0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κανείς δεν υποχρεώνει τα παιδιά να επιλέξουν Λατινικά.... τα διδάσκονται στην κατεύθυνση....Όποιος θέλει επιλέγει τη Θεωρητική.Νομίζω ένας μαθητής που επιλέγει να σπουδάσει ανθρωπιστικές επιστήμες οφείλει να γνωρίζει Λατινικά κ γενικότερα για τους άνθρωπους που ασχολούνται με τις ξένες γλώσσες ,η συνδρομή των Λατινικών είναι ανεκτίμητη.Δε θα επιχειρήσω την ανάλυση της σκέψης μου ,γιατί θα γράφω μέχρι αύριο.Η ελληνική γλώσσα πήρε κ έδωσε πολλά στα Λατινικά.Δάνεια ,αντιδάνεια,ιδέες,ειδικό λεξιλόγιο για πολλές επιστήμες.Κ γενικότερα ένας μορφωμένος ανθρωπιστής είθισται να γνωρίζει Λατινικά.Όσο για τις μετατροπές κ τις περίπλοκες ασκήσεις , να πω ότι υπάρχουν σε όλα τα μαθήματα για την όξυνση της σκέψης κ στα γλωσσικά για την κατανόηση της δομής της γλώσσας .
η μεταφορα του λατινικου κειμενου οπως και καθε ξενογλωσσου κειμενου στη νεα ελληνικη βοηθα στην βελτιωση και της γλωσσας, δουλευει η σκεψη εκεινη τη στιγμη...
Πρέπει όμως τα Λατινικά να γίνουν υποχρεωτικό μάθημα στις σχολές που βγάζουν φιλολόγους. Δεν γνωρίζω πώς έχει η κατάσταση στη Φιλοσοφική αυτή τη στιγμή , όταν όμως ήμουν εγώ φοιτητής στο ΦΠΨ (σχεδόν 2 δεκαετίες έχουν περάσει) , από το οποίο και αποφοίτησα , δεν ήταν υποχρεωτικό το μάθημα . Αφού λοιπόν καλείσαι να το διδάξεις σε επίπεδο κατεύθυνσης, δεν μπορεί να έχεις ασχοληθεί με αυτό μόνο σε επίπεδο σχολείου, χρειάζεται και κάτι επιπλέον.
Ρε συ Μάρκο, με παρεξήγησες μάλλον. Εγώ δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να σε προσβάλλω Χαριτολογώντας τα είπα όλα αυτά και νομίζω φαινόταν και από το ύφος που έγραφα.Αν σε πείραξε, συγγνώμη.