
 • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 5
Επισκέπτες: 291
Σύνολο: 296

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.124 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.