*

Ψηφοφορία

Πόσα μεταπτυχιακά έχετε;

Δεν έχω, αλλά θέλω να κάνω
37 (27.4%)
Δεν έχω και δεν με ενδιαφέρει
10 (7.4%)
Έχω ένα μεταπτυχιακό
44 (32.6%)
Έχω ένα και αυτή τη περίοδο κάνω το δεύτερο
17 (12.6%)
Έχω δυο μεταπτυχιακά
15 (11.1%)
Έχω πάνω από δύο
2 (1.5%)
Έχω μεταπτυχιακό και διδακτορικό
10 (7.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 134

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά (varia)  (Αναγνώστηκε 135561 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος parathira

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά (varia)
« Απάντηση #196 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 04:13:49 pm »
Προσωπικά μπήκα σε μεταπτυχιακό διαφορετικού τμήματος, διαφορετικού πανεπιστημίου και φυσικά πόλης και δεν ήξερα κανένα. Ούτε που ήταν το πανεπιστήμιο. Το τελείωσα και τώρα είμαι σε άλλο μεταπτυχιακό. Φυσικά και αξίζει η προσπάθεια αν το θες πολύ. 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:57:01 »

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 04:20:05 pm »
Μα τι λογική είναι αυτή; Φυσικά και υπάρχουν μεταπτυχιακά στα οποία η διαδικασία επιλογής είναι αξιοκρατική. Γιατί δεν ψάχνεις για ένα μεταπτυχιακό με γραπτές εξετάσεις; Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ατόμων που μπήκαν σε μεταπτυχιακά χωρίς να έχουν καμία επαφή με το συγκεκριμένο τμήμα.

Αποσυνδεδεμένος efterpi2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 04:21:01 pm »
σφυσικα και το θελω πολυ απλα εχω ακουσει διαφορα κατα καιρουσ και ειμαι λιγο απαισιοδοξη!ενδιαφερομαι για το μεταπτυχιακο στο τμημα και τη σχολη που τελειωσα απλα δεν εχω ουτε γνωριμιεσ με καθηγητεσ ουτε μεγαλο βαθμο πτυχιου.τα μονα μου εφοδια ειναι μια πτυχιακη με βαθμο 10 και πολυ ορεξη για να προσπαθησω στισ γραπτεσ εξετασεισ!

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 04:32:34 pm »
μπορείς να κοιτάξεις εδω   http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=15960.0
εχει γίνει αναφορά για το θέμα σου και μάλιστα προσφατα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:57:01 »

Αποσυνδεδεμένος efterpi2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #200 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 04:41:21 pm »
ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!παντωσ ευτυχωσ εκει που θελω να δωσω ειναι μονο γραπτα και φακελοσ!70-30!

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 04:44:14 pm »
Προσωπικά μπήκα σε μεταπτυχιακό διαφορετικού τμήματος, διαφορετικού πανεπιστημίου και φυσικά πόλης και δεν ήξερα κανένα. Ούτε που ήταν το πανεπιστήμιο. Το τελείωσα και τώρα είμαι σε άλλο μεταπτυχιακό. Φυσικά και αξίζει η προσπάθεια αν το θες πολύ. 

Μια απο τα ίδια και γω ;). Εννοείται να προσπαθήσεις. Αν δεν προσπαθήσεις μια ζωή θα λες γιατί δεν το έκανα. Καν'το και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα. Διάβασε πολύ, βάλε τα δυνατά σου και όλα μπορούν να συμβούν. ;D

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση (ΠΕ 06)
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 05:23:47 pm »
Θα συμφωνήσω (προς το παρόν τουλάχιστον!) ότι ούτως ή άλλως αξίζει να κάνουμε την προσπάθεια..Επειδή την περασμένη εβδομάδα έδωσα κ εγώ συνέντευξη και περιμένω αποτελέσματα θα σου πω ξανά τη γνώμη μου μόλις βγουν!!!  ;D ;D ;D ;D
Πλάκα κάνω, δε νομίζω να αλλάξω γνώμη, άσχετα από το αποτέλεσμα!  ;)

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 05:32:32 pm »
efterpi2, είναι σαν να σου λένε, μην δίνεις ασεπ γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα αποτύχεις ;). Σύμφωνα με τα ποσοστά διορισμού έχουν δίκιο. Έχεις περισσότερς πιθανότητες να αποτύχεις.Θα δώσεις ή οχι; τι έχεις να χάσεις βασικά ???

