Σύνολο ψηφοφόρων: 134
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προσωπικά μπήκα σε μεταπτυχιακό διαφορετικού τμήματος, διαφορετικού πανεπιστημίου και φυσικά πόλης και δεν ήξερα κανένα. Ούτε που ήταν το πανεπιστήμιο. Το τελείωσα και τώρα είμαι σε άλλο μεταπτυχιακό. Φυσικά και αξίζει η προσπάθεια αν το θες πολύ.
efterpi2, είναι σαν να σου λένε, μην δίνεις ασεπ γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα αποτύχεις . Σύμφωνα με τα ποσοστά διορισμού έχουν δίκιο. Έχεις περισσότερς πιθανότητες να αποτύχεις.Θα δώσεις ή οχι; τι έχεις να χάσεις βασικά
Παράθεση από: fragy στις Οκτωβρίου 25, 2009, 05:32:32 pmefterpi2, είναι σαν να σου λένε, μην δίνεις ασεπ γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα αποτύχεις . Σύμφωνα με τα ποσοστά διορισμού έχουν δίκιο. Έχεις περισσότερς πιθανότητες να αποτύχεις.Θα δώσεις ή οχι; τι έχεις να χάσεις βασικά fragy θα διαφωνήσω μαζί σου. Στον ΑΣΕΠ βασίζεσαι στον εαυτό σου και ξέρεις πως ισχύουν τα ίδια κριτήρια για όλους. Στα περισσότερα μεταπτυχιακά, ειδικά στα μεγάλα πανεπιστήμια, ισχύουν όχι μόνο διαφορετικά κριτήρια, αλλά και μέτρα και σταθμά... Και αυτό μπορείς να το καταλάβεις μόνο όταν περάσεις από αυτή τη διαδικασία. Η συνέντευξη υπάρχει μόνο και μόνο για να δίνεται η δυνατότητα των εξυπηρετήσεων. Σε καμία περίπτωση δε λέω πως αν πραγματικά θέλεις να κάνεις ένα μεταπτυχιακό, δεν πρέπει να το προσπαθήσες. Ακριβώς το αντίθετο. Απλά καλό είναι να ξέρεις που βαδίζεις, έτσι ώστε να μην απογοητευτείς μετά. Γιατί δεν ισχύει το "δεν έχεις τίποτα να χάσεις". Η προετοιμασία για ένα μεταπτυχιακό απαιτεί πολύ διάβασμα και για αρκετό καιρό. Ωστόσο, υπάρχουν και τα μικρότερα πανεπιστήμια, στα οποία τα πράγματα είναι πολύ πιο αξιοκρατικά, οι σχέσεις με τους καθηγητές είναι καλύτερες και πιο ουσιαστικές και ίσως και το επίπεδο σπουδών να είναι και καλύτερο.efterpi2 σου εύχομαι καλή επιτυχία!
Στα μικρότερα πανεπιστήμια τα πράγματα είναι πιο αξιοκρατικά γιατί οι αιτήσεις είναι πολύ πολύ λιγότερες. Σχεδόν στα περισσότερα, οι αναλογία αιτήσεων/θέσεων είναι 2:1 (από προσωπική εμπειρία). Αντίστοιχα, στα μεγάλα πανεπιστήμια μπορεί να υπάρχουν 80 αιτήσεις για 10 θέσεις (από προσωπική εμπειρία και πάλι). Οι σχέσεις με τους καθηγητές είναι καλές, γιατί στα περιφερειακά πανεπιστήμια δεν υπάρχουν οι απρόσιτοι μεγαλοκαθηγητές, οι οποία λειτουργούν ανταγωνιστικά και αντί να προωθήσουν τους φοιτητές, μόνο τους εκμεταλλεύονται (όχι πως η εκμετάλλευση δεν παίζει παντού, απλά διαφέρει ίσως ο βαθμός). Τα πράγματα φυσικά δεν είναι απόλυτα, αλλά σε γενικές γραμμές, από τη δική μου εμπειρία αλλά και φίλων μου, είναι κάπως έτσι.Επίσης, ο καθηγητής που σήμερα είναι στην Αθήνα, αποκλείεται αύριο να είναι στην Αλεξανδρούπολη ή στην Κρήτη. Ο καθηγητής όμως που είναι στην Αλεξανδρούπολη ή στην Κρήτη, θέλει/ελπίζει και προσπαθεί να πάει αύριο στην Αθήνα.