0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το συγκεκριμενο τοπικ ειναι πραγματικα σπαρταριστο!!! Τα εχει ολα: εκληξη μπροστα στο γεγονος οτι τα παιδια χρησιμοποιουν κατα κορον τις λεξεις που θεωρουνται απαγορευμενες (για να μην ξεχνιομαστε στην νεα ελληνικη η λεξη ειναι "παλιοπουτανα" και δεν περιλαμβανει τρεις τελειες στη μεση, τη γραφω για να ........επικοινωνια με τη διδακτικη πραξη. Μια παρακληση θα κανω μοναχα: Μην εκφραζετε την αδιαφορια σας τοσο επιδεικτικα. Πριν μπειτε σε μια ταξη ανοιξτε ενα βιβλιο, παρακολουθηστε ενα σεμιναριο (οχι μοναχα για τα μοριακια που θα σας διορισουν). Κατανοω οτι οι περισσοτεροι απο σας ειχαν για δασκαλους ανθρωπους ημιμαθεις, αποστεωμενους απο ενα αρτηριοτικο εκπαιδευτικο συστημα. Δεν υπαρχει κανενας μα κανενας λογος να αναπαραγετε αυτα τα προτυπα. Φτανει να νοιαζεστε λιγο για τα παιδια που ειναι απεναντι σας.
Εγώ τα αγαπώ όλα μου τα παιδιά (τους μαθητές εννοώ), και θέλω να μαθαίνουν όλα. Προσπαθώ πραγματικά, αλλά κάποιες φορές σκέφτομαι πως άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Καλά τα λέγαμε στο πανεπιστήμιο, καλά τα λένε και τα βιβλία, αλλά όταν μπεις στην τάξη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και σίγουρα όχι τόσο εύκολα όσο νομίζαμε ή νομίζουν κάποιοι. Ίσως αυτοί οι κάποιοι να έχουν σταθεί τυχεροί μέχρι τώρα αλλά εγώ ήδη απ΄την πρώτη μου χρονιά βλέπω πως αν δεν ενδιαφέρονται οι γονείς για τα παιδιά τους, εγώ δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα. Δεν νομίζω να συμβαίνει μόνο σε μένα!
Πιστεψε με, δε συμβαινει μονο σ'εσενα. Περιττο να πω οτι καποια στιγμη πηγα να απογοητευτω, αλλα συνειδητοποιησα (κι ελπιζω να το πετυχα σωστα) οτι καλες οι θεωριες, αλλα ο καθενας μονο μεσα στην ταξη ανακαλυπτει πως πρεπει να τις εφαρμοσει πι οσωστα για να εχει το αποτελεσμα που επιδιωκει. Κατι προσαρμοζεις, κατι αλλαζεις, κατι αφηνεις απεξω, φτιαχνεις κατα καποιο τροπο τη δικη σου πορεια... Γιατι δε γινεται ολα να λειτουργουν για ολους το ιδιο.
Παράθεση από: irene.a στις Νοεμβρίου 23, 2008, 10:07:55 amΠιστεψε με, δε συμβαινει μονο σ'εσενα. Περιττο να πω οτι καποια στιγμη πηγα να απογοητευτω, αλλα συνειδητοποιησα (κι ελπιζω να το πετυχα σωστα) οτι καλες οι θεωριες, αλλα ο καθενας μονο μεσα στην ταξη ανακαλυπτει πως πρεπει να τις εφαρμοσει πι οσωστα για να εχει το αποτελεσμα που επιδιωκει. Κατι προσαρμοζεις, κατι αλλαζεις, κατι αφηνεις απεξω, φτιαχνεις κατα καποιο τροπο τη δικη σου πορεια... Γιατι δε γινεται ολα να λειτουργουν για ολους το ιδιο.Ούτε σε όλες τις τάξεις, ούτε όλες τις στιγμές. Κάθε φορά ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, τα περαιτέρω δεν περνάνε πάντα από το χέρι μας.