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 07:12:48 pm »
efterpi2, είναι σαν να σου λένε, μην δίνεις ασεπ γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα αποτύχεις ;). Σύμφωνα με τα ποσοστά διορισμού έχουν δίκιο. Έχεις περισσότερς πιθανότητες να αποτύχεις.Θα δώσεις ή οχι; τι έχεις να χάσεις βασικά ???

fragy θα διαφωνήσω μαζί σου. Στον ΑΣΕΠ βασίζεσαι στον εαυτό σου και ξέρεις πως ισχύουν τα ίδια κριτήρια για όλους. Στα περισσότερα μεταπτυχιακά, ειδικά στα μεγάλα πανεπιστήμια, ισχύουν όχι μόνο διαφορετικά κριτήρια, αλλά και μέτρα και σταθμά... Και αυτό μπορείς να το καταλάβεις μόνο όταν περάσεις από αυτή τη διαδικασία. Η συνέντευξη υπάρχει μόνο και μόνο για να δίνεται η δυνατότητα των εξυπηρετήσεων. Σε καμία περίπτωση δε λέω πως αν πραγματικά θέλεις να κάνεις ένα μεταπτυχιακό, δεν πρέπει να το προσπαθήσες. Ακριβώς το αντίθετο. Απλά καλό είναι να ξέρεις που βαδίζεις, έτσι ώστε να μην απογοητευτείς μετά. Γιατί δεν ισχύει το "δεν έχεις τίποτα να χάσεις". Η προετοιμασία για ένα μεταπτυχιακό απαιτεί πολύ διάβασμα και για αρκετό καιρό. Ωστόσο,  υπάρχουν και τα μικρότερα πανεπιστήμια, στα οποία τα πράγματα είναι πολύ πιο αξιοκρατικά, οι σχέσεις με τους καθηγητές είναι καλύτερες και πιο ουσιαστικές και ίσως και το επίπεδο σπουδών να είναι και καλύτερο.
efterpi2 σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 07:36:23 pm »

fragy θα διαφωνήσω μαζί σου. Στον ΑΣΕΠ βασίζεσαι στον εαυτό σου και ξέρεις πως ισχύουν τα ίδια κριτήρια για όλους. Στα περισσότερα μεταπτυχιακά, ειδικά στα μεγάλα πανεπιστήμια, ισχύουν όχι μόνο διαφορετικά κριτήρια, αλλά και μέτρα και σταθμά... Και αυτό μπορείς να το καταλάβεις μόνο όταν περάσεις από αυτή τη διαδικασία. Η συνέντευξη υπάρχει μόνο και μόνο για να δίνεται η δυνατότητα των εξυπηρετήσεων. Σε καμία περίπτωση δε λέω πως αν πραγματικά θέλεις να κάνεις ένα μεταπτυχιακό, δεν πρέπει να το προσπαθήσες. Ακριβώς το αντίθετο. Απλά καλό είναι να ξέρεις που βαδίζεις, έτσι ώστε να μην απογοητευτείς μετά. Γιατί δεν ισχύει το "δεν έχεις τίποτα να χάσεις". Η προετοιμασία για ένα μεταπτυχιακό απαιτεί πολύ διάβασμα και για αρκετό καιρό. Ωστόσο,  υπάρχουν και τα μικρότερα πανεπιστήμια, στα οποία τα πράγματα είναι πολύ πιο αξιοκρατικά, οι σχέσεις με τους καθηγητές είναι καλύτερες και πιο ουσιαστικές και ίσως και το επίπεδο σπουδών να είναι και καλύτερο.
efterpi2 σου εύχομαι καλή επιτυχία!
δεν καταλαβαινω γιατι στα μικροτερα πανεπιστημια τα πραγματα ειναι πιο αξιοκρατικα...από τη στιγμή μαλιστα που αναφερεις πως οι σχεσεις ειναι καλυτερες με τους καθηγητες...με αυτή τη λογική αν καποιος δεν εχει φοιτησει στο εν λογω πανεπιστημιο και δεν τον ξερουν οι καθηγητες, δεν εχει πολλες πιθανοτητες να μπει.ποια η αξιοκρατία λοιπον;;; δεν νομιζω οτι ειναι ετσι
παιδια τα πραγματα ειναι πολυ ρευστα...μπορει να τυχεις και βισματα, μπορει και όχι.Στη πρωτη περιπτωση εξαρταται οχι μονο απο το Πανεπιστημιο αλλα και απο την ιδια τη σχολη (τους υπευθύνους του εκαστοτε μεταπτυχιακου εννοω) χωρις ομως να μπορουμε να καθορισουμε τα κριτηρια με σαφηνεια (π.χ. μεγαλο πανεπιστημιο-μικρο πανεπιστημιο) σε όλα μπορει να υπάρχουν καθηγητες που να λειτουργουν ετσι ή καθηγητες που να λειτουργουν αλλιως. Ο ίδιος καθηγητής που βρισκεται σημερα στην Αθηνα και είναι υπεθυνος ενος μεταπτυχιακου, αυριο ισως ειναι στην Αλεξανδρουπολη ή την Κρητη .
Ολα είναι σχετικά!!

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 08:19:13 pm »
Στα μικρότερα πανεπιστήμια τα πράγματα είναι πιο αξιοκρατικά γιατί οι αιτήσεις είναι πολύ πολύ λιγότερες. Σχεδόν στα περισσότερα, οι αναλογία αιτήσεων/θέσεων είναι 2:1 (από προσωπική εμπειρία). Αντίστοιχα, στα μεγάλα πανεπιστήμια μπορεί να υπάρχουν 80 αιτήσεις για 10 θέσεις (από προσωπική εμπειρία και πάλι). Οι σχέσεις με τους καθηγητές είναι καλές, γιατί στα περιφερειακά πανεπιστήμια δεν υπάρχουν οι απρόσιτοι μεγαλοκαθηγητές, οι οποία λειτουργούν ανταγωνιστικά και αντί να προωθήσουν τους φοιτητές, μόνο τους εκμεταλλεύονται (όχι πως η εκμετάλλευση δεν παίζει παντού, απλά διαφέρει ίσως ο βαθμός). Τα πράγματα φυσικά δεν είναι απόλυτα, αλλά σε γενικές γραμμές, από τη δική μου εμπειρία αλλά και φίλων μου, είναι κάπως έτσι.
Επίσης, ο καθηγητής που σήμερα είναι στην Αθήνα, αποκλείεται αύριο να είναι στην Αλεξανδρούπολη ή στην Κρήτη. Ο καθηγητής όμως που είναι στην Αλεξανδρούπολη ή στην Κρήτη, θέλει/ελπίζει και προσπαθεί να πάει αύριο στην Αθήνα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 08:52:06 pm »
Κάθε μεταπτυχιακό έχει τα δικά του κριτήρια. Άλλο θέλει εισαγωγικές εξετάσεις, άλλο μόνο αν πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια (βαθμός πτυχίου + βαθμοί συγκεκριμένων μαθημάτων κλπ).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 09:11:10 pm »
Εγώ σου λέω ότι μπαίνεις στο μεταπτυχιακό. Θα ασχοληθεί κανένας μαζί σου νομίζεις αν δεν τελείωσες στο ίδιο πανεπιστήμιο?
Αν δεν έκανες μαζί του πτυχιακή? Θα σου βρει κανένας πρόγραμμα για να πληρώνεσαι? Θα σε προτιμήσουν για μια θέση σε καλή ομάδα, που σημαίνει ότι η εργασία σου θα έχει θέμα της προκοπής?
Εγώ από αυτά που έζησα, σου λέω πως όχι. Αυτό όμως δε με εμπόδισε. Ίσα-ίσα που με πείσμωσε περισσότερο. Άλλο που στη ζωή μου οι προτεραιότητές μου άλλαξαν σε 5 λεπτά.

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 10:11:05 pm »
Στα μικρότερα πανεπιστήμια τα πράγματα είναι πιο αξιοκρατικά γιατί οι αιτήσεις είναι πολύ πολύ λιγότερες. Σχεδόν στα περισσότερα, οι αναλογία αιτήσεων/θέσεων είναι 2:1 (από προσωπική εμπειρία). Αντίστοιχα, στα μεγάλα πανεπιστήμια μπορεί να υπάρχουν 80 αιτήσεις για 10 θέσεις (από προσωπική εμπειρία και πάλι). Οι σχέσεις με τους καθηγητές είναι καλές, γιατί στα περιφερειακά πανεπιστήμια δεν υπάρχουν οι απρόσιτοι μεγαλοκαθηγητές, οι οποία λειτουργούν ανταγωνιστικά και αντί να προωθήσουν τους φοιτητές, μόνο τους εκμεταλλεύονται (όχι πως η εκμετάλλευση δεν παίζει παντού, απλά διαφέρει ίσως ο βαθμός). Τα πράγματα φυσικά δεν είναι απόλυτα, αλλά σε γενικές γραμμές, από τη δική μου εμπειρία αλλά και φίλων μου, είναι κάπως έτσι.
Επίσης, ο καθηγητής που σήμερα είναι στην Αθήνα, αποκλείεται αύριο να είναι στην Αλεξανδρούπολη ή στην Κρήτη. Ο καθηγητής όμως που είναι στην Αλεξανδρούπολη ή στην Κρήτη, θέλει/ελπίζει και προσπαθεί να πάει αύριο στην Αθήνα
.
Η αξιοκρατία έχει να κάνει με τον αριθμό θέσεων ή με τον αριθμό γνωστών;
Οι σχέσεις με τους καθηγητές είναι καλές, γιατί ... δεν έχω απορία γιατι είναι καλές οι σχέσεις με τους καθηγητές στα μικρά πανεπιστήμια, αλλά γιατί αυτό θεωρείται στοιχείο αξιοκρατίας και όχι μάλιστα το αντίθετο
ο καθηγητής που σήμερα είναι στην Αθήνα, αποκλείεται αύριο να είναι στην Αλεξανδρούπολη ή στην Κρήτη. Ο καθηγητής όμως που είναι στην Αλεξανδρούπολη ή στην Κρήτη, θέλει/ελπίζει και προσπαθεί να πάει αύριο στην Αθήνα ??? ??? ???...αυτό?ναι οκ συμφωνώ, αλλά που κολλάει?εγω το ανέφερα ως παράδειγμα για το ότι οι άνθρωποι  είναι ίδιοι σε οποιο πανεπιστημιο και αν είναι ;D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32919
  • Τελευταία: Silia499
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185391
  • Σύνολο θεμάτων: 19495
  • Σε σύνδεση σήμερα: 818
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